Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ένα νέο σημαντικό όπλο στη μάχη κατά των κύριων παθογόνων των σιτηρών το Elatus Era της Syngenta

Ένα νέο σημαντικό όπλο στη μάχη κατά των κύριων παθογόνων των σιτηρών το Elatus Era της Syngenta


Ένα νέο, για τα δεδομένα της χώρας μας, πολυδύναμο μυκητοκτόνο για την καλλιέργεια των σιτηρών, το Elatus Era παρουσίασε η Syngenta, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα, στο ξενοδοχείο «The Met» την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019.

Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο κ. Γιώργος Ποντίκας (Διευθύνων Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της εταιρείας) τόνισε ότι «το Elatus era είναι ένα νέο προϊόν για τη χώρα μας που από το 2012 βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ως σύμμαχος του αγρότη στην αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών στα σιτηρά. Έρχεται στη χώρα μας προκειμένου να φέρει νέο αέρα, στοχεύοντας σε μια ποιοτική υψηλών αποδόσεων καλλιέργεια».

 

Ο κ. Ποντίκας τόνισε επίσης πως τα σιτηρά στην Ελλάδα είναι μια καλλιέργεια χαμηλών εισροών εφόσον κι είναι πολύ σημαντικό ο Ελληνας παραγωγός να βοηθηθεί, ώστε να κατανοήσει πως πρέπει να ξοδέψει, προκειμένου να παράγει σταθερής ποιότητας, αλλά και ποσότητας προιόν, ώστε να μπορέσει να σταθεί στην αγορά.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη έλαβε ο κ. Κώστας Οικονομίδης, Head of Customer Marketing, δίνοντας απαντήσεις σε κύρια ερωτήματα, σχετικά με την καλλιέργεια των σιτηρών. Ο ίδιος τόνισε την αναγκαιότητα, καθώς και την χρησιμότητα των επεμβάσεων στα σιτηρά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι « η Syngenta Ελλάς θεώρησε σκόπιμο να γίνει εκτεταμένη συζήτηση για το θέμα των μυκητολογικών ασθενειών στα σιτηρά, μια καλλιέργεια εθνικά πολύ σημαντική, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις ωστόσο έχει απαξιωθεί αρκετά». Στόχος της Syngenta, όπως είπωθηκε είναι «να δοθούν στον παραγωγό οι καλύτερες το δυνατόν ολοκληρωμένες λύσεις για ένα ποιοτικό και παραγωγικό σιτάρι».

Σημειωτέον ότι το Elatus Era, συνδυάζει μια καινοτόμα δραστική ουσία, το Benzovindiflupyr (εμπορικό σήμα SOLATENOL), προστατευτικό μυκητοκτόνο με κάποια περιορισμένη θεραπευτική δράση, σε μίγμα με μία ισχυρά αποτελεσματική τριαζόλη με πολύ καλή διασυστηματική κίνηση στο φυτό μέσω των αγγείων του ξύλου το prothioconazole. Ως αποτέλεσμα, το σκεύασμα εγγυάται εξαιρετική αποτελεσματικότητα σε Σεπτόρια και Σκωριάσεις, αλλά και σε μεγάλο φάσμα των ασθενειών φυλλώματος των σιτηρών.

Το μυκητοκτόνο από τη 1η Φεβρουαρίου 2019 έχει λάβει έγκριση στη χώρα μας, για χρήση σε Σιτάρι, Ζέα (σπελτ,ντίνκελ), Κριθάρι, Βρώμη, Σίκαλη και Τριτικάλε.

Το καινοτόμο φορμουλάρισμα είναι εκείνο που, εξασφαλίζει στο Elatus era, την ομοιόμορφη κατανομή στο φύλλο και τη μέγιστη αξιοποίηση του ψεκαζόμενου μυκητοκτόνου. Παράλληλα, η καινοτομία αυτή του σκευάσματος δίνει τη δυνατότητα της γρήγορης απορρόφησής του από την επιφάνεια του φυτού (μόνο 1 ώρα πριν την βροχή), ενώ εξασφαλίζει παράλληλα μακράς διάρκειας αποτέλεσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ημερίδα παρακολούθησαν πλήθος προσκεκλημένων γεωτεχνικών και επιχειρηματιών του πρωτογενούς τομέα.

Διαβάστε αναλυτικότερα τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Εlatus Era στο Περιοδικό Γεωργία & Κτηνοτροφία, που κυκλοφορεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στα σημεία διανομής Τύπου.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,890625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version