Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Φακέλους για τη νέα ΚΑΠ έχουν αρχίσει να καταθέτουν αρκετές χώρες της ΕΕ, ενημέρωση στο Ηράκλειο για τη νέα περίοδο

Φακέλους για τη νέα ΚΑΠ έχουν αρχίσει να καταθέτουν αρκετές χώρες της ΕΕ, ενημέρωση στο Ηράκλειο για τη νέα περίοδο


Οι εθνικές κυβερνήσεις θα έχουν πολύ μεγάλο βαθμό ευελιξίας στο να καθορίσουν πολιτικές στήριξης των προϊόντων με τη νέα ΚΑΠ, η οποία θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2021 και θα διαρκέσει, κατά τα φαινόμενα ως το 2027.

Αυτό επισημάνθηκε μεταξύ άλλων σε σχετική ενημερωτική εκδήλωση της Gaia Επιχειρείν, στην Ένωση Ηρακλείου, με σκοπό την ενημέρωση παραγωγών και συνεταιριστών, ως προς τον φάκελο της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η χώρα μας δεν έχει ακόμα διαμορφώσει τον σχετικό φάκελο, ενώ ως ώρας δεν έχει αποφασισθεί ο βαθμός «απεξάρτησης» από το ιστορικό μοντέλο για τις επιδοτήσεις, για το οποίο σε επίπεδο ΕΕ, έχει ανοίξει μεγάλη κουβέντα για την σταδιακή ή πλήρη κατάργησή του και πώς αυτή θα γίνει.

Όπως δήλωσε, μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο εμπορικός διευθυντής της Gaia Επιχειρείν, κ. Πολύδωρος Ξενικάκης, «η νέα προγραμματική περίοδος της ΚΑΠ θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το 2021 έως το 2027 και εμείς κάνουμε αυτές τις ημερίδες, ώστε να υπάρξει διαβούλευση με τον αγροτικό κόσμο. Γιατί αυτή είναι η πρώτη προγραμματική περίοδος στην οποία οι αγρότες μπορούν να έχουν λόγο, γιατί το κράτος αναλαμβάνει έναν πολύ μεγάλο ρόλο διαμόρφωσης των επιμέρους θεμάτων που το αφορούν. Πέρα από τον προϋπολογισμό, ο οποίος είναι συγκεκριμένος και ορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο τρόπος με τον οποίο τα χρήματα θα αποδοθούν σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα, σε ό,τι αφορά τις βασικές ενισχύσεις και το κομμάτι της αγροτικής ανάπτυξης, σε πολύ μεγάλο βαθμό αφορά πλέον την ελληνική Πολιτεία. Οπότε, όσο περισσότεροι αγρότες εκφράσουν άποψη και συμμετάσχουν στη διαβούλευση αυτή, η οποία θα οδηγήσει στο τελικό αποτέλεσμα εφαρμογής, τόσο πιο κοντά θα είναι στην κάλυψη των αναγκών της και στην εκπλήρωση κάποιας διαδικασίας, η οποία μπορεί να είναι πιο κοντά στις δικές τους πραγματικές ανάγκες».

«Η νέα προγραμματική περίοδος θα είναι διαφορετική, σε σχέση με όσα ξέραμε τα προηγούμενα χρόνια. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα ιστορικά δικαιώματα, αλλά και την παλιά επιδότηση μέχρι και το 2022. Αλλά από το 2022 κι ύστερα θα εφαρμοστεί η νέα προγραμματική περίοδος κατά γράμμα», δήλωσε εξάλλου μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου, κ. Μύρων Χιλετζάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η νέα προγραμματική περίοδος εστιάζεται περισσότερο στη γεωργία, στη εφυή γεωργία, πώς θα μπορούν πιο ασφαλείς να καλλιεργούν οι παραγωγοί με λιγότερα χρήματα και να μπορούν να ρίξουν το κόστος παραγωγής. Αυτό μέσα από τη νέα ΚΑΠ επιδοτείται με περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ για την ευφυή γεωργία».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,578125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version