Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Χαλάζι σε μέγεθος κερασιού κατέστρεψε καλλιέργειες στην Λάρισα το Μεγάλο Σάββατο

Χαλάζι σε μέγεθος κερασιού κατέστρεψε καλλιέργειες στην Λάρισα το Μεγάλο Σάββατο


Έντονη χαλαζόπτωση σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο σε διάφορες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και συγκεκριμένα σε Αγιά, Συκούριο, Γόννους και στα ορεινά της Ελασσόνας, προκαλώντας σημαντικές ζημιές σε καλλιέργειες.

Οι δήμαρχοι Αγιάς και Τεμπών, Αντώνης Γκουντάρας και Κώστας Κολλάτος, σημείωσαν ότι η χαλαζόπτωση ήταν σφοδρή, ενώ τόνισαν πως θα υπάρξει άμεσα αναγγελία ζημιάς προς τον ΕΛΓΑ, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία της εκτίμησης της καταστροφής στις καλλιέργειες.

Το χαλάζι είχε μέγεθος κερασιού και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα πιο μεγάλο, ενώ η ένταση της χαλαζόπτωσης ήταν τέτοια που ένα λευκό πέπλο έστρωσε δρόμους και χωράφια, όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που μας έστειλαν αγρότες από την Λάρισα.

Σύμφωνα με αναφορές παραγωγών το χαλάζι χτύπησε δεντροκαλλιέργειες (ακρόδρυα, βιομηχανική ντομάτα, βαμβάκια και σιτηρά).

Εξάλλου, αυτοψία στις πληγείσες καλλιέργειες του δήμου Αγιάς, αλλά και των όμορων δήμων Κιλελέρ και Τεμπών, από τη χαλαζόπτωση του Μ.Σαββάτου, πραγματοποίησε την Τρίτη ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, από κοινού με κλιμάκιο του ΕΛΓΑ, κλιμάκιο της περιφέρειας Θεσσαλίας και τον δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο βουλευτής είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει το μέγεθος των ζημιών που προκλήθηκαν σε αροτραίες και δενδρώδεις καλλιέργειες και να ενημερωθεί από τους αγρότες για τα προβλήματα που έχουν προκύψει.

Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε να υπάρξει γρήγορη καταγραφή των ζημιών, τονίζοντας την ανάγκη για έγκαιρες και τάχιστες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι κόποι των αγροτών δεν πρέπει να πάνε χαμένοι αλλά να διασφαλίζεται η παραγωγή και το εισόδημά τους. Η αναγγελία ζημιάς έχει πραγματοποιηθεί και η ξεκινάει η διαδικασία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς,με προθεσμία 15 ημερών.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version