Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Άμεση πληρωμή συνδεδεμένων σε βιομηχανική τομάτα και κορινθιακή σταφίδα ζητάνε οι παραγωγοί Ηλείας

Άμεση πληρωμή συνδεδεμένων σε βιομηχανική τομάτα και κορινθιακή σταφίδα ζητάνε οι παραγωγοί Ηλείας


Με νέα επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και τους βουλευτές Ηλείας, επανέρχεται ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών, Χρήστος Βαλιανάτος, στο θέμα της συνδεδεμένης ενίσχυσης σε βιομηχανική τομάτα και κορινθιακή σταφίδα. Δηλώνει πως δεν θα πρέπει να χαθεί αυτή η ενίσχυση για τους παραγωγούς και μάλιστα θα πρέπει να καταβληθεί το συντομότερο δυνατό. Θυμίζουμε κατά την συνάντηση που είχε με τον υπουργό κ. Αραχωβίτη, τον περασμένο Φεβρουάριο, στην αρχαία Ολυμπία, είχε ζητήσει οι συνδεδεμένες ενισχύσεις σταφίδας και βιομηχανικής ντομάτας να δοθούν το συντομότερο δυνατόν, γιατί έχουν πάθει οι παραγωγοί μεγάλες ζημιές και αυτά τα χρήματα τα θέλουν για να ξεκινήσουν τις καλλιέργειες.

Το δεύτερο που ζητούν οι παραγωγοί είναι να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από την στρεμματική ενίσχυση της σταφίδας. «Τώρα για να πάρει  κάποιος παραγωγός την στρεμματική ενίσχυση πρέπει να συγκεντρώσει τα 150 κιλά. Γνωρίζουμε ότι κατά το 2018 οι σταφιδοπαραγωγοί πάθανε μεγάλη ζημιά και εμείς τονίσαμε στον κ. Αραχωβίτη να δει ο ΟΠΕΚΕΠΕ τα στοιχεία που έχει γιατί εμείς έχουμε στείλει και τις παραδόσεις έχει και τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε κανένας παραγωγός να μην χάσει την στρεμματική ενίσχυση», δηλώνει ο κ. Βαλιανάτος.

Χαρακτηριστικά η επιστολή του κ. Βαλιανάτου τονίζει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,
Και στην συνάντηση που είχαμε στο Υπουργείο , αλλά και στην επίσκεψή σας στην Αρχαία Ολυμπία σας ενημερώσαμε για τις ζημιές που υπέστησαν τα δυο βασικά προϊόντα του Νομού μας από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το 2018, βιομηχανική τομάτα - κορινθιακή σταφίδα.

Επαναλαμβάνουμε πάλι το αίτημα μας ο ΟΠΕΚΕΠΕ, ο οποίος έχει τις παραδόσεις των δύο προϊόντων αλλά και τις ζημιές από ΕΛΓΑ, να διαπιστώσει εάν όλοι οι παραγωγοί συμπληρώνουν τα απαιτούμενα όρια για να πάρουν την Στρεμματική Ενίσχυση.

Σε διαφορετική περίπτωση μειώστε τα όρια, έτσι ώστε να μην χαθεί είτε ένα Ευρώ από τους παραγωγούς.

Επίσης, όπως σας έχουμε ενημερώσει, ο νομός Ηλείας είναι ο πιο πρώιμος νομός σε όλη την Ελλάδα. Ήδη έχει αρχίσει η καλλιεργητική περίοδο 2019 και οι παραγωγοί δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα τα οποία είναι πάρα πολλά.

Κύριε Υπουργέ
Επιβάλλεται να δοθεί η Στρεμματική Ενίσχυση των δύο προϊόντων το συντομότερο δυνατόν για να μπορέσουν οι παραγωγοί να συνεχίσουν τις καλλιέργειες . Όπως δεσμευτήκατε και το κάνατε και δώσατε τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ τον Ιανουάριο είναι εφικτό να δοθούν και οι Στρεμματικές ενισχύσεις των δύο προϊόντων σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύουμε ότι το αίτημα μας είναι δίκαιο και θα προχωρήσετε στην υλοποίησή του».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,1875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version