Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ξεκίνησαν εξαγωγές ελληνικών ακτινιδίων στην Αργεντινή, αναμένεται έναρξη εξαγωγών κερασιών στην Κίνα και μήλων στην Ινδία

Ξεκίνησαν εξαγωγές ελληνικών ακτινιδίων στην Αργεντινή, αναμένεται έναρξη εξαγωγών κερασιών στην Κίνα και μήλων στην Ινδία


Χαιρετίζει με δηλώσεις του στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas, την επίτευξη συμφωνίας για την εξαγωγή ελληνικών ακτινιδίων στην Αργεντινή. Επίσης αναφέρει ότι επίκειται έγκριση του φακέλου για έναρξη εξαγωγών ελληνικών κεράσια στην Κίνα και στις αρχές Μαΐου είναι προγραμματισμένο να έρθουν στην χώρα μας Κινέζοι για να προχωρήσουν σε ελέγχους.

Συγκεκριμένα ο κ. Πολυχρονάκης δηλώνει τα εξής: «Είναι γνωστό ότι στα πλαίσια της βασικής εμπορικής αρχής για διεύρυνση των αγορών, αναζητώντας, όπως κάνουν και οι άλλες κοινοτικές παραγωγικές χώρες,νέες αγορές μετά το εμπάργκο της Ρωσίας στα Ευρωπαϊκά προϊόντα αλλά και το επερχόμενο Brexit, υπήρξε μια «ολιγωρία» στην υπογραφή διμερών φυτουγειονομικών πρωτόκολλων συνεργασίας για σειρά προϊόντων ,αιτήσεων μας που χρονολογούνται από το 2012, με τρίτες χώρες όπως π.χ. Ασία, Μέση Ανατολή και Αμερικανικής Ηπείρου, εντούτοις τους τελευταίους μήνες παρατηρείται μια κινητικότητα.

Η κινητικότητα αυτή έχει ως αποτέλεσμα να εγκριθεί, από 2/4/2019, η εισαγωγή ακτινιδίων στην Αργεντινή και προς τούτο  χαιρετίζουμε την Δ/νση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του ΥπΑΑΤ και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠΕΞ για την εντατικοποίηση των προσπαθειών τους προς επίτευξή της.

Επίσης αναμένουμε την επικείμενη έγκριση του φακέλου-αιτήσεως μας για τα κεράσια στην Κίνα και τον προγραμματισμό άφιξης κινέζων ελεγκτών στις αρχές Μαΐου, για έλεγχο τόσο των καλλιεργειών κερασιών όσο και των εγκαταστάσεων των υποψήφιων εξαγωγέων.

Επίσης αναμένεται και η επιβεβαίωση των αρχών της Ινδίας της οριστικής συμφωνίας για έναρξη εξαγωγής μήλων.

Προτρέπουμε όπως η διπλωματική μας υπηρεσία δραστηριοποιηθεί εντατικότερα και στις άλλες τρίτες Χώρες για υπογραφή διμερών φυτουγειονομικών πρωτοκόλλων».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,394531 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version