Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πλημμυρισμένα τα περιβόλια του δήμου Ευρώτα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, προβλήματα στις υποδομές της περιοχής


Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες το νομό Λακωνίας, που δέχεται ακόμα ένα πλήγμα, μετά τον παγετό και τις χαλαζοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, από τα οποία έγιναν ζημιές σε 40.000 στρέμματα με εσπεριδοειδή και κηπευτικά.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις, όπως μας ανέφεραν αγρότες της περιοχής εντοπίζονται σε περιοχές του δήμου Ευρώτα, όπου η στάθμη του ποταμού έχει αυξηθεί επικίνδυνα.

Λόγω της συνεχόμενης βροχόπτωσης, παραπόταμοι του Ευρώτα και ρέματα, όπως η Ταβέρνιζα και ο Βόλβας, έχουν υπερχειλίσει με συνέπεια το νερό να κατακλύζει μεγάλα τμήματα του κάμπου, μεταξύ Σκάλας, Βλαχιώτη, Έλους.

Όλα τα σχολεία σήμερα παραμένουν κλειστά, ενώ καταστήματα που βρίσκονται κατά μήκος των πλημμυρισμένων δρόμων παρέμειναν κλειστά.

Όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Ντία Τζανετέα «έντονα πλημμυρικά φαινόμενα πλήττουν τη Λακωνία. Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο Δήμο Ευρώτα. Συνίσταται ιδιαίτερη προσοχή στους δρόμους και καλό είναι να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις».

Διακοπή κυκλοφορίας

Ο δήμος Ευρώτα ενημερώνει ότι λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη, έχουν δημιουργηθεί πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και στην Επαρχιακή οδός Αστέρι – Έλος.

O δήμος Ευρώτα βρίσκεται σε επιφυλακή και αυξημένη ετοιμότητα και συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ενημερώνονται διαρκώς για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων (τροχαία κλπ), να ενημερώνουν την αστυνομία και το Δήμο (τηλ. 2735 0 42254)  για προβλήματα στο οδικό δίκτυο, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο.

Οι πολίτες που κατοικούν στους παραποτάμιους οικισμούς να βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Για πληροφορίες σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Aστυνομικό Tμήμα Ευρώτα (τηλ. 27350 22223).

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε: Αστυνομία (100), Πυροσβεστική (199), ΕΚΑΒ (166), Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης (112). Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των φυσικών καταστροφών, οι πολίτες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,484375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version