Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Νέες ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες της βόρειας Ελλάδας από χαλαζοπτώσεις

Νέες ζημιές σε δενδρώδεις καλλιέργειες της βόρειας Ελλάδας από χαλαζοπτώσεις


Συνεχίζονται τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη βόρεια Ελλάδα, όπου σημειώθηκαν χαλαζοπτώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο αγανακτισμένος από τις συνεχείς ζημιές αγρότης από την Ημαθία, Βασίλης Τσούγκας «η καταστροφή στα βερίκοκα, στα νεκταρίνια και στα ροδάκινα είναι τεράστια. Σε Παλιό Πρόδρομο, Αγία Τριάδα, Μελίκη, Παλατίτσια και Βεργίνα, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία δεν έχει μείνει τίποτα. Το Σαββατοκύριακο έπεσε ψιλό αλλά πολύ χαλάζι».

Υπενθυμίζεται ότι από τις χαλαζοπτώσεις της περασμένης εβδομάδας έχουν ήδη επηρεαστεί καλλιέργειες με κεράσια, βερίκοκα, δαμάσκηνα, νεκταρίνια, ροδάκινα, και ακτινίδια σε αρκετούς νομούς της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας (17/04). Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις πέρασε χαλάζι από τις καλλιέργειες για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες.

Ανοιχτή εν τω μεταξύ συζήτηση με αγρότες στον Τύρναβο για τις ζημιές από την χαλαζόπτωση με πρωτοβουλία του αγροτικού τμήματος ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας παρουσία του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκου Παπαδόπουλου πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κα Ολυμπία Τελιγιορίδου. Παράλληλα πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημαρχείο Τυρνάβου, όπου και συμμετείχε σε συζήτηση για αγροτικά θέματα και συναντήθηκε με κτηνιάτρους της Λάρισας.

Στο μεταξύ με ανακοίνωση του το Αγροτικό Τμήμα ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους αγρότες των επαρχιών Τυρνάβου, Ελασσόνας και Αγιάς, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν τεράστια έως και ολική καταστροφή από τις σφοδρές χαλαζοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Παράλληλα εκφράζει την ικανοποίησή του » για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή, κλιμάκια του ΕΛΓΑ έσπευσαν στις πληγείσες περιοχές, προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η διοίκηση του ΕΛΓΑ έστειλε επιπλέον προσωπικό στο υποκατάστημα της Λάρισας ώστε η καταγραφή των ζημιών να γίνει όσο πιο έγκαιρα και αποτελεσματικά είναι δυνατόν.

Αυτό που αποτελεί πλέον επιτακτική ανάγκη είναι η ταχύτερη καταγραφή της κατάστασης και η κατά το δυνατόν αμεσότερη καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες, αλλά και η παραμονή του ΕΛΓΑ σε πλήρη ετοιμότητα, λόγω των ιδιαίτερων καιρικών συνθηκών που δυστυχώς παρατηρούνται στην περιοχή μας. Η στήριξη και η υποστήριξη του αγροτικού κόσμου πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί κεντρικό μέλημα της κυβέρνησης», καταλήγει η ανακοίνωση.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version