Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της απαντά στις δηλώσεις Μανιάτη για ρύθμιση χρεών στους ΤΟΕΒ Αργολίδας

Η ΔΕΗ με ανακοίνωσή της απαντά στις δηλώσεις Μανιάτη για ρύθμιση χρεών στους ΤΟΕΒ Αργολίδας


Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της αναφορικά με την υπόθεση της ρύθμισης του χρέους των ΤΟΕΒ Αργολίδας και απαντώντας σε σχετική δήλωση του βουλευτή κ. Μανιάτη, με την οποία επιτίθεται στην επιχείρηση, χρησιμοποιώντας μάλιστα ανοίκειους χαρακτηρισμούς, επισημαίνει τα εξής:

«1. Με τον ΤΟΕΒ Ιρίων μετά από πρόταση της ΔΕΗ, χωρίς καμία μεσολάβηση από κανένα, από το Νοέμβριο του 2018 έχει υπάρξει συμφωνία για εξόφληση του χρέους του σε 50 δόσεις. Τη συμφωνία αυτήν ο ΤΟΕΒ την τηρεί πιστά.

2. Ενόψει της αρδευτικής περιόδου η ΔΕΗ έχει ξεκινήσει συσκέψεις με τους ΤΟΕΒ σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με στόχο τη σύναψη συμφωνιών ρύθμισης των χρεών τους.

Ειδικότερα για τον ΓΟΕΒ Αργολίδας και τους ΤΟΕΒ ευθύνης του έγινε σύσκεψη στις 4/4/2019, αφού είχαν προηγηθεί προφορικές συνεννοήσεις αρκετές ημέρες πριν και γραπτή επιβεβαίωση την 1/4/2019.

Η ΔΕΗ είναι έτοιμη να συνάψει συμφωνία με τον ΓΟΕΒ εφόσον επιτέλους αποκτήσει διοίκηση, κάτι που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες.

3. Σε ό,τι αφορά στη χρέωση τόκων υπερημερίας, επισημαίνουμε ότι αποτελεί υποχρέωση της ΔΕΗ ως Α.Ε. και οι τόκοι αυτοί αντιπροσωπεύουν το κόστος του χρήματος που έχει καταβάλει για την ενέργεια που αγοράζει για να τροφοδοτεί τους πελάτες - οφειλέτες της.

4. Οι αγρότες, οι οποίοι σχεδόν στην ολότητά τους είναι πελάτες της ΔΕΗ, γνωρίζουν πολύ καλά τις προσπάθειες και την πολιτική της Επιχείρησης για τη στήριξή τους.

Αντίθετα, με ανακρίβειες, αμετροέπειες και λαϊκισμούς ούτε τα προβλήματα των ΤΟΕΒ λύνονται ούτε τα συμφέροντα των αγροτών εξυπηρετούνται.

Σε αυτούς που μετέρχονται αυτές τις μεθόδους αξίζει η υπενθύμιση του τραγουδιού «Άγγελος - εξάγγελος μας ήρθε από μακρυά…». Το καθιστούν διαχρονικό».

Δηλώσεις Μανιάτη
Για το θέμα της ρύθμισης των χρεών των ΤΟΕΒ Ιρίων - Δρεπάνου - Ασίνης σε 50 δόσεις, ο Γ. Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Παίζουν με τη νοημοσύνη των αγροτών της Αργολίδας. Μόνο παρανοϊκός ή άσχετος υπεύθυνος θα μπορούσε να λειτουργήσει όπως λειτουργούν οι αρμόδιοι της ΔΕΗ και ο υπουργός Γ. Σταθάκης στο θέμα της ρύθμισης των χρεών των ΤΟΕΒ Ιρίων - Δρεπάνου - Ασίνης σε 50 δόσεις.

Ο υπουργός συμφωνεί μαζί μου στη Βουλή πριν 5 μήνες, να ρυθμιστούν τα χρέη σε 50 δόσεις. Η ΔΕΗ για 5 μήνες κοιμάται και σφυρίζει αδιάφορα. Στο μεσοδιάστημα η διοίκηση και οι αγρότες των ΤΟΕΒ πληρώνουν κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς και καταθέτουν την αναλογούσα δόση της «υποτιθέμενης» ρύθμισης που θα έπρεπε να έχει υπογράψει η ΔΕΗ.

Αντί για ευχαριστώ η ΔΕΗ και εισπράττει κανονικά τους τρέχοντες λογαριασμούς και εισπράττει κανονικά τις δόσεις της ρύθμισης αλλά επιπλέον και επιβάλλει τόκους υπερημερίας άνω των 3.500 € το μήνα, συνολικά 15.000 € μέχρι σήμερα.

Στο ενδιάμεσο καταθέτω διαρκώς Επίκαιρες Ερωτήσεις στο Γ. Σταθάκη που αποφεύγει να απαντήσει, αφού η ΔΕΗ αγνοεί τις συνεχείς εκκλήσεις των ΤΟΕΒ για υπογραφή συμφωνίας σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του υπουργού της.

Για σήμερα, Παρασκευή (5 Απριλίου 2019), προγραμματίζει η Βουλή τη συζήτηση της Ερώτησης και... ώ! του θαύματος! η ΔΕΗ συγκαλεί για χθες, Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019, (μία μέρα πριν τη συζήτηση στη Βουλή), σύσκεψη στην Τρίπολη με τους ΤΟΕΒ.

Και τώρα, το κερασάκι στην τούρτα: Τόσο η ΔΕΗ, όσο και ο υπουργός Γ. Σταθάκης, αρνούνται να διαγράψουν τους τόκους υπερημερίας των 3.500€ κάθε μήνα. Ούτε προχωρούν στην υπογραφή της σύμβασης για τις 50 δόσεις, υποσχόμενοι ότι αυτό θα γίνει στο μέλλον.

Μπορεί ο Αλ. Τσίπρας να διασκεδάζει στα Σκόπια, βγάζοντας selfies με τον Ζάεφ, αφού εκχώρησε το όνομα, την ταυτότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας. Όμως, ο απλός Έλληνας πολίτης, ο αγρότης της Αργολίδας, ζει την καθημερινή εγκληματική πολιτική ΣΥΡΙΖΑ που τον εξοντώνει ατομικά και οικογενειακά.

Στις επόμενες εκλογές θα πάρουν την απάντηση που τους ταιριάζει».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,453125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version