Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Δυο μεγάλα deal στο εξωτερικό για την Οξοποιία Μετέωρα της ΕΑΣ Τρικάλων

Δυο μεγάλα deal στο εξωτερικό για την Οξοποιία Μετέωρα της ΕΑΣ Τρικάλων


Μεγάλο βάρος στην Οξοποιία «Μετέωρα» που λειτουργεί από το 1987 ρίχνει το τελευταίο διάστημα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων (ΕΑΣ Τρικάλων), κλείνοντας μάλιστα και νέες συμφωνίες για εξαγωγές. Η συνεταιριστική επιχείρηση, που κατέχει το 60% της αγοράς του προϊόντος εντός Ελλάδας, αναμένεται να γράψει αρκετά κέρδη για τη χρονιά που πέρασε, όπως άλλωστε και συνολικά η Ένωση.

Για τις εξελίξεις αυτές μίλησε στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της Ένωσης, κ. Αχιλλέας Λιούτας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «η χρονιά που θα κλείσει τον ερχόμενο Ιούνιο για την Οξοποιία μας, θα έχει θετικό πρόσημο σίγουρα. Υπολογίζουμε, ότι τα κέρδη μας, θα είναι της τάξης των 700.000 – 800.000 ευρώ, γεγονός που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το μέλλον».

Το ακόμα καλύτερο, όπως μας αποκάλυψε ο κ. Λιούτας είναι οι νέες συμφωνίες της Οξοποιίας στο εξωτερικό.

«Ήδη κλείσαμε μια συμφωνία τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για εξαγωγή στην Ιταλία, ενώ είμαστε σε συζητήσεις για μια ακόμα στη Ρουμανία. Οι συμφωνίες αυτές θα μας ανεβάσουν κι άλλο».

Σημειώνεται ότι όλο το περασμένο χρονικό διάστημα ο κύκλος εργασιών της Οξοποιίας της ΕΑΣ Τρικάλων είχε μια συνεχώς ανοδική πορεία, η οποία βασίστηκε κυρίως στη ποιότητα των προϊόντων της, με αποτέλεσμα να έχει πλέον ένα πολύ σημαντικό μερίδιο της αγοράς ξυδιού στην Ελλάδα (60%).

Οι επενδύσεις της τελευταίας δεκαετίας, έδωσαν τη δυνατότητα για άνοδο στην ποιότητα και την παραγωγή, με αποτέλεσμα ο τζίρος να διευρύνεται συνεχώς μαζί και η κερδοφορία.

Η Εταιρεία διαθέτει πιστοποιήσεις ISO 9001:2008 και IFS γεγονός που διασφαλίζει την ποιότητα των προϊόντων της. Η παραγωγική δυνατότητα της δραστηριότητας προσδιορίζεται από τέσσερις γραμμές παραγωγής. Κάθε παραγωγική γραμμή εμφιαλώνει φιάλες διαφορετικής συσκευασίας.

Κέρδη 123.000 ευρώ για την ΕΑΣ

Εν τω μεταξύ, η θετική πορεία της ΕΑΣ Τρικάλων και των επιχειρήσεων που έχει υπό τη σκέπη της, όπως το εκκοκιιστήριο, η μονάδα επεξεργασίας μαλλιού κ.ά. επιβεβαιώθηκε από την παρουσίαση των απολογιστικών στοιχείων, της περασμένης χρήσης, στη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες ημέρες στα Τρίκαλα.

«Ο ισολογισμός του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων που εγκρίθηκε ομόφωνα παρουσιάζει κέρδη ύψους 123.000 ευρώ διατηρώντας την καθαρή οικονομική του θέση», ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της οργάνωσης, κ. Αχιλλέας Λιούτας.

Η συγκεκριμένη πραγματικότητα που αναδείχθηκε από τη Διοίκηση και τα Υπηρεσιακά Στελέχη του Συνεταιρισμού, σε συνδυασμό με την ιστορική, όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του κ. Αχιλλέας Λιούτας, απόφαση για την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για περαιτέρω ανάπτυξη του Συνεταιριστικού Ομίλου προς όφελος των αγροτών και συνολικά της τοπικής οικονομίας.

Ο κ. Λιούτας, στην ομιλία του, μεταξύ των άλλων ανέφερε: «Η Ένωση και η συνέχεια αυτής που είναι ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων έχει δύο σημαντικούς σταθμούς, στα 90 χρόνια της ιστορίας της. Ο πρώτος είναι η ίδρυσή της το 1930 και ο δεύτερος  η ιστορική απόφαση  με αριθμό 4/2018 του Πολυμελούς Πλημμελειοδικείου Τρικάλων.

Είναι η απόφαση σταθμός, με την οποία εγκρίθηκε το σχέδιο εξυγίανσης και η συμφωνία πιστωτών για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεταποίησης και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Τρικάλων.

Με τη συγκεκριμένη απόφαση η Ένωση ξαναγεννήθηκε. Ήταν μια απόφαση που ελάχιστοι πίστευαν ότι θα ήταν υπέρ μας. Θα τολμούσα να πω ότι το σύμπαν συνωμοτούσε εναντίον μας. Επί ημέρες και εβδομάδες πριν την ανακοίνωση της απόφασης υπήρχε ένας θόρυβος όχι μόνο στα Τρίκαλα αλλά και από το κέντρο, ότι η απόφαση θα είναι αρνητική. Ότι η Ένωση κλείνει και πως φιλέτα της, με πρώτο και καλύτερο το Εργοστάσιο Γάλακτος, θα τα πάρουν ιδιώτες και ότι εγώ θα καταστραφώ παίρνοντας στο λαιμό μου, όχι μόνο την οικογένειά μου, αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εγγυήθηκαν τα δάνεια.

Η πίεση που δέχθηκα ήταν τεράστια. Φίλοι που γνώριζαν τι λέγονταν και τι παίζονταν στους διαδρόμους της εξουσίας με προειδοποιούσαν για το κακό που θα έρχονταν.

Θα είμαι ειλικρινής απέναντί σας. Ήταν η πιο μαύρη περίοδος της δεκαετούς προεδρίας μου στην Ένωση. Ωστόσο και τότε δεν το έβαλα κάτω. Πίστεψα στο θετικό σενάριο και στη γενναιότητα της ελληνικής δικαιοσύνης και δικαιώθηκα. Η απόφαση  που ήρθε στις αρχές του περασμένου Μαρτίου έβαλε τέλος στα σενάρια της καταστροφολογίας.

Είναι μια απόφαση η οποία δεν έχει προηγούμενο για κανένα Συνεταιρισμό της χώρας.

Κούρεψε τα δάνεια της πρώην Αγροτικής κατά 80%.

Ρύθμισε τα δάνεια της Πειραιώς με ευνοϊκό επιτόκιο μεταθέτοντας σχεδόν το μισό απ’ αυτό σε μπαλούν για την επόμενη δεκαετία.

Ρύθμισε τις οφειλές σε προμηθευτές προστατεύοντας την Ένωση έναντι κάθε είδους απαίτησης που έρχεται ακόμη και από μακρινό παρελθόν, όπως τα δάνεια των δημητριακών που δόθηκαν πριν από είκοσι και πλέον χρόνια».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5771484 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version