Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Syngenta: Επιτάχυνση της καινοτομίας σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο


Η Syngenta θα επιταχύνει την καινοτομία της, με στόχο να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σε όλο τον κόσμο και τις μεταβαλλόμενες απόψεις της κοινωνίας, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι αγρότες σήμερα πρέπει να διαχειριστούν την κλιματική αλλαγή, τη διάβρωση του εδάφους και την απώλεια της βιοποικιλότητας, αλλά και να αλλάξουν τις προσδοκίες και τις απόψεις των καταναλωτών για την αγροτική τεχνολογία», δήλωσε η κα Αλεξάνδρα Μπράντι, διευθύνουσα σύμβουλος Αειφορίας της Syngenta.

«Υπάρχει σαφής ζήτηση για καινοτομία και περισσότερη δράση με σκοπό την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, έτσι ώστε όλοι να έχουν ωφέλεια- από τους καλλιεργητές μέχρι τους καταναλωτές και το περιβάλλον», πρόσθεσε.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ολοκλήρωση περισσοτέρων από 150 συνεδριών ανταλλαγής πολλών και διαφορετικών απόψεων σε όλο τον κόσμο. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνει σαφώς αντιληπτό, τι περιμένουν η κοινωνία και οι αγρότες και ποια είναι η βιώσιμη γεωργία σε διαφορετικές πληθυσμιακές ομάδες.

Η νέα προσέγγιση της Syngenta στοχεύει στην περαιτέρω βελτίωση της καλλιέργειας και της προστασίας των καλλιεργειών και στην εξεύρεση λύσεων που απαντούν στις περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις.

Οι εργασίες θα αφορούν τρεις τομείς:

Η κοινωνία και η φύση καθοδηγούνται από την καινοτομία. Οι απόψεις της κοινωνίας και οι περιβαλλοντικές ανάγκες θα γίνουν όλο και περισσότερο κεντρικοί κινητήριοι μοχλοί καινοτομίας, παράλληλα με την ικανοποίηση των αναγκών των αγροτών. Τα νέα προϊόντα που θα αναπτυχθούν, θα λαμβάνουν υπόψη τις εξωτερικά επαληθευμένες αρχές βιωσιμότητας.

Προσπάθεια για τα χαμηλότερα κατάλοιπα στις καλλιέργειες και το περιβάλλον. Η Syngenta υποστηρίζει την ασφάλεια των προϊόντων και το ρόλο που παίζουν στην προστασία της ποιότητας και της ασφάλειας των τροφίμων. Ωστόσο, η Syngenta έχει ακούσει και θα συνεργαστεί με τους εταίρους για να μειώσει περαιτέρω τα υπολείμματα στις καλλιέργειες χωρίς να επηρεάσει την παραγωγικότητα των αγροτών και να συνεχίσει να βελτιώνει την υγεία του εδάφους και να αποτρέπει τη διάβρωση του εδάφους.

Επενδύστε όπου έχει σημασία για τους αγρότες και τη φύση. Η Syngenta θα συνεργαστεί - με αγρότες, ακαδημαϊκούς και περιβαλλοντικούς ομίλους - για την έρευνα και την ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων. Και θα αναφέρει με σαφήνεια την πρόοδο και τα αποτελέσματα αυτών των επενδύσεων.

Η κα Μπράντ δήλωσε: «Υπάρχει αναμφισβήτητη ζήτηση για μια στροφή στη βιομηχανία μας. Αυτό ήταν το σαφές μήνυμα σε όλες τις συνεδρίες ακρόασης. Θα ενισχύσουμε την καινοτομία μας, βοηθώντας τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις να αποκτήσουν αντοχή στην κλιματική αλλαγή και να προσαρμοστούν καλύτερα στις απαιτήσεις των καταναλωτών, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και της αναστροφής της διάβρωσης του εδάφους και της μείωσης της βιοποικιλότητας».

Τα επόμενα βήματα περιλαμβάνουν περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη για την ανάπτυξη σαφών στόχων και μετρήσεων σε τομείς, που θα ανακοινωθούν αργότερα, εντός του έτους, επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Syngenta.

Οι εργασίες βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη για να υλοποιηθούν ιδέες από τις συνεδρίες ακρόασης στην επόμενη εξέλιξη του σχεδίου καλής ανάπτυξης το 2020.

Το σχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο 6ο έτος του, βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις, καταλήγει η Syngenta.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,765625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version