Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Διορθώσεις στην προκήρυξη ζητούν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας

Διορθώσεις στην προκήρυξη ζητούν οι βιοκαλλιεργητές Λακωνίας


Την Κυριακή (3 Φεβρουαρίου 2019) πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας. Πρόεδρος της Ένωσης αναδείχθηκε ο κ. Μαΐστρος Καραμπάσης. Στη συνέχεια ο υπουργός κ. Σταύρος Αραχωβίτης, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση, έκανε μια αναφορά στη νέα προκήρυξη της Βιολογικής Γεωργίας (αιτήσεις ξεκινούν από 19/2/2019). Από την πλευρά τους οι βιοκαλλιεργητές ανέφεραν στον υπουργό ότι «το ενδιαφέρον του ΥπΑΑΤ έχει στραφεί στην αύξηση του αριθμού των νεοεισερχομένων, χωρίς τη δέσμευση παραγωγής πιστοποιημένου βιολογικού προϊόντος». Επιπλέον οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους δασικούς χάρτες κινδυνεύουν να οδηγήσουν στην απένταξη ολόκληρων των αγροτεμαχίων.

Για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων οι βιοκαλλιεργητές ζήτησαν από τον κ. Αραχωβίτη να υπάρξουν οι απαραίτητες διορθώσεις και αλλαγές στην προκήρυξη, έστω και την τελευταία στιγμή.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο όπως διαμορφώθηκε ύστερα από τις αρχαιρεσίες έχει ως εξής:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καραμπάσης Μαΐστρος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αλέξης Παναγιώτης
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αγγελάκος Παναγιώτης
ΤΑΜΙΑΣ: Λιάπης Νικόλαος
ΜΕΛΟΣ: Σωτήραλης Παρασκευάς
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ: Βλάχος Λάμπρος

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής:

«Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της 3ης Φεβρουαρίου 2019, μας τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος στο σύντομο χρονικό διάστημα που έμεινε μαζί μας, έκανε μια περίληψη για τη νέα προκήρυξη του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας το οποίο ξεκινάει στις 19/2/2019.

Για άλλη μια φορά διαπιστώνεται ότι το ενδιαφέρον του ΥπΑΑΤ έχει στραφεί στην αύξηση του αριθμού των νεοεισερχομένων, χωρίς τη δέσμευση παραγωγής πιστοποιημένου βιολογικού προϊόντος (3ετής υποχρεωτική παραμονή στο πρόγραμμα).

Επιπλέον οι εκκρεμότητες που υπάρχουν με τους δασικούς χάρτες, των οποίων οι αντιρρήσεις στο μεγαλύτερο ποσοστό τους δεν έχουν εξεταστεί, θα οδηγήσουν στην απένταξη ολόκληρων των αγροτεμαχίων εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από το ΥπΑΑΤ μέχρι τις 19/2/2019, όπου και ξεκινάει η υποβολή των φακέλων.

Ευελπιστούμε, στα πλαίσια του δημόσιου διαλόγου στον οποίο έχει δώσει μεγάλη έμφαση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αραχωβίτης Σταύρος, να γίνουν οι απαραίτητες διορθώσεις και αλλαγές στην προκήρυξη, έστω και την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε εμπράκτως να μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η βιολογική γεωργία στη χώρα μας θα έχει το μέλλον που της αξίζει, βγάζοντας στην αγορά ποιοτικά και καινοτόμα βιολογικά προϊόντα και όχι νεοεισερχόμενους που λαμβάνουν ενισχύσεις για απώλεια εισοδήματος χωρίς να βγάλουν στη αγορά πιστοποιημένο προϊόν».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,734375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version