Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στις 22 Μαρτίου κρίνεται η αίτηση υπαγωγής του ΘΕΣγάλα στον πτωχευτικό κώδικα, απέσυρε το ενδιαφέρον η οικογένεια Καντώνια


Την προσοχή τους στις 22 Μαρτίου 2019 έχουν στρέψει πλέον στον συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Θεσσαλίας «Θεσγάλα», που έκανε τάση την αυτοδιάθεση γάλακτος, μέσω αυτόματων πωλητών (vending machines) στην Ελλάδα. Την ημέρα εκείνη αναμένεται να συζητηθεί στο δικαστήριο η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 106Α του Πτωχευτικού Κώδικα, που κατέθεσε την Παρασκευή (25/1/2019) ο θεσσαλικός συνεταιρισμός αγελαδοτρόφων «ΘΕΣγάλα».

Όπως έχει γράψει ο ΑγροΤύπος, αυτό συνέβη επειδή δεν υπήρχε άλλη διέξοδος και οι απανωτές κατασχέσεις που θα ακολουθούσαν θα έβαζαν οριστικό «λουκέτο» στην επιχείρηση. Η αίτηση κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο της Λάρισας και έλαβε προσωρινή διαταγή μέχρι τις 22 Μαρτίου, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά χρόνο δύο περίπου μηνών στον συνεταιρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, το συνολικό ποσό βραχυπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού υπολογίζεται στα 6 εκατ. ευρώ (σε 3 τράπεζες).

Σημειωτέον ότι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η οικογένεια Καντώνια που ενδιαφερόταν για την εξαγορά του έχει πλέον αποσυρθεί. Κάτι τέτοιο ανέφερε μιλώντας στο economistas.gr o αντιπρόεδρος και διευθυντής εμπορίου της εταιρίας Cosmos Aluminium, Ιωάννης Καντώνιας. «Υπήρχε ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΘΕΣγάλα, η οποία όμως δεν προχώρησε και πλέον έχουμε αποσυρθεί από την διαδικασία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καντώνιας.

Αναπτύσσεται ο ΘΕΣγάλα


Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου Καταστήματος Αυτόματων Πωλητών φρέσκου Γάλακτος στην οδό Ιωαννίνων 40 (έναντι 1ης Στρατιάς), στη Λάρισα, παρουσία προσωπικού, συνεργατών και παραγωγών του Συνεταιρισμού, ενώ η ανταπόκριση του κόσμου από τα πρώτα λεπτά λειτουργίας του Αυτόματου Πωλητή ήταν εξαιρετικά θετική.

Το νέο κατάστημα προσφέρει μία διευρυμένη γκάμα προϊόντων ΘΕΣγάλα στο καταναλωτικό κοινό. Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής μπορούν πλέον να βρουν, εκτός από το φρέσκο γάλα, πλήρες και ελαφρύ, και μια πλούσια σειρά νέων τυροκομικών προϊόντων. Συγκεκριμένα, ο Αυτόματος Πωλητής διαθέτει: κρέμα βανίλια/σοκολάτα, ρυζόγαλο, αγελαδινό βούτυρο, κατσικίσιο γάλα, γιαούρτι στραγγιστό, αιγοπρόβεια γραβιέρα, φέτα ΠΟΠ, λευκό και ημίσκληρο τυρί και σοκολατούχο γάλα θεςCHOCO κ.ά. Τόσο τα τυριά όσο και το σοκολατούχο γάλα παρασκευάζονται από 100% φρέσκο αγελαδινό γάλα από τις φάρμες των παραγωγών του ΘΕΣγάλα.

Παράλληλα, σήμερα, 7 Μαρτίου 2019, ξεκινά η επαναλειτουργία του Αυτόματου Πωλητή Γάλακτος ΘΕΣγάλα στην 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα, ενώ προσεχώς Καταστήματα Αυτόματων Πωλητών Γάλακτος στην πόλη θα εξελιχθούν σε συνεταιριστικές γωνιές γαλακτοκομικών προϊόντων ΘΕΣγάλα συν.

«Ο ΘΕΣγάλα καθιερώθηκε στη συνείδηση των Ελλήνων καταναλωτών ως μια συνεταιριστική καινοτόμα εταιρεία που άλλαξε τα δεδομένα στην αγορά γάλακτος της χώρας μας μέσω της διάθεσης του πιο ποιοτικού φρέσκου γάλακτος από αυτόματους πωλητές στην πλέον ανταγωνιστική τιμή. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με σεβασμό στους καταναλωτές που μας στηρίζουν», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνεταιρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Συνεταιρισμός «ΘΕΣγάλα» απασχολεί 94 εργαζόμενους από 134 άτομα που ήταν στα  τέλη Ιουνίου του 2018. Ο τζίρος της εταιρείας στα τέλη του περασμένου Ιουνίου είχε υποχωρήσει στα 20,2 εκατ. ευρώ. Φέτος εκτιμάται να ανέλθει  στα 21,5 εκατ. ευρώ  και με την υλοποίηση του σχεδίου  σε 24,3 εκατ ευρώ το 2020.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version