Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Οι φοιτητές Γεωπονίας θα εκπαιδεύονται στις ψηφιακές υποδομές της χώρας


Στο Υπουργείο ΨΗΠΤΕ, παραβρέθηκε στις 15 Απριλίου 2019 η Υφυπουργός ΑΑΤ κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου, μετά από πρόσκληση του Υπουργού Νίκου Παππά, για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης για την αξιοποίηση των δημόσιων μετρητικών υποδομών παρατήρησης Γης που δημιουργήθηκε από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι δημόσιες μετρητικές υποδομές παρατήρησης Γης που δημιουργήθηκαν από το Υπουργείο ΨΗΠΤΕ αφορούν είτε ήδη εγκατεστημένες τέτοιους είδους υποδομές (π.χ. μετεωρολογικοί σταθμοί), αλλά και κάποιες που θα γίνουν στο μέλλον στο πλαίσιο και του έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής γεωργίας.

Όπως εξάλλου αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ, «το υπογραφόμενο μνημόνιο φιλοδοξεί να αποτελέσει τη βάση για την πληρέστερη κατάρτιση των φοιτητών και των αποφοίτων των Γεωτεχνικών σχολών των 4 συνεργαζόμενων Α.Ε.Ι., γεγονός που ενδιαφέρει άμεσα και το Υπουργείο μας, καθώς ο Πρωτογενής τομέας, έχει άμεση ανάγκη από επιστήμονες με όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις και εφαρμοστική ικανότητα.

Μέσα σε ένα άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής, η συνέργεια που θα αναπτυχθεί με την υπογραφή αυτού του Μνημονίου, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας.

Συγκεκριμένα, με την αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων ψηφιακών υποδομών της χώρας, οι φοιτητές των Γεωτεχνικών μας Σχολών, θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα ψηφιακά δεδομένα που θα προκύψουν ώστε να επωφεληθεί ο αγροτικός κόσμος και η αγροτική παραγωγή».

Τι θα περιλαμβάνει το Μνημόνιο

-Την παροχή εκπαίδευσης σε φοιτητές Γεωπονίας σε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία, που θα τους καταστήσουν ικανούς για την αξιοποίηση των δεδομένων των υφιστάμενων ψηφιακών υποδομών της χώρας και την παροχή υπηρεσιών, μέσω αυτών των δεδομένων, στον πρωτογενή τομέα.
-Την κατάρτιση γεωτεχνικών σε θέματα αξιοποίησης εργαλείων παρατήρησης Γης και ψηφιακών δεδομένων στη γεωργία.
-Τη δημιουργία και αξιοποίηση ψηφιακών υποδομών στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.
-Την από κοινού χρήση πλατφορμών διαχείρισης δεδομένων και παροχής τεχνογνωσίας σε ψηφιακά εργαλεία.
-Τη δημιουργία νέων εργαστηρίων σχετικά με την αξιοποίηση εργαλείων παρατήρησης Γης και ψηφιακών δεδομένων στη γεωργία.
 
Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, σημείωσε: «Με χαρά συμμετέχουμε σε αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα, που θα συμβάλλει στην εξέλιξη των φοιτητών, των εκπαιδευτών μας και στη βελτίωση της ελληνικής γεωργίας. Συγχαρητήρια στον Υπουργό Νίκο Παππά για την έμπνευση και την υλοποίηση της ιδέας. Ευχαριστούμε για τη συμμέτοχη του Δημοκρίτειου σε αυτό».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,65625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version