Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Προεκλογικές ρυθμίσεις και παροχές σκοπεύει να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση

Προεκλογικές ρυθμίσεις και παροχές σκοπεύει να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση


Ένα πακέτο μέτρων ελάφρυνσης κυρίως για τη φορολογία εισοδήματος και ακινήτων προανήγγειλε από τα Γιάννενα όπου βρέθηκε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσκααλώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρώτο μέτρο που θα κατατεθεί στην Βουλή, είτε το Σάββατο είτε τη Δευτέρα είναι ένα μικτό νομοσχέδιο με 120 δόσεις και για τις οφειλές έναντι ασφαλιστικών εισφορών και για τις οφειλές έναντι φόρων.

Μετέπειτα θα ανακοινωθούν (ίσως και την ερχόμενη Δευτέρα) επιπρόσθετα μέτρα ελάφρυνσης όσον αφορά στην φορολογία εισοδήματος και την φορολογία ακινήτων, ενώ δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί και αύξηση μισθών.

Όσον αφορά στους αγρότες ευεργετικά αναμένονται τα μέτρα περί μείωσης των φορολογικών συντελεστών, για τα εισοδήματα όμως που θα δηλωθούν το 2019 και όχι αυτά που δηλώνονται τώρα με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, το υπουργείο Οικονομικών απέστειλε στις Βρυξέλλες το Πρόγραμμα Σταθερότητας 2019.

Το Πρόγραμμα καταγράφει έναν δημοσιονομικό χώρο πάνω από 1 δις ευρώ που δημιουργούν τα υπερπλεονάσματα, αλλά και η μεγάλη λιτότητα διαρκείας σε δαπάνες για υγεία, παιδεία και επενδύσεις. Παράλληλα, αναδεικνύει και την παραδοχή της κυβέρνησης ότι ο ρυθμός ανάπτυξης από το 2,3% που αναμένεται φέτος (έναντι αρχικής πρόβλεψης για ανάπτυξη κατά 2,5%), θα πέσει στο 1,9% το 2023.

Στο εν λόγω κείμενο αναφέρεται ότι οι πρώτες κινήσεις θα αφορούν μόνο σε μέτρα φορολογικών ελαφρύνσεων και πιο συγκεκριμένα στην φορολογία εισοδήματος και περιουσίας, χωρίς κανείς να μπορεί να εγγυηθεί ότι θα αφορούν και το αφορολόγητο, για το οποίο η Αξιωματική Αντιπολίτευση καταθέτει τροπολογία ώστε να μη μειωθεί. Πάντως στο εν λόγω κείμενο δεν γίνεται αναλυτική εξειδίκευση των μέτρων ελάφρυνσης, κάτι που αναμένεται να γίνει το επόμενο διάστημα.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version