Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Λύσεις στους εργάτες γης και συνδεδεμένη στα επιτραπέζια και στα νεκταρίνια, ζήτησαν οι ροδακινοκαλλιεργητές από τον Αραχωβίτη

Λύσεις στους εργάτες γης και συνδεδεμένη στα επιτραπέζια και στα νεκταρίνια, ζήτησαν οι ροδακινοκαλλιεργητές από τον Αραχωβίτη


Τα προβλήματα με τους εργάτες γης, την αλλαγή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ και την συνδεδεμένη ενίσχυση στα ροδάκινα και νεκταρίνια, συζήτησαν τα μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη, κατά την συνάντηση που έγινε στο ΥπΑΑΤ, στις 10/4/2019.

Όπως δήλωσε μετά την συνάντηση στον ΑγροΤύπο ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του Ενιαίου Συλλόγου Αγροτών Νάουσας και μέλος της Ομοσπονδίας Δενδροκαλλιεργητών, «ο υπουργός μας υποσχέθηκε ότι θα λυθούν τα προβλήματα με τους μετακλητούς εργάτες γης. Επίσης το θέμα με τους Αλβανούς μετανάστες, που έρχονται στην χώρα μας να εργαστούν με τουριστική βίζα, σύντομα αναμένεται αν υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για να μπορούν αν εργαστούν νόμιμα.

Ακόμη συζητήσαμε το πρόβλημα με την συνδεδεμένη ενίσχυση. Σήμερα έχουν συνδεδεμένη τα συμπύρηνα ροδάκινα. Εμείς καταθέσαμε τα στοιχεία ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει πρόβλημα με το εισόδημα των παραγωγών στα επιτραπέζια ροδάκινα και τα νεκταρίνια και θα πρέπει και για αυτά τα προϊόντα να υπάρξει συνδεδεμένη (το σχετικό αίτημα το έχουμε καταθέσει στον πρώην κ. Αποστόλου). Ο υπουργός είπε ότι θα μελετήσει το θέμα και θα αποφασίσει να μπορεί να γίνει.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνης Κουρεμπές, ζητήσαμε την αλλαγή του Κανονισμού Ασφάλισης του Οργανισμού. Όπως μας δήλωσε ο κ. Κουρεμπές, στο επόμενο εξάμηνο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές μελέτες και να αποφασιστούν οι αλλαγές του Κανονισμού. Εμείς ζητάμε να αποζημιωνόμαστε για κάθε αίτιο ζημιάς.

Τέλος μιλήσαμε για τον τιμοκατάλογο των γεωργικών ελκυστήρων του ΥπΑΑΤ, βάσει του οποίου θα υπολογίζεται η επιδότηση των αγορών που είναι ενταγμένες στα Σχέδια Βελτίωσης. Ο υπουργός μας υποσχέθηκε ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις».

Σταύρος Παϊσιάδης

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version