Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Εργαλείο δουλειάς η νέα έκδοση της ΑγροΤύπος ΑΕ για την Άρδευση των Καλλιεργειών που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής

Εργαλείο δουλειάς η νέα έκδοση της ΑγροΤύπος ΑΕ για την Άρδευση των Καλλιεργειών που παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής


Σε μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα διδασκαλίας μουσικής βιβλιοθήκης του συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου 2019, η παρουσίαση του νέου βιβλίου των εκδόσεων «ΑγροΤύπος ΑΕ» και του συγγραφέα Κ.Σ. Χαρτζουλάκη, με θέμα: Η άρδευση των καλλιεργειών (Mέθοδοι, Σχεδιασμός,  Καινοτόμες τεχνικές, Ανάγκες σε νερό, Ποιότητα νερού, Εφαρμογές).

Την ενδιαφέρουσα έκδοση προλόγισε ο κ. Κωνσταντίνος Ν. Γιαννοπολίτης, Γεωπόνος, Διευθυντής Σύνταξης της ΑγροΤύπος Α.Ε., κάνοντας και μια σύντομη αναδρομή στην πορεία που έχει καταγράψει τα 29 χρόνια δραστηριοποίησής της η ΑγροΤύπος ΑΕ, αρχής γενομένης με το Περιοδικό Γεωργία – Κτηνοτροφία, με το πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα www.agrotypos.gr (από το 2002), τη βάση δεδομένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων (από το 2005) και φυσικά τις εκδόσεις ειδικών επιστημονικών τεχνικών βιβλίων για τους επαγγελματίες του αγροτικού τομέα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γιαννοπολίτης «η νέα αυτή έκδοση είναι σπουδαίας σημασίας καθώς εκτός των πολλών άλλων που περιέχει, αναφέρεται και στα μέσα εκείνα που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο αγρότης ώστε να υπολογίσει τις ανάγκες σε άρδευση ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξης του προϊόντος». «Όλοι έχουμε την δυνατότητα να χρησιμοποιούμε το νερό, όχι εμπειρικά αλλά επιστημονικά ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της άρδευσης», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία το «δύσκολο» έργο της αναλυτικής παρουσίασης των κεφαλαίων που περιλαμβάνει η έκδοση ανέλαβε ο κ. Ιωάννης Γ. Αργυροκαστρίτης, Αναπληρωτής Καθηγητής, Eργαστήριο Γεωργ. Υδραυλικής (Τομέας Διαχείρισης Υδατικών Πόρων), Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων & Γεωργ. Μηχανικής, Γ.Π.Α. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ για το ενδιαφέρον αυτό θέμα της άρδευσης», σημείωσε.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντίνος Σ. Χαρτζουλάκης, Γεωπόνος Ερευνητής, τέως Διευθυντής Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών, εμφανώς συγκινημένος, αναφέρθηκε αναλυτικά στην έκδοση, παραθέτοντας στοιχεία για το θέμα της άρδευσης στη χώρα μας γενικώς αλλά και διεθνώς. Παράλληλα, ευχαρίστησε την ΑγροΤύπος ΑΕ για την συνεργασία όσον αφορά το βιβλίο σημειώνοντας τη σημασία της άρδευσης ακριβείας. Όπως ανέφερε «η σκέψη για την συγγραφή του βιβλίου είναι αρκετά παλιά».

Στο τέλος της παρουσίασης αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων, επισήμων και μη, με αποτέλεσμα να αναδειχθούν αρκετά θέματα γύρω από την άρδευση των καλλιεργειών.

Το παρόν στην εκδήλωση, απευθύνοντας και σύντομους χαιρετισμούς έδωσαν μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Νίκος Αντώνογλου, ο γενικός διευθυντής του ΣΕΒΙΤΕΛ, κ. Γιώργος Οικονόμου, ο πρόεδρος της Διεπαγγελματικής Επιτραπέζιας Ελιάς (ΔΟΕΠΕΛ), κ. Γιώργος Ντούτσιας ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Θεοφάνης Κουρεμπές, ο αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ, κ. Δημήτρης Καρακώστας.

Επίσης, ο πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπύρος Κίντζιος, η Γεωπόνος-Διευθύντρια του ΕΣΥΦ, κα Φραντζέσκα Υδραίου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων και Εδαφοϋδατικών Πόρων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κωνσταντίνος Στουρνάρας, εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας, πλήθος κόσμου, γεωπόνων, φοιτητών Γεωπονικής, αγρότες κ.λπ.

Υποστηρικτής της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης ήταν η εταιρεία Palaplast, ενώ όσοι παρέστησαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μελωδίες του πιανίστα, Κωνσταντίνου Μπέκα (Σολίστ, Φιλόλογος, Καθ. Ιστορίας Τέχνης).

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version