Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μετά τις 25 Μαρτίου ανοίγει το ΟΣΔΕ, πότε πληρώνεται η ειδική ενίσχυση βάμβακος, τι θα γίνει με ΑΤΑΚ και αρδευτικά τέλη

Μετά τις 25 Μαρτίου ανοίγει το ΟΣΔΕ, πότε πληρώνεται η ειδική ενίσχυση βάμβακος, τι θα γίνει με ΑΤΑΚ και αρδευτικά τέλη


Μετά τις 25 Μαρτίου 2019 κι αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον τεχνικό σύμβουλο, προβλέεπται να ανοίξει το φετινό ΟΣΔΕ, το οποίο επί της διαδικασίας, δεν θα έχει καμιά διαφορά, από πέρσι.

Αυτό προέκυψε κατά τη διάρκεια ημερίδας για τους αγρότες, τους γεωπόνους και όχι μόνο που διοργάνωσε η ΠΕΦΑ (Ένωση Φορέων ΟΣΔΕ Α’), σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ και το ΓΕΩΤΕΕ, στην Λάρισα, την Παρασκευή 1η Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της Agrothessaly και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, κ. Γιώργος Αποστολάκης, ο οποίος και απηύθυνε ομιλία, «το ΑΤΑΚ θα ισχύσει μόνο για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια», για τα οποία σημειωτέον υπάρχει ήδη ΑΤΑΚ, σε συντριπτικό ποσοστό. Όσον αφορά στα ενοικιαζόμενα αγροτεμάχια δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τις επιδοτήσεις, εξήγησε ο αντιπρόεδρος, επιβεβαιώνοντας, όσα έγραψε προ ημερών ο ΑγροΤύπος.

Σε σχέση με το θέμα των πληρωμών, ο ίδιος είπε, επιβαιώνοντας πάλι τον ΑγροΤύπο, ότι η ειδική ενίσχυση θα πληρωθεί μεταξύ 10-20 Μαρτίου, ενώ σήμερα Δευτέρα θα πληρωθούν οι συνδεδεμένες σε 7 προϊόντα. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η ειδική ενίσχυση βάμβακος ίσως πληρωθεί έως τις 22 Μαρτίου.

Σύνδεση ΟΣΔΕ με αρδευτικά τέλη

Από τα λεγόμενα του Γιώργου Αποστολάκη, προέκυψε, ότι ήδη ο ΟΠΕΚΕΠΕ λαμβάνει στοιχεία σε σχέση με τους παραγωγούς από τους οργανισμούς εγγείων βελτιώσεων, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι παρόλο που θα συμπεριληφθούν στην φετινή δήλωση τα απαραίτητα πεδία (κουτάκια) για το θέμα αυτό, ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η σχετική φόρμουλα από το ΥπΑΑΤ για το πώς θα εφαρμοστεί και πως δεν αποκλείεται να δοθεί περίοδος χάριτος ενός έτους.

Αναφορικά με το ζήτημα των εκκρεμοτήτων με τους δασικούς χάρτες και τα αγροτεμάχια των παραγωγών, ανέφερε ότι σε συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τις δασικές υπηρεσίες σε Λάρισα και Μαγνησία προχωρά η πληρωμή των παρακρατηθεντων ποσών, τόσο στην ενιαία ενίσχυση, όσο και στο πρόγραμμα μείωσης της νιτρορύπανσης.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version