Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση του δικαστηρίου για ένταξη του ΘΕΣγάλα στον προπτωχευτικό κώδικα, έρχονται νέοι κωδικοί προϊόντων

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση του δικαστηρίου για ένταξη του ΘΕΣγάλα στον προπτωχευτικό κώδικα, έρχονται νέοι κωδικοί προϊόντων


Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αποφανθεί το δικαστήριο αναφορικά με την αίτηση ένταξης στον προ-πτωχευτικό κώδικα (Άρθρο 106 Β’) που κατέθεσε ο Συνεταιρισμός Αγελαδοτρόφων ΘΕΣγάλα. Η αίτηση του Συνεταιρισμού, που μέσα σε λίγα χρόνια κατάφερε να εισέλθει με επιτυχία στον ελληνικό «χάρτη» των γαλακτοκομικών προϊόντων και ν’ αποτελέσει υπολογίσιμο αντίπαλο για τους μεγάλους του κλάδου, μπαίνοντας όμως σε μια επικίνδυνη φάση μετέπειτα λόγω έλλειψης ρευστότητας συζητήθηκε στις 22 Μαρτίου 2019.

«Δεν αποκλείεται η απόφαση να εκδοθεί έως το Πάσχα», δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συνεταιρισμού, κ. Ανδρέας Χαρδαλούπας, ο οποίος και εξέφρασε την πεποίθησή του για την θετική έκβαση της υπόθεσης.

Ο Συνεταιρισμός ΘΕΣγάλα στο αίτημα που κατέθεσε για ένταξη στον προ-πτωχευτικό κώδικα, ώστε να εξασφαλίσει προστασία έναντι των πιστωτών του έχει τη στήριξη τριών τραπεζικών ιδρυμάτων (Πειραιώς, Eurobank και Συνεταιριστική Θεσσαλίας), των προμηθευτών αλλά και των εργαζομένων του.

Στοχεύει δηλαδή σε αναδιάρθρωση των υποχρεώσεών του, καθώς επίσης και σε ρύθμιση των οφειλών του, οι οποίες υπολογίζονται περί τα 7 εκατ. ευρώ προς τα τραπεζικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Συνεταιρισμός κατέθεσε στις 22 Μαρτίου 2019 στο Πρωτοδικείο και ένα σχέδιο εξυγίανσης, όπως άλλωστε γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, το οποίο προβλέπει παροχή νέου δανείου προς τον Συνεταιρισμό, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας που τον ταλαιπωρούν.

Επίσης, προβλέπει την αναδιάρθρωση του βραχυπρόθεσμου τραπεζικού του δανεισμού, με ταυτόχρονες δράσεις ενίσχυσης των εξαγωγών και λανσάρισμα private label προϊόντων.

Την ίδια ώρα πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι ο Συνεταιρισμός, που συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία των ΑΤΜ’s γάλακτος που διαθέτει σε τρεις πόλεις (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα), αλλά και των συνεταιριστικών γωνιών, που καταγράφουν πολύ καλές πωλήσεις, σχεδιάζει και νέους κωδικούς προϊόντων με έμφαση στα προϊόντα με πρώτη ύλη το κατσικίσιο γάλα (σκληρά τυριά κ.λπ.).

Προτού προσφύγει στο δικαστήριο ο ΘΕΣγάλα προσπάθησε να βρει επενδυτές, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ρευστότητά του, ωστόσο δεν καρποφόρησε το εγχείρημα, λόγω και του γεγονότος ότι πρόκειται για μια συνεταιριστική οργάνωση και δεν είναι αμιγώς ιδιωτική επιχειρήση.

Ο ΘΕΣγάλα διαθέτει σήμερα 35 μονάδες που παράγουν αγελαδινό γάλα στην Θεσσαλία και τη Μακεδονία, με τις συνολικά παραγόμενες ποσότητες να αγγίζουν τους 70 τόνους ημερησίως, όταν πριν κάποια χρόνια η ποσότητα αυτή ξεπερνούσε κατά πολύ τους 120 τόνους ημερησίως. Παράλληλα, διαθέτει τα προϊόντα του σε 57 συνολικά σημεία πώλησης, από τα οποία τα 32 είναι στην Αθήνα, τα 7 στη Θεσσαλονίκη και τα 19 στη Λάρισα.

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@agrotypos.gr

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version