Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αλλαγές στα κριτήρια για νέες φυτεύσεις αμπελώνων που θα γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο

Αλλαγές στα κριτήρια για νέες φυτεύσεις αμπελώνων που θα γίνονται σε περιφερειακό επίπεδο


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβέρνησης (ΦΕΚ 613Β/26.2.2019) η απόφαση του ΥπΑΑΤ η οποία τροποποιεί την αρχική Υπουργική Απόφαση των αδειών για νέες αμπελοφυτεύσεις με οινοποιήσιμες ποικιλίες. Όπως είχε επισημάνει και η ΚΕΟΣΟΕ, με την συγκεκριμένη τροποποίηση μεταφέρεται από εθνικό σε περιφερειακό επίπεδο η χορήγηση των Αδειών Φύτευσης. Συγκεκριμένα για την κατανομή των αδειών φύτευσης ορίζονται τρεις περιφέρειες ως ακολούθως: Περιφέρεια Α αποτελούμενη από τις διοικητικές περιφέρειες Ηπείρου, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης και Ιονίων Νήσων. Περιφέρεια Β αποτελούμενη από τις διοικητικές περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Δυτικής Ελλάδας. - Περιφέρεια Γ αποτελούμενη από τις διοικητικές περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου και Αττικής.

Τα διαθέσιμα στρέμματα σε επίπεδο περιφερειών καθορίζονται στο 1% της φυτεμένης έκτασης, όπως αυτές ανακοινώνονται στην ετήσια απογραφή έτους.

Εφόσον οι επιλέξιμες αιτήσεις αδειοδότησης που θα υποβληθούν, υπερβαίνουν την έκταση που πρόκειται να χορηγηθεί, η χορήγηση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα αντικειμενικά και μη μεροληπτικά κριτήρια προτεραιότητας που έχουν επιλεγεί για κάθε Περιφέρεια και όπως περιγράφονται παρακάτω:

Για την βαθμολογία που λαμβάνει το κάθε αγροτεμάχιο στο κάθε κριτήριο, θεσπίζονται ο συντελεστής βαρύτητας W και ο συντελεστής συμμόρφωσης Pt.

Όταν η μεμονωμένη αίτηση περιλαμβάνει περισσότερα του ενός αγροτεμάχια, η βαθμολόγηση υπολογίζεται για κάθε αιτούμενο αγροτεμάχιο ξεχωριστά.

Πλέον τα κριτήρια προτεραιότητας καθορίζονται ως εξής:

Κριτήριο 1ο Νεοεισερχόμενο βαρύτητα 0,30

Κριτήριο 2ο Διατήρηση περιβάλλοντος βαρύτητα 0,10

Κριτήριο 3ο Φυσικοί περιορισμοί βαρύτητα 0,10

Κριτήριο 4ο Διεύρυνση μικρών εκμεταλλεύσεων
Περιφέρεια Α (3-30 στρ.) βαρύτητα 0,35
Περιφέρεια Β (5-50 στρ.) βαρύτητα 0,35
Περιφέρεια Γ (3-30 στρ.) βαρύτητα 0,35

Κριτήριο 5ο Προηγούμενη συμπεριφορά βαρύτητα 0,15

Διαβάστε το ΦΕΚ

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,6875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version