Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Επίσκεψη Καρακώστα στην Αιτωλοακαρνανία, από την ΕΕ ελπίζει η Ελλάδα για αποζημιώσεις μειωμένης παραγωγής στην ελιά

Επίσκεψη Καρακώστα στην Αιτωλοακαρνανία, από την ΕΕ ελπίζει η Ελλάδα για αποζημιώσεις μειωμένης παραγωγής στην ελιά


Ειδήσεις έβγαλε η επίσκεψη, το διήμερο 22-23 Ιανουαρίου 2019 του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Δημήτρη Καρακώστα, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ο αντιπρόεδρος του οργανισμού επιχείρησε να κατευνάσει, με την επίσκεψή του, τις διαμαρτυρίες των Αιτωλοακαρνάνων. Βέβαια, οι παραγωγοί του συγκεκριμένου νομού, κρατούν μικρό καλάθι, γιατί εδώ και πολλά χρόνια, πληρώνουν κανονικότατα τις εισφορές, αλλά παίρνουν πολύ σπάνια αποζημιώσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο άρτι αναληφθείς υπηρεσία αντιπροέδρου στον οργανισμό, κ. Καρακώστας κατά την παρουσία του στο Καινούργιο απάντησε με ένα αόριστο «θα δοθούν αποζημιώσεις» στα παράπονα των παραγωγών. Για το θέμα των de minimis και προς απόλυτη επιβεβαίωση όσον έχει γράψει ο ΑγροΤύπος, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, άφησε να εννοοηθεί εμμέσως πλήν σαφώς, ότι αν δοθούν χρήματα, αυτά θα είναι από την ΕΕ, όπως έγινε και σε άλλες χώρες δηλαδή, που υπέστησαν πλήγματα από την ξηρασία (όπως η Γερμανία στα σιτηρά). Ως προς τούτο σημείωσε ακόμα ότι το επόμενο διάστημα οι Αρχές της ΕΕ, θα αποφασίσουν για την Ελλάδα και τις ελιές.

Παράλληλα,, λένε πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο κ. Καρακώστας δεσμεύτηκε να επανεξετάσει ορισμένες περιπτώσεις παραγωγών του νομού που δεν αποζημιώθηκαν για ζημιές από ανεμοθύελλα (πάλι στις ελιές), ενώ σε δίπλανα κτήματα άλλων νομών, οι αγρότες παίρνουν για ίδια ζημιά, αποζημιώσεις.

Κατά την επίσκεψη ο κ. Καρακώστας επισκέφτηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσολογγίου, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Καινουργίου, την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Αιτωλοακαρνανίας και συμμετείχε σε δύο συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, στο Καινούργιο και στην περιοχή Χρυσοβεργίου Κεφαλόβρυσου.

Κατά τις συναντήσεις άκουσε τα προβλήματα των παραγωγών και ανάλυσε τον επικείμενο σχεδιασμό για την καλύτερη λειτουργία του ΕΛΓΑ.

Στις ανοιχτές εκδηλώσεις – συζητήσεις, υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους αγρότες, γόνιμος διάλογος και προβληματισμός.

Ο κ. Καρακώστας, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις πολιτικές προστασίας του αγροτικού εισοδήματος (φορολογία, απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος) καθώς και στις ευκαιρίες που ανοίγονται με την έξοδο της χώρας από την επιτροπεία και την αύξηση των βαθμών ελευθερίας στην άσκηση πολιτικών που θα αναζωογονήσουν την ύπαιθρο και την παραγωγή.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,265625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version