Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Εύσημα Αραχωβίτη στους Βιολογικούς Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου για την παγκόσμια πρωτιά


Τα εύσημα στην επιχείρηση του συντοπίτη του Γιώργο Σακελλαρόπουλο, των «Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου» έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, με αφορμή την σημαντική διάκριση που απέσπασε το «Majestic Blend Flavored Evoo».

«Αγαπητέ κύριε Σακελλαρόπουλε, παρακαλώ δεχθείτε τα θερμά μου «Συγχαρητήρια» για την κατάκτηση της σημαντικής πρωτιάς, που ανέβασε το προϊόν σας στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του “World Ranking Evoo 2018” αλλά και το ελληνικό ελαιόλαδο, πιο σωστά, το πολύτιμο λάδι της Λακωνικής γης, για πρώτη φορά, στην κορυφή των ποιοτικών ελαιολάδων παγκοσμίως. Εύχομαι πάντα τέτοιες επιτυχίες και “καλή δύναμη” στο έργο σας», ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος κατάγεται, ως γνωστόν, από τη Λακωνία, όπου και εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το συγκεκριμένο προϊόν κατάφερε να διακριθεί και να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία «Condimento-Flavored Evoo», συναγωνιζόμενο δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσιεύτηκε, από τη World Association of Writers and Journalists of Wines and Spirits, τη διεθνή ένωση συγγραφέων και δημοσιογράφων οίνου και ποτών, η παγκόσμια λίστα «Evoo World Ranking 2018» (δείτε εδώ), η οποία περιέχει όλα τα ελαιόλαδα, που διακρίθηκαν σε διεθνείς διαγωνισμούς κατά το 2018, για την ποιότητα τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για την τελική παγκόσμια κατάταξη ελήφθησαν υπόψιν 28 διεθνείς διαγωνισμοί από όλο τον κόσμο, κατά τους οποίους ειδικοί γευσιγνώστες εξέτασαν 9.522 δείγματα προερχόμενα από 30 χώρες παραγωγούς ελαιόλαδου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη διάκριση, πρώτα για την Ελλάδα, μετά για το ελληνικό ελαιόλαδο και μετά για εμάς» δήλωσε σχετικά ο συνιδιοκτήτης και χημικός μηχανικός M.Sc Νίκος Σακελλαρόπουλος, για να συμπληρώσει ότι «πέρυσι ήμασταν στη δεύτερη θέση με το «Συλλεκτικόν» ελαιόλαδό μας, ενώ φέτος με το «Majestic» κατακτήσαμε την 1η θέση παγκοσμίως στην κατηγορία Condimento-Flavored Olive Oil 2018 στην λίστα του διεθνούς αναγνωρισμένου World Ranking of EVOO (EVOOWR), με 224 πόντους, ανεβάζοντας την χώρα μας στην κατηγορία αυτή, στην 1η θέση σε όλο τον κόσμο».

Όπως δήλωσε εξάλλου μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο κ. Σακελλαρόπουλος «πρόκειται για ένα πολυποικιλιακό ελαιόλαδο, από ελιά Κορωνέικη, Καλαμών και Κουτσουρελιά. Το δύσκολο στο εν λόγω ελαιόλαδο είναι ο συγκερασμός των χαρακτηριστικών που βγάζουν οι τρεις αυτές ποικιλίες με το διαφορετικό βαθμό ωρίμανσής τους. Στο μονοποικιλιακό ελαιόλαδο αυτό είναι κάτι πιο σύνηθες».

Το προϊόν αυτό εξήχθη το 2018 σε εννέα χώρες του εξωτερικού.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δεύτερη θέση της σχετικής λίστας βρέθηκε ελαιόλαδο με χώρα προέλευσης την Τουρκία, ενώ την πρώτη τριάδα έκλεισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version