Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα μεταφέρεται η απόφαση του δικαστηρίου για το ΟΣΔΕ και το φορέα συντονισμού

Για τη Μεγάλη Εβδομάδα μεταφέρεται η απόφαση του δικαστηρίου για το ΟΣΔΕ και το φορέα συντονισμού


Ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Απριλίου η ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της δικαστικής διαμάχης που έχει ξεσπάσει μεταξύ εννέα ΚΥΔ που πρόσκεινται στη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ και του φορέα συντονισμού (Gaia Επιχειρείν) – ΟΠΕΚΕΠΕ – εταιρεία Neuropublic.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, απόφαση δεν ελήφθη σήμερα, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και πιθανώς την Μεγάλη Τετάρτη. Έως τότε τα εννέα ΚΥΔ θα παραμείνουν κλειστά, εκτός αν αποδώσουν τα χρήματα που προβλέπει η σχετική σύμβαση που έχουν υπογράψει, νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι την σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων άσκησαν ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εννέα ΚΥΔ κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ, της εταιρείας «Gaia Επιχειρείν ΑΕ» και της εταιρείας «Neuropublic ΑΕ».

Το αίτημά τους είναι να σταματήσουν τα ΚΥΔ και κατ’ επέκταση οι παραγωγοί να πληρώνουν στον φορέα συντονισμού χρήματα.

Όπως είχε δηλώσει στον ΑγροΤύπο ο πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ, Παύλος Σατολιάς, «μέχρι να βγει η απόφαση τα εννέα ΚΥΔ παραμένουν κλειστά. Εμείς δεν θα δεχτούμε να υπογράψουμε μια σύμβαση που πάνε να μας επιβάλλουν κάποιοι που έχουν ιδιοποιηθεί δημόσια περιουσία».

Ανακοίνωση από τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και η ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, στην οποία αναφέρει τα ακόλουθα: «Σε μια εξόχως αποκαλυπτική διαδικασία, εκδικάστηκαν σήμερα τα ασφαλιστικά μέτρα των ΚΥΔ κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ, της «GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ ΑΕ» και «NEUROPUBLIC AE».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα εκδοθεί το επόμενο διάστημα.Οι αγρότες, ωστόσο, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Αυτό που απομένει είναι να βγάλει και η Δικαιοσύνη τα δικά της. Τόσο ως προς το σκέλος των ασφαλιστικών μέτρων όσο και σε ότι αφορά το ποινικό σκέλος και τη μήνυση για εκβιασμό που ΚΥΔ και Συνεταιρισμοί μέλη της ΝΕΑΣ ΠΑΣΕΓΕΣ έχουν υποβάλει, αρνούμενοι να υποταχθούν στα συμφέροντα ιδιωτών, που ετσιθελικά απομυζούν τους αγρότες αποκομίζοντας υπέρογκα κέρδη, προσφέροντας τους ανύπαρκτες και αχρείαστες υπηρεσίες.

Ως ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο μέσο να αγωνιζόμαστε για την αλήθεια, την αξιοπρέπεια και την ηθική.

Διότι είναι τεράστιο ψέμα να υποστηρίζει κανείς ότι υπάρχει η ανάγκη του δήθεν «συντονιστή», είναι άκρως υποτιμητικό ο ΟΠΕΚΕΠΕ να εκχωρεί τον ουσιαστικό του ρόλο σε ιδιώτες, είναι ανήθικο οι ιδιώτες αυτοί, με την ανοχή πλέον όχι μόνο του προέδρου του Οργανισμού, αλλά και της ίδιας της πολιτικής ηγεσίας που καμία πρωτοβουλία δεν έχει λάβει για να απαλλάξει τον Οργανισμό Πληρωμών και τους αγρότες από όσους παρασιτικά θησαυρίζουν σε βάρος τους, να εκβιάζουν τα ΚΥΔ, δίνοντας ή μη δίνοντας πρόσβαση, σε ένα σύστημα που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο, για το οποίο τα προσφεύγοντα στη δικαιοσύνη ΚΥΔ έχουν αρμοδίως πιστοποιηθεί.

Δεν ξέρουμε πόσο πιο χαμηλά θα φτάσουν. Δηλώνουμε, όμως, ότι εμείς θα οδηγήσουμε το όλο θέμα πολύ ψηλά: στο ανώτερο δικαστικό επίπεδο και στην Ευρώπη.

Ο αγώνας αυτός δίδεται για όλους τους αγρότες της χώρας και για όλα τα ΚΥΔ, για όλους τους συνεταιρισμούς. Ακόμη και για εκείνους που είτε συντάχθηκαν με τα συμφέροντα είτε υπέκυψαν στους εκβιασμούς.

Για τη ΝΕΑ ΠΑΣΕΓΕΣ αποτελεί ηθικό χρέος και ιερό καθήκον να συνεχίσουμε την προσπάθεια κάθαρσης του χώρου, μέχρι να επικρατήσει επιτέλους η κοινή λογική και το δίκαιο, μέχρι ο ΟΠΕΚΕΠΕ να επανακτήσει την αυτονομία και την αξιοπρέπειά του, μέχρι οι αγρότες να απαλλαγούν από τους μεσάζοντες και τα εκατομμύρια που ετησίως αυτοί αποκομίζουν υποκαθιστώντας έναν δημόσιο Οργανισμό και οικειοποιούμενοι δημόσια περιουσία, που σαφώς και δεν τους ανήκει».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,65625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version