Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ανένδοτος ο Φάμελλος για αναβολή στο περιβαλλοντικό τέλος νερού, σκέφτεται μείωση σε μεταγενέστερο χρόνο

Ανένδοτος ο Φάμελλος για αναβολή στο περιβαλλοντικό τέλος νερού, σκέφτεται μείωση σε μεταγενέστερο χρόνο


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, η σύσκεψη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για το θέμα του περιβαλλοντικού τέλους, που καίει εσχάτως τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας.

Παρά την έκταση που έλαβε το ζήτημα και τις σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και οι σύμβουλοί του εμφανίστηκαν ανένδοτοι, όσον αφορά στο ενδεχόμενο μετάθεσης χρονικά του μέτρου, που όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει από το 2019.

Όσον αφορά, τώρα, στο ενδεχόμενο μείωσης του περιβαλλοντικού τέλους, ο κ. Φάμελλος φέρεται να εμφανίστηκε θετικός καταρχήν. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε στοιχεία από τους φορείς της Θεσσαλίας, που να αποδεικνύουν τις υπέρμετρες επιβαρύνσεις, λόγω του τέλους.

Παράλληλα, όπως είπε, ο αναπληρωτής υπουργός, θα πρέπει οι οργανισμοί και γενικά οι αγρότες, να αποδείξουν με στοιχεία και μελέτες, ότι κάνουν χρηστή διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Βέβαια, «για να γίνει αυτό, χρειάζονται έργα, τα οποία είναι χρονοβόρα», όπως μας είπαν μετέχοντες στην σύσκεψη, οι οποίοι και αποχώρησαν εμφανώς απογοητευμένοι.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, κ. Σωκράτης Φάμελλος, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Βασίλης Κόκκαλης και εκπρόσωποι των ΟΕΒ της Θεσσαλίας. Σημειωτέον ότι δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη Θεσσαλία κάνουν λόγο για ικανοποίηση Κόκκαλη μετά τη σύσκεψη, λόγω κυρίως της εκπεφρασμένης, πλέον, πρόθεσης του ΥΠΕΝ, να μειώσει το τέλος.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών πάντως και των ΤΟΕΒ αναμένεται να ζητήσουν να συναντηθούν και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρο Αραχωβίτη, από τον οποίο και ζητούν τη συνδρομή του, για τη μείωση του τέλους.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το περιβαλλοντικό τέλος επιβάλλεται από φέτος. Με βάση δε τους σχετικούς συντελεστές, εκτιμάται, ότι θα επιφέρει επιπλέον χρεώσεις σε ποτιστικές καλλιέργειες εντός οργανωμένων δικτύων, που προσεγγίζουν και τα 11 ευρώ ανά στρέμμα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4726563 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version