Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Η ΛΑΒΑ αρωγός στην εκπαίδευση της νέας γενιάς Ελλήνων γεωπόνων


Η ΛΑΒΑ, μέλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, συνεπής στη δέσμευσή της να συνεισφέρει στην εκπαίδευση και την περαιτέρω ανάπτυξη νέων επιστημόνων, στηρίζει το πρόγραμμα «Συντήρηση, βελτίωση και ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας του Τμήματος Γεωπονίας» του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μέσω οικονομικών χορηγιών αλλά και μετάδοσης εμπειρίας και εξειδικευμένης γνώσης του επιστημονικού προσωπικού της, η ΛΑΒΑ για 2η συνεχή χρονιά συμβάλλει καθοριστικά στη συντήρηση, βελτίωση και ενίσχυση των εκπαιδευτικών και ερευνητικών υποδομών του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας. Παράλληλα, στηρίζει την υλοποίηση ερευνών για την αξιοποίηση της ελληνικής, φυσικής ελαφρόπετρας, ως υποστρώματος υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας στο θερμοκήπιο, σε σχέση με άλλα υποστρώματα. Οι καλλιέργειες αξιοποιούνται σε προγράμματα κατάρτισης γεωπόνων καθώς και στην εκπόνηση μεταπτυχιακών και πτυχιακών διατριβών.

Με την ευκαιρία ολοκλήρωσης του προγράμματος κατάρτισης με τίτλο «Σύγχρονες απαιτήσεις της υδροπονικής καλλιέργειας τομάτας στο θερμοκήπιο», στο πλαίσιο του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), τα μέλη του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας πραγματοποίησαν, στις 6 Μαΐου, εκδήλωση απονομής των πιστοποιητικών στους εκπαιδευόμενους. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες γεωπόνοι, διαθέτουν πλέον το θεωρητικό και πρακτικό υπόβαθρο, προκειμένου να ασχοληθούν επαγγελματικά με το αντικείμενο της τεχνικής υποστήριξης των σύγχρονων υδροπονικών μονάδων καλλιέργειας και παραγωγής ντομάτας.

Η ΛΑΒΑ Μεταλλευτική και Λατομική ΑΕ ανήκει στον Όμιλο Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Ομίλου LafargeHolcim. Με βασική δραστηριότητα την εξόρυξη, επεξεργασία και εμπορία ελαφρόπετρας, η εταιρία έχει παρουσία από το 1952 στον κλάδο των βιομηχανικών ορυκτών. Διαθέτει λατομικές εγκαταστάσεις ελαφρόπετρας στο Γυαλί Νισύρου, γύψου στο Αλτσί Κρήτης, ποζολάνης και πυριτικού ορυκτού στη Μήλο.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,71875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version