Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι αγρότες σε Κέρκυρα και Αίγιο


Σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί τους Κερκυραίους ελαιοπαραγωγούς η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, ώστε «να διεκδικήσουν την κάλυψη της απώλειας της φετινής ελαιοπαραγωγής και την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων από τους χιλιάδες αγρότες που κόπηκαν λόγω της τηλεπισκόπησης».

Το θέμα τέθηκε στην Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων στη Λάρισα και έγινε αίτημα αγωνιστικής διεκδίκησης για αποζημιώσεις.

Εκεί ανακοινώθηκε ότι τέθηκε το θέμα και στα ευρωπαϊκά όργανα για την εξεύρεση πόρων διότι ο ΕΛΓΑ δεν προβλέπει αποζημιώσεις πέραν της πλημμύρας και της χαλαζόπτωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων στην Κέρκυρα η σοδειά τελείωσε πριν αρχίσει. Όσοι δεν έχουν παλιό ελαιόλαδο, θα αναγκαστούν να αγοράσουν προκειμένου να καλύψουν τις οικογενειακές τους ανάγκες και αυτοί είναι η συντριπτική πλειοψηφία.

Στην πανελλαδική σύσκεψη των Μπλόκων συζητήθηκε η η έλλειψη δακοκτονίας ή η πλημμελή δακοκτονία σε όλη τη χώρα, η οποία σε συνδυασμό με την ολική ανομβρία του φθινοπώρου του 2018 είχε σαν αποτέλεσμα την καταστροφή της σοδειάς σε ποσοστό πάνω από 70%.

Εν τω μεταξύ, το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου καλεί τους συναδέλφους αγρότες και κτηνοτρόφους στην ετήσια γενική συνέλευση την Πέμπτη 10/1/2019 στις 7:30μμ στο εργατικό κέντρο Αιγίου με θέματα:

1. Απολογισμός δράσης του συλλόγου για το προηγούμενο διάστημα.

2. Ενημέρωση από την συμμετοχή στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

3. Προγραμματισμός δράσης για το επόμενο διάστημα.

«Από την συνάντηση με τον κ. Αραχωβίτη τίποτε συγκεκριμένο δεν προέκυψε σε σχέση με τα αιτήματά μας. Μόνο γενικές και αόριστες απαντήσεις, σύμφωνα με την εξέλιξη των δημοσιονομικών συνθηκών στο μέλλον. Προσπαθεί να κάνει τη νύχτα μέρα στο θέμα της άγριας φορολογίας των αγροτών. Ψεύδεται ασύστολα στο θέμα του ασφαλιστικού νόμου και στο αίσχος του σημερινού ΕΛΓΑ. Η νέα ΚΑΠ της ΕΕ θα είναι σε ακόμη χειρότερη κατεύθυνση με μεγάλη μείωση των ενισχύσεων. Δεν μας ικανοποιούν οι απαντήσεις του υπουργού και για όλα τα άλλα αιτήματα που του θέσαμε. Κατασχέσεις και πλειστηριασμοί  ήδη γίνονται και το γνωρίζει καλά. Η ρύθμιση των δανείων που έκαναν είναι χωρίς αντίκρισμα. Είμαστε η μόνη χώρα που πληρώνουμε για να γίνουν οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ. Αγωνιζόμαστε για τιμές σε λεμόνι – εσπεριδοειδή, γάλα. Να σταματήσουν οι  αθρόες εισαγωγές προϊόντων που παράγονται στην Ελλάδα. Διεκδικούμε αγωνιστικά την       αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους ελαιοπαραγωγούς.  (καιρικές συνθήκες και ελλιπές έως ανύπαρκτο  πρόγραμμα δακοκτονίας). Απαιτούμε την  άμεση ένταξη της κορινθιακής σταφίδας στο πρόγραμμα αναμπέλωσης καθώς  και την εξόφληση από την ΠΕΣ ΑΕΣ ΑΕ της φετινής παραγωγής με την καλύτερη τιμή της αγοράς», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι αγρότες καλούνται στο Εργατικό Κέντρο για να δώσουν μαχητική αγωνιστική απάντηση σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο το επόμενο διάστημα καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6552734 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version