Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Μείωση φόρων και εισφορών ζήτησαν οι παραγωγοί της Λέσβου από τον Μητσοτάκη


Συνάντηση με ποτοπαραγωγούς, αλιείς, ελαιοπαραγωγούς, αλλά και κτηνοτρόφους σε ένα παραδοσιακό ουζερί στη Μυτιλήνη είχε προ ημερών ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αγρότες, οι αλιείς, αλλά και οι κτηνοτρόφοι στάθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα, στο δυσμενές φορολογικό-ασφαλιστικό περιβάλλον, που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια για τους ίδιους.

Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, στη συζήτηση που είχε με τους ποτοπαραγωγούς, αναφέρθηκε ότι το ούζο είναι ένα από τα ελληνικά προϊόντα με τη μεγαλύτερη εξωστρέφεια καθώς εξάγεται σε 60 χώρες.

Ωστόσο, λόγω της υψηλής φορολογίας που καλούνται να καταβάλλουν οι παραγωγοί μέσω του ΦΠΑ αλλά και του φόρου οινοπνεύματος, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας που επηρεάζουν και την παραγωγή τους.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρώτησε αν εξακολουθεί η σαρδέλα να αποτελεί το μεγαλύτερο τμήμα της αλιευτικής παραγωγής και ποια εποχή την ψαρεύουν, οι αλιείς του απάντησαν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο προσκαλώντας τον μάλιστα να επισκεφθεί το νησί τότε, ιδανικά ως Πρωθυπουργός.

Εξάλλου, στην αντιμετώπιση του δάκου που πλήττει την ελαιοπαραγωγή, επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με τους ελαιοπαραγωγούς.

Οι αγρότες του τόνισαν, μεταξύ άλλων, ότι οι μέθοδοι αντιμετώπισης του δάκου είναι ξεπερασμένες κι ότι υπάρχουν πλέον νέοι τρόποι καταπολέμησης, φιλικοί προς το περιβάλλον.  Πρότειναν επίσης οι ίδιοι νέους τρόπους προστασίας του καρπού.

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι με τους οποίους μίλησε ο κ. Μητσοτάκης του ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι η Λέσβος είναι ο νομός με την τρίτη μεγαλύτερη παραγωγή γάλακτος στην Ελλάδα ενώ ανέφεραν ως μείζον πρόβλημα τις πολύ χαμηλές τιμές στις οποίες είναι αναγκασμένοι να πωλούν το προϊόν τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε, ότι θα μελετήσει όλες τις προτάσεις των παραγωγών και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ σε ό,τι αφορά το κοινό αίτημα για λιγότερους φόρους, επανέλαβε την κεντρική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να μειώσει άμεσα το φορολογικό βάρος που καλούνται να σηκώσουν και οι συγκεκριμένες κατηγορίες επαγγελματιών.

Πέραν, όμως, αυτού, σημείωσε ότι είναι δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας να δοθούν φορολογικά και άλλα κίνητρα -όπως για παράδειγμα η μείωση του φόρου εισοδήματος στα συλλογικά αγροτικά σχήματα στο 10%- ώστε να ενισχυθούν οι συγχωνεύσεις ομάδων παραγωγών, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγής και της εξωστρέφειας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,441406 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version