Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Να προσέλθουν στις ΔΑΟΚ να τακτοποιήσουν τους βοσκοτόπους, υπενθυμίζει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Άγιος Γεώργιος

Να προσέλθουν στις ΔΑΟΚ να τακτοποιήσουν τους βοσκοτόπους, υπενθυμίζει ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Άγιος Γεώργιος


Ο Σύλλογος Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Αττικής «Άγιος Γεώργιος» προσκαλεί όλα τα μέλη του αλλά και τους κτηνοτρόφους της χώρας να προσέλθουν στις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας (ΔΑΟΚ) της περιοχής τους, να ενημερωθούν για τους κατανεμηθέντες στον κάθε έναν βοσκοτόπους και να υπογράψουν τις καταστάσεις κατανομής.

Οι βοσκότοποι της Αττικής έχουν κατανεμηθεί από την Διεύθυνση Ζωοτροφών και Βοσκησίμων Γαιών της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ και βρίσκονται στις ΔΑΟΚ ως «Μηχανογραφική Εφαρμογή Βοσκοτόπων με την Κατανομή Έτους 2018».

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Κοντογιάννης, «θα πρέπει οι κτηνοτρόφοι να επισκεφτούν τις κατά τόπους ΔΑΟΚ για την τακτοποίηση του θέματος των βοσκοτόπων».

Όσοι κτηνοτρόφοι επιθυμούν μπορούν, μετά την ενημέρωση, να λάβουν εκτύπωση του ατομικού εντύπου κατανομής.

Επισημαίνεται ότι όσοι κτηνοτρόφοι δεν προσέλθουν στις ΔΑΟΚ για ενημέρωση και υπογραφή, θεωρείται ότι αποδέχονται την κατανομή, ως έχει και χάνουν το δικαίωμα χωροταξικής ανακατανομής για το επόμενο έτος.

Από τα μέχρι σήμερα νομοθετήματα είναι απολύτως σαφές ότι για το κάθε ζωντανό που εκτρέφεται παραγωγικά από τους επαγγελματίες κτηνοτρόφους απαιτείται να υπάρχει ανάλογος βοσκότοπος (ανάλογος με την βοσκοϊκανότητα και το είδος του ζώου).

Οι κτηνοτρόφοι της Αττικής, μικροί κατά βάση αγρότες, ταυτίζονται συναισθηματικά και στον τρόπο ζωής τους με την παραδοσιακή κτηνοτροφία της Αττικής, όπως ασκείτο τους προηγούμενους αιώνες και μας παρέδωσε βιώσιμη και ζωντανή την ύπαιθρο της Αττικής μέχρι σήμερα.

Με την εφαρμογή της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2014-2020 και την προσπάθεια εφαρμογής του γενικού κανονισμού προέκυψαν πολλές ρυθμίσεις μεταξύ των οποίων η λεγόμενη «τεχνική λύση» (με διαθέσιμα βοσκοτόπια σε όλη την Ελλάδα), οι λεγόμενες «βοσκήσιμες γαίες», οι τακτοποιήσεις σε σχέση με τους καινούργιους απαραίτητους «δασικούς χάρτες» και πολλές άλλες.

Ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής επισημαίνει με συγκρατημένη ικανοποίηση ότι είναι η πρώτη φορά που για τις σχεδιασθείσες λύσεις προβλέφθηκε έστω ένα στάδιο ενημέρωσης των εμπλεκόμενων κτηνοτρόφων-πολιτών. Μέχρι τώρα ότι γινόταν, γίνονταν ερήμην των πολιτών-κτηνοτρόφων.

Ελπίζουμε, λέει ο κ Γιάννης Κοντογιάννης, ότι στο μέλλον οι πολίτες - κτηνοτρόφοι θα συμμετέχουν και στον σχεδιασμό και στην λήψη των αποφάσεων, που αφορούν τους παραγωγούς πραγματικού πλούτου για την Ελλάδα, και στην εφαρμογή και στον έλεγχο εφαρμογής των λύσεων.

Πιστεύουμε στην ανάγκη να υπάρχουν «ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ με συνεργασία» και ευχόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας στην ύπαιθρο της Αττικής ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

Με την ευκαιρία της επείγουσας αυτής τακτοποίησης η κ. Μάγδα Κοντογιάννη, Γραμματέας Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής) υπενθυμίζει την πρόσκληση σε όλους τους γνωστούς και φίλους των κτηνοτρόφων Αττικής, που διατήρησαν βιώσιμη την ύπαιθρο της Αττικής μέχρι πρόσφατα, να έλθουν στην ανταλλαγή ευχών την Δευτέρα, 14 Ιανουαρίου 2019, στις 12.00 (μεσημέρι), στο κέντρο Λάμψη (Λεωφ. Πάρνηθος 279, ΑΧΑΡΝΕΣ). Πληροφορίες: Κώστας Μαντζουράνης (6948250720).

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,671875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version