Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Σφοδρή αντίθεση από τον Συνεταιρισμό Τήνου στην εγκατάσταση αιολικών στο νησί


Εμμένει σε παλιότερη σχετική του απόφαση και εξακολουθεί να εναντιώνεται στην κατασκευή και λειτουργία αιολικών πάρκων στην Τήνο, ο τοπικός Αγροτικός Συνεταιρισμός.

Όπως αναφέρει μάλιστα σε ανακοίνωση που εξέδωσε «οι συνέπειες ενός τέτοιου έργου θα είναι σοβαρές και μη αναστρέψιμες για το νησί».

Σύμφωνα με τον Συνεταιρισμό «θα υποσκάψουν τις προσπάθειές μας πολλών ετών για μια Τήνο ελκυστική, με σεβασμό στις αληθινές αρετές της και στην απαράμιλλης ομορφιάς ενδοχώρα της. Θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την γεωργοκτηνοτροφία και μελισσοκομία του νησιού μας αφού θα δεσμεύσουν ή θα καταστρέψουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια ζώων και μελισσών και θα ελαττώσουν την υπόγεια υδροφορία των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν».

Αναλυτικά το έγγραφο διαμαρτυρίας του Συνεταιρισμού έχει ως εξής:

Θέμα: «Εναντίωση στην κατασκευή και λειτουργία του έργου “Αιολικοί Σταθμοί Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας” (ΑΣΠΗΕ- ανεμογεννήτριες) και των συνοδών έργων, για την Τήνο»

Ο  Αγροτικός Συνεταιρισμός Τήνου αντιτίθεται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών (ΑΣΠΗΕ) στο νησί μας και εμμένει στην από 17-2-14 υπμ αρ. 3 απόφαση του ΔΣ, την οποία επισυνάπτουμε.

Οι συνέπειες ενός τέτοιου έργου θα είναι σοβαρές και μη αναστρέψιμες για το νησί μας.

Θα υποσκάψουν τις προσπάθειές μας πολλών ετών για μια Τήνο ελκυστική, με σεβασμό στις αληθινές αρετές της και στην απαράμιλλης ομορφιάς ενδοχώρα της.

Θα πλήξουν ανεπανόρθωτα την γεωργοκτηνοτροφία και μελισσοκομία του νησιού μας αφού θα δεσμεύσουν ή θα καταστρέψουν μεγάλες καλλιεργήσιμες εκτάσεις και βοσκοτόπια ζώων και μελισσών και θα ελαττώσουν την υπόγεια υδροφορία των περιοχών όπου θα εγκατασταθούν.

Επίσης, αρχή μας ήταν και είναι ότι δεν μπορεί αναλόγου βαρύτητας και συνεπειών αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, να λαμβάνονται όχι απλώς ερήμην αλλά και αντίθετα προς τις εκπεφρασμένες και  τεκμηριωμένες απόψεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αμφοτέρων των βαθμών, όπως συμβαίνει εν προκειμένω αλλά και ερήμην των τοπικών κοινωνιών και συλλογικών φορέων.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version