Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι αγρότες των μπλόκων την Πέμπτη για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού οι αγρότες των μπλόκων την Πέμπτη για τις τιμές των αγροτικών προϊόντων


Σκληραίνουν την στάση τους οι κινητοποιημένοι αγρότες της χώρας, προγραμματίζοντας εν αρχή για σήμερα Δευτέρα, αποκλεισμό του κόμβου Πλατυκάμπου στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το σχετικό πλάνο των αγροτών, η κινητοποίηση θα διαρκέσει δυο ώρες, από τις 16.00 το μεσημέρι μέχρι και τις 18.00 απόγευμα, με αγροτικά μηχανήματα, που θα μετακινηθούν από τον κόμβο της Νίκαιας Λάρισας. Παράλληλα, για αύριο Τετάρτη, οι αγρότες σκέπτονται να προχωρήσουν σε κλείσιμο τις σήραγγες στα Τέμπη.

Την ίδια ώρα, όπως έγινε γνωστό, την ερχόμενη Πέμπτη οι αγρότες θα μεταβούν στην Αθήνα, για την κρίσιμη συνάντηση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Στη συνάντηση θα τεθεί το ζήτημα των χαμηλών τιμών για όλα τα αγροτικά προϊόντα και ιδίως στο βαμβάκι. Οι αγρότες θα τεκμηριώσουν με στοιχεία, ότι οι τιμές στο βαμβάκι, δεν είναι αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης μεταξύ των παραγωγών και των εκκοκκιστών.

Στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας έχει απευθυνθεί «γενική πρόσκληση στους αγρότες της Θεσσαλίας για νέα διαμαρτυρία».

Σημειωτέον ότι οι αγρότες αρνήθηκαν το κάλεσμα του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη για συνάντηση την Τετάρτη (6/2/2019) και επιμένουν να γίνει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ή τον πρωθυπουργό. Η συνάντηση αυτή, με τον κ. Δραγασάκη, λένε τελευταίες πληροφορίες του ΑγροΤύπου, πιθανώς να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή.

Μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 7/2, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την Επιτροπή Ανταγωνισμού όπου θα συζητηθεί η καταγγελία των αγροτών για τις χαμηλές τιμές στο βαμβάκι. Οι αγρότες θα υποστηρίξουν, στο σημείο αυτό, με στοιχεία ότι οι εκκοκκιστικές επιχειρήσεις μονομερώς επέβαλαν τις τιμές στο προϊόν κι όχι με τη συγκατάθεση των αγροτών.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις διαμαρτυρίες τους, προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, όπως αποφασίστηκε στην συνάντησή τους στη Νίκαια Λάρισας.

Μπλόκο και στις Καστανιές

Στον κόμβο των Καστανεών θα ξανασυναντηθούν σήμερα και οι αγρότες του Έβρου, κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους, μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν το Σάββατο το πρωί στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η Ενότητα».

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας έκανε περιοδείες σε χωριά της περιοχής Ορεστιάδας, προκειμένου να ενημερώσει τους αγρότες και να τους καλέσει όλους να συμμετέχουν στο μπλόκο.

Δυνατό παραμένει και το μπλόκο των Σερραίων στο Λευκώνα.

Μεσσηνία

Τη δεύτερη μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν την Τρίτη το μεσημέρι στην πόλη της Καλαμάτας, οι αγρότες της Μεσσηνίας που ενώνουν τις δυνάμεις τους από τις αγροτικές περιοχές του νομού και διαμαρτύρονται για την πολιτική της κυβέρνησης.

To γάλα έχει πλεόν εξευτελιστική τιμή, ανέφεραν κτηνοτρόφοι και αγρότες.

Περίπου 25 τρακτέρ κι άλλα τόσα αγροτικά οχήματα συμμετείχαν στην πορεία, προερχόμενοι κυρίως από την Μεσσήνη, το Χανδρινού, το Σουληνάρι.

Λίγο μετά τις 11.30 το πρωί έφτασαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας όπου ανέβηκαν επάνω με τα τρακτέρ και πήγαν απέναντι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και πέταξαν σανό.

Στη συνέχεια ξεκίνησε πορεία προς το κτήριο της περιφερειακής ενότητας Μεσσηνίας όπου έγινε διαμαρτυρία και για άλλη μια φορά έχυσαν 60 λίτρα γάλα για να διαμαρτυρηθούν για την χαμηλή τιμή του.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας τηλεφώνησε ο υπουργός αγροτικής ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης και μίλησε με τους αγρότες και κανονίστηκε ραντεβού τις επόμενες ημέρες. Στη συνέχεια ανέβηκαν στον τέταρτο όροφο και παρέδωσαν το ψήφισμα με τα αιτήματα τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκαναν οι εκπρόσωποι των αγροτών στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο αγώνας θα κορυφωθεί και θα κλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ αναμένονται και μπλόκα σε κεντρικές αρτηρίες.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,09375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version