Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στον Αραχωβίτη για εξαγωγές και ζημιές ο Μπλέτας του Sparta Orange, σύσκεψη σήμερα στη Σκάλα παρουσία Καρακώστα

Στον Αραχωβίτη για εξαγωγές και ζημιές ο Μπλέτας του Sparta Orange, σύσκεψη σήμερα στη Σκάλα παρουσία Καρακώστα


Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σταύρο Αραχωβίτη συναντάται την Τρίτη το μεσημέρι, στις 14.00, αντιπροσωπεία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εσπεριδοειδών Σκάλας Λακωνίας «Sparta Orange», με επικεφαλής τον πρόεδρο της οργάνωσης, κ. Μπλέτα, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και στο Επιμελητήριο Λακωνίας, υπεύθυνος για θέματα εξαγωγών. Σήμερα Δεύτερα εξάλλου πραγματοποιείται σύσκεψη εργασίας στα γραφεία, ενός άλλου συνεταιρισμού της περιοχής, του ΑΣΕ Σκάλας, παρουσία εκπροσώπων από τα κεντρικά του ΕΛΓΑ.

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος του «Sparta Orange», κ. Πέτρος Μπλέτας αναφορικά με την αυριανή συνάντηση στο ΥπΑΑΤ «στην ατζέντα της αυριανής συνάντησης περιλαμβάνεται τόσο των θέμα των πρόσφατων ζημιών στα εσπεριδοειδή της Λακωνίας, από τις θεομηνίες και τον πρόσφατο παγετό, όπως επίσης και το θέμα των εξαγωγών. Οι οποίες εμφανίζουν και ορισμένα προβλήματα», όπως άλλωστε έχει καταγράψει έγκαιρα ο ΑγροΤύπος, από την περασμένη εβδομάδα, με αποτέλεσμα, να πιέζονται οι τιμές τόσο των πορτοκαλιών εποχής, όσο και των μανταρινιών.

Σημειωτέον ότι οι συνεταιριστές από τη Λακωνία θα ζητήσουν και πάλι γρήγορες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, ενώ θα παραδώσουν στον υπουργό ένα πολυσέλιδο, αναλυτικό υπόμνημα με τις προτάσεις τους.

Σύσκεψη στα γραφεία του ΑΣΕ Σκάλας

Εν τω μεταξύ σύσκεψη παρουσία του αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Καρακώστα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα στον ΑΣΕ Σκάλας, ο οποίος μετά από 6 χρόνια, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, βάζει και πάλι μπρος το εργοστάσιό του, ώστε να γίνεται διαλογή των πορτοκαλιών.

Ο εν λόγω Συνεταιρισμός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση, στην οποία τονίζονται τα ακόλουθα:

Στις 23/12/2018 εκλέχθηκε νέο Δ.Σ του συνεταιρισμού ΑΣΕ Σκάλας με σαφή εντολή από τις Γενικές συνελεύσεις που προηγήθηκαν την «επαναλειτουργία» του συνεταιρισμού.

• Λειτουργία του εργοστάσιου συσκευασίας και τυποποίησης εσπεριδοειδών.
• Πρόσκληση σε όλα τα μέλη να επαναδραστηριοποιηθούν στα πλαίσια του συνεταιρισμού.
• Διασφάλιση διαφανών και δημοκρατικών λειτουργιών του συνεταιρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό το νέο Δ.Σ. ανάκτησε τον έλεγχο του εργοστασιακού χώρου, προχωρά άμεσα στην αποκατάσταση λειτουργίας του μετά από την εξάχρονη ακινησία του, είναι σε διαδικασία ρύθμισης των οφειλών του συνεταιρισμού και καλεί τα μέλη του να υποστηρίξουν αυτές τις προσπάθειες.

Η επαναδραστηριοποίηση του συνεταιρισμού με την συμμετοχή των μελών του σύμφωνα με το καταστατικό λειτουργίας είναι σημαντική για την οικονομία του τόπου μας , για τα συμφέροντα των παραγωγών – και με το νέο φορολογικό καθεστώς για τους συνεταιρισμένους αγρότες – για την υπεράσπιση της παραγωγής μας και της ποιότητας ζωής μας.

Το νέο Δ.Σ. εκτιμώντας ότι είναι καθοριστική η ενημέρωση των μελών για τα ζητήματα του συνεταιρισμού και η συμμετοχή τους στη λήψη των αποφάσεων στη συνεδρίαση του στις 12/01/2019 αποφάσισε τη σύγκληση Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 03/02/2019 ώρα 10.30 πμ ( επαναληπτική ημερομηνία Κυριακή στις 10/02/2019) με τα εξής θέματα:

1. Ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για την λειτουργία του εργοστασίου
2. Ρύθμιση οφειλών των συνεταίρων με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του συνεταιρισμού και την άρση αποκλεισμού των μελών από την διαδικασία λήψης των αποφάσεων.
3. Ενημέρωση και λήψη αποφάσεων για την λειτουργία της ομάδας παραγωγών του ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ.
4. Οικονομική κατάσταση συνεταιρισμού και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.
5. Ορισμός ελεγκτή και ορκωτού λογιστή ελεγκτή για τις χρήσεις2016, 2017, 2018.
6. Λοιπά θέματα για την λειτουργία του συνεταιρισμού.

Τέλος ο συνεταιρισμός για τις άμεσες ανάγκες του καλεί άμεσα τους συνέταιρους να καταβάλλουν ώς προκαταβολή της ρύθμισης οφειλών τους 50 ευρώ.

Καλούνται όλοι οι συνέταιροι παραγωγοί να έρθουν στη Γενική Συνέλευση για ενημέρωση σε σχέση με την λειτουργία του συνεταιρισμού και για την ρύθμιση των οφειλών τους.

Για το Δ.Σ. του ΑΣΕ ΣΚΑΛΑΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,507813 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version