Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Φωτεινή Αραμπατζή: Η Κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις

Φωτεινή Αραμπατζή: Η Κυβέρνηση έχει αλλεργία στις επενδύσεις


Τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που «στερεί τον πολλαπλώς πληγέντα αγροτικό τομέα της χώρας μας από τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του Πακέτου Γιούνκερ για τον Αγροδιατροφικό Τομέα», στηλιτεύουν με κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις τους σε Ευρωπαϊκό και Εθνικό Κοινοβούλιο ο Ευρωβουλευτής και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης και η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Σερρών κ. Φωτεινή Αραμπατζή.

Αφορμή, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κα Αραμπατζή, η πρόσφατη (3/1/2019) υπογραφή συμφωνίας για τη χορήγηση εγγύησης ύψους 610 εκατ. ευρώ από το πακέτο Γιούνκερ σε Ισπανική τράπεζα, για τη χρηματοδότηση αποκλειστικά 15.000 μικρών επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα όπως και η πρόσφατη (13/9/2018) χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 155 εκατ. ευρώ μεταξύ Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και ρουμανικής Κυβέρνησης, με αποκλειστικό στόχο την ενίσχυση των αγροτών και των επιχειρήσεων στις αγροτικές περιοχές.

«Δυστυχώς, εδώ και 4 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και παρά τη σημαντική αποεπένδυση που έχει υποστεί η χώρα μας, ειδικά στον τομέα της γεωργίας, που έχει πληγεί από τη φορολογική και ασφαλιστική κυβερνητική πολιτική, η ελληνική γεωργία δεν έχει επωφεληθεί ούτε 1 ευρώ από ένα τόσο σημαντικό χρηματοδοτικό εργαλείο. Ένα Επενδυτικό Σχέδιο που αποτελεί προτεραιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και που παρέχει εγγυήσεις πρώτης απώλειας. Ένα σχέδιο που  εξασφαλίζει την πολυπόθητη δανειοδότηση με χαμηλά επιτόκια για τους νέους αγρότες, μεταβαλλόμενα επιτόκια ανάλογα με τις τιμές των προϊόντων στην αγορά κατά το πρότυπο της Ιρλανδίας και παροχή των αναγκαίων μικροπιστώσεων για τις αναγκαίες αγροτικές επενδύσεις», υπογραμμίζει η Σερραία βουλευτής.

Η αδυναμία αξιοποίησης του Πακέτου Γιούνκερ, ακόμη και σε ό,τι αφορά το πρώτο βήμα υλοποίησης του, συνιστά μνημείο ανικανότητας της Κυβέρνησης. Χρειάστηκαν 16 ολόκληροι μήνες (Απρίλιος 2017)  και η σφοδρή αντιπολίτευση της ΝΔ για να υπογράψουν επιτέλους την εκ των προτέρων -ex-ante- αξιολόγηση ενώ οι υποσχέσεις του νέου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  στις 21 Σεπτεμβρίου 2018  περί δήθεν διαμόρφωσης χαρτοφυλακίου άνω του μισού δισ. ευρώ για τους αγρότες επενδυτές, έμειναν, όπως  πάντα, στα χαρτιά.

«Άλλη μια απόδειξη δυστυχώς ότι η Κυβέρνηση της επετειακής, επιδοματικής πολιτικής, έχει μαύρα μεσάνυχτα και αλλεργία στις επενδύσεις», καταλήγει η Φωτεινή Αραμπατζή.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,609375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version