Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τι προτείνουν οι Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Γεωργίας για τις άμεσες ενισχύσεις της ΚΑΠ

Τι προτείνουν οι Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Γεωργίας για τις άμεσες ενισχύσεις της ΚΑΠ


Περιορισμός των άμεσων ενισχύσεων στο πλαφόν των 100.000 ευρώ, εσωτερική σύγκλιση εντός των κρατών μελών έως το 2027, υποστήριξη μικρών εκμεταλλεύσεων και νέων αγροτών, περιλαμβάνονται στη δέσμη προτάσεων για την μεταρρύθμιση της ΚΑΠ που ψήφισαν οι Ευρωβουλευτές της Επιτροπής Γεωργίας.

Οι τροπολογίες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) για τον λεγόμενο κανονισμό Στρατηγικών Σχεδίων εγκρίθηκαν, την Τρίτη (2/4), με 27 ψήφους υπέρ, 17 κατά και 1 αποχή.

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέβαλαν 5.253 τροπολογίες και άλλες 670 κατατέθηκαν επίσης από τις έξι επιτροπές γνωμοδότησης. Προκειμένου να επιτευχθεί μια συνεκτική θέση και να διευκολυνθεί η ψηφοφορία, ο εισηγητής διαπραγματεύθηκε πάνω από 130 συμβιβαστικές τροπολογίες.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων στο ψήφισμά τους θα πρέπει να χορηγηθεί περαιτέρω στήριξη στους νέους γεωργούς από τη χρηματοδότηση της αγροτικής ανάπτυξης.

Οι Ευρωβουλευτές επιθυμούν επίσης τα κράτη μέλη να χρησιμοποιήσουν χρήματα αγροτικής ανάπτυξης για συγκεκριμένες δράσεις για την προώθηση της μεγαλύτερης ένταξης των γυναικών στις αγροτικές οικονομίες.

Η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωκοινοβουλίου επέμεινε επίσης ότι όλες οι πληρωμές ανά εκτάριο για τους αγρότες στα κράτη μέλη της ΕΕ ή στα εδάφη τους θα φθάσουν το 75% τουλάχιστον των μέσων άμεσων επιδοτήσεων έως το 2024 και 100% μέχρι το 2027 (σύγκλιση άμεσων ενισχχύσεων).

Οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέβαλαν 5253 τροπολογίες και άλλες 670 κατατέθηκαν επίσης από τις έξι επιτροπές γνωμοδότησης. Προκειμένου να επιτευχθεί μια συνεκτική θέση και να διευκολυνθεί η ψηφοφορία, ο εισηγητής διαπραγματεύθηκε πάνω από 130 συμβιβαστικές τροπολογίες.

Επόμενα βήματα
Τα κείμενα που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) πρέπει να ψηφιστούν και από την Ολομέλεια. Αυτό μπορεί να συμβεί μόνο μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές της 23ης και 26ης Μαΐου. Η Διάσκεψη των Προέδρων (Πρόεδρος του ΕΚ και ηγέτες των πολιτικών ομάδων) μπορεί τότε να αποφασίσει να διαβιβάσει το κείμενο στο πλήρες Σώμα. Στη συνέχεια, η νέα Επιτροπή Γεωργίας θα πρέπει να επανεξετάσει το θέμα. Ένα άλλο σημαντικό σημείο που πρέπει να ληφθεί υπόψη είναι ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα αλλάξει τον προσεχή Νοέμβριο, όπου αναμένεται να αλλάξει ο Επίτροπος αρμόδιος για τη Γεωργία.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version