Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τα λιπάσματα καινοτόμας τεχνολογίας AVAIL παρουσίασε η TEOFERT σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα

Τα λιπάσματα καινοτόμας τεχνολογίας AVAIL παρουσίασε η TEOFERT σε ειδική εκδήλωση στην Αθήνα


Σε προσκεκλημένους συνεργάτες της απ’ όλη την Ελλάδα, η TEOFERT, με μια πολύ επιτυχημένη εκδήλωση στην Αθήνα, παρουσίασε την καινοτόμα σειρά λιπασμάτων Αvail που πρόσφατα τοποθέτησε στην αγορά. Πρόκειται για λιπάσματα που ενσωματώνουν τις τεχνολογίες Avail N και Avail P τη αμερικάνικης εταιρείας Verdesian. Με τη χρήση ειδικών πολυμερών, για πρώτη φορά, η τεχνολογία Avail N προστατεύει το ουρικό άζωτο αλλά και τις άλλες μορφές αζώτου από όλους τους τύπους απωλειών ενώ η τεχνολογία Avail P εμποδίζει τη δέσμευση του φωσφόρου στο έδαφος, έτσι επιμηκύνεται η διαθεσιμότητα των δύο στοιχείων στα φυτά και αυξάνεται η απορρόφηση και η αξιοποίησή τους. Στην εκδήλωση παρουσιάσθηκαν και αποτελέσματα από την Ελλάδα, από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο συμμετέχει στη μελέτη και αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών.

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Athens Marriott, την Κυριακή 17 Μαρτίου, η εταιρεία TEOFERT του ομίλου Θεοφανόπουλου, με παράδοση στην έρευνα και ανάπτυξη νέων και υψηλής τεχνολογίας προϊόντων για τη θρέψη και λίπανση των φυτών, παρουσίασε στους συνεργάτες της την Τεχνολογία AVAIL: Ενισχυτές απορρόφησης Αζώτου και  Φωσφόρου, η οποία έχει ήδη πάρει άδεια στην Ελλάδα και  τα λιπάσματα που την ενσωματώνουν είναι διαθέσιμα στους Έλληνες καλλιεργητές.

Η τεχνολογία Avail N και Avail P είναι πατενταρισμένες φόρμουλες από την αμερικάνικη εταιρεία Verdesian για μέγιστη απορρόφηση και αξιοποίηση του αζώτου και του φωσφόρου από τα φυτά, έχουν μελετηθεί από πολλά Πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και χρησιμοποιούνται με απόλυτη επιτυχία σε όλον τον κόσμο.

Εκ μέρους της Verdesian μίλησε ο κ. Hugh Frost, στέλεχος της εταιρείας στην Ευρώπη. Παρουσίασε αποτελέσματα πειραμάτων που έχουν γίνει σε διάφορες χώρες τόσο με  Avail N όσο και με το Avail P, τα οποία δείχνουν ανάλογα με την καλλιέργεια και τις συνθήκες μια αύξηση των αποδόσεων από 7 μέχρι 21% σε σύγκριση με τα κλασσικά λιπάσματα της αγοράς.

Ο κ. Frost εξήγησε επίσης το μηχανισμό δράσης της νέας τεχνολογίας η οποία βασίζεται στη χρήση ειδικών πολυμερών, τομέας στον οποίο η Verdesian είναι πρωτοπόρος στον κόσμο.

Για την περίπτωση του αζώτου (Avail N), όπως εξήγησε, χρησιμοποιείται ένα πατενταρισμένο πολυμερές που δεσμεύει τα ιόντα Νικελίου, Σιδήρου και Χαλκού και με αυτόν τον τρόπο εμποδίζεται η δράση της ουρεάσης και των βακτηρίων Nitrobacter και Nitrosomonas, αντίστοιχα, εξασφαλίζοντας προστασία όλων των μορφών αζώτου από όλους τους πιθανούς τρόπους απωλειών και έτσι επιμηκύνεται η διαθεσιμότητα και η αξιοποίηση του χορηγούμενου αζώτου από τα φυτά.

Για την περίπτωση του φωσφόρου (Avail P) χρησιμοποιείται ένα άλλο ειδικό πολυμερές το οποίο δεσμεύει τα ιόντα ασβεστίου, αργιλίου, σιδήρου κ.λπ, τα οποία αδρανοποιούν το χορηγούμενο φωσφόρο άμεσα στο έδαφος και έτσι τον διατηρούν διαθέσιμο στα φυτά για πολύ μεγαλύτερο χρόνο, τόσο στα αλκαλικά όσο και στα όξινα εδάφη, αυξάνοντας εντυπωσιακά την απορρόφηση και αξιοποίηση του θρεπτικού στοιχείου. Όπως τονίσθηκε στη συζήτηση, τα πολυμερή που χρησιμοποιούνται είναι βιο-αποικοδομούμενα ενώ έχουν μια αρκετά καλή διάρκεια δράσης ώστε να παρατείνεται η διαθεσιμότητα του αζώτου και φωσφόρου και ταυτόχρονα δεν έχουν καμιά δυσμενή επίδραση σε μικροοργανισμούς του εδάφους, μυκόρριζες, γαιοσκώληκες κ.λπ.

Τα αποτελέσματα σχετικού ερευνητικού προγράμματος που υλοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια παρουσίασε ο κ. Δ. Μπιλάλης, Καθηγητής του ΓΠΑ. Η επίδραση του Avail N (σε δύο δόσεις) μελετήθηκε σε καλλιέργεια αραβοσίτου σε σύγκριση με κλασσικό αζωτούχο λίπασμα της αγοράς. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την υπεροχή του Avail N, με αύξηση των παραμέτρων ανάπτυξης (ριζών και υπέργειου μέρους) και παραγωγής των φυτών οδηγώντας σε σημαντικά καλύτερους συντελεστές αξιοποίησης του αζώτου. Εξίσου εντυπωσιακά ήταν και τα αποτελέσματα από τη μελέτη του Avail P που έδειξαν μια σημαντική βελτίωση της αξιοποίησης του χορηγούμενου φωσφόρου από την καλλιέργεια αραβοσίτου, σε σύγκριση με ένα στάνταρντ λίπασμα τύπου DAP.

Κλείνοντας τις παρουσιάσεις, ο κ. Κ. Λάκης, Διευθυντής Πωλήσεων της TEOFERT παρουσίασε τη γκάμα των λιπασμάτων της σειράς Avail που διατίθενται στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνει προς το παρόν μια σειρά κοκκωδών λιπασμάτων ενώ στο εγγύς μέλλον θα υπάρχουν και υγρά λιπάσματα. Υπάρχουν απλά λιπάσματα αλλά και σύνθετα NP και NPK σε διάφορους τύπους που να ικανοποιούν τις ιδιαίτερες απαιτήσεις σημαντικών καλλιεργειών της χώρας μας. Όπως τόνισε ο κ. Λάκης, τα λιπάσματα της σειράς Avail είναι ουσιαστικά λιπάσματα παντός καιρού και παντός εδάφους χάρη στην ενσωματωμένη τεχνολογία προστασίας των θρεπτικών στοιχείων που περιέχουν.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παράθεση γεύματος στους προσκεκλημένους. Την όλη ευθύνη της διοργάνωσης και το συντονισμό είχε η Δρ. Χαριτίνη Κοντοπούλου, Υπεύθυνη Marketing & Ανάπτυξης Προϊόντων της ΤΕΟFERT, η οποία απέσπασε τα ευμενή σχόλια όλων για την επιτυχή διοργάνωση καθώς και των στελεχών της εταιρείας για τη συμβολή της στην εξωστρέφεια της ΤΕΟFERT.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,515625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version