Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Περισσότεροι από 300 παραγωγοί, 2.000 προϊόντα και 60.000 επισκέπτες στις 4 μέρες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ


Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους εντυπωσιακούς αριθμούς της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ που για 6η συνεχή χρονιά συγκέντρωσε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας τους περισσότερους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών της χώρας. Χρυσός Χορηγός της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν η διεθνώς πολυβραβευμένη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain, ενώ χορηγός εκπαίδευσης ήταν το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων. Χορηγοί επικοινωνίας ήταν ο ΑγροΤύπος και το Περιοδικό Γεωργία & Κτηνοτροφία.

Η μεγαλύτερη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 01/02, υποδεχόμενη σημαντικούς εκπροσώπους από την πολιτική σκηνή της χώρας, χιλιάδες λάτρεις των ποιοτικών και ντόπιων προϊόντων,  καθώς κι επώνυμους μεταξύ των οποίων η Ελένη Μενεγάκη, ο Ματέο Παντζόπουλος, η Νάντια Μπουλέ, ο Βαγγέλης Περρής, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Στέλιος Διονυσίου.

Η τιμώμενη περιφέρεια φέτος ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, η οποία βραβεύτηκε στα εγκαίνια για την συνεισφορά της στη διεθνή ανάδειξη της νησιώτικης γαστρονομίας, με την τιμητική πλακέτα να παραλαμβάνει ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες τις ΕΞΠΟΤΡΟΦ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας από τους συμμετέχοντες παραγωγούς, σε συνδυασμό με παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης.

Ο διοργανωτής της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, κ. Κωστής Μοσχονάς δήλωσε: «Η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καταφέρει να αποτυπώσει το δικό της στίγμα στο χώρο των εκθέσεων και να αποκτήσει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Έχοντας ως αποκλειστικό αντικείμενο και επίκεντρο την ελληνική επιχειρηματικότητα, προβάλλει και φιλοξενεί αποκλειστικά Έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα τους από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο αποκλειστικός μας στόχος και για τα επόμενα χρόνια!»

Για πρώτη φορά στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάστηκαν οι ενότητες «Bio Corner», που περιλάμβανε εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, καθώς και η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, μια ενότητα γευσιγνωσίας και pairing με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας.

Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναμφίβολα ξεχώρισε η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ όπως ο Κώστας Μπουγιούρης και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων, ετοίμαζαν και τις τέσσερις μέρες γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα στο «Πίνουμε Ελλάδα- DrinkMezze» με τον Κώστα Μπάση και την έμπειρη ομάδα του, δημιουργούσαν cocktail με βάση ελληνικά παραδοσιακά ποτά, κάνοντας ένα εναλλακτικό pairing με τις γεύσεις του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».

Με την ενεργή παρουσία τους τίμησαν την έκθεση και άλλοι καταξιωμένοι σεφ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Διονύσης Αλερτάς, ο Γιάννης Μπαξεβάνης, ο Χρήστος Βέργαδος καθώς και άλλοι γνωστοί ΣΕΦ που δημιούργησαν ειδικά για το κοινό εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,09375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version