Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Η Bayer χορηγός σε Ημερίδα για την ελιά με θέμα Επίκαιρα προβλήματα και λύσεις στην ελαιοκαλλιέργεια

Η Bayer χορηγός σε Ημερίδα για την ελιά με θέμα Επίκαιρα προβλήματα και λύσεις στην ελαιοκαλλιέργεια


Ο Τομέας Επιστήμης Γεωργίας της Bayer έδωσε δυναμικά το παρόν στην ημερίδα για την ελιά που πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου με πρωτοβουλία του Agrotypos στο Μεσολόγγι, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παραγωγοί της ευρύτερης περιοχής αλλά και γεωπόνοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων προϊόντων φυτοπροστασίας.

«Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών  - επιστημόνων που κάλυψαν θεματικά όλες τις πτυχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης στην συγκεκριμένη καλλιέργεια.

Συγκεκριμένα πήραν μέρος οι: Δρ. Επαμεινώνδας Παπλωματάς από το ΓΠΑ ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχείριση και αντιμετώπιση του γλοιοσπορίου, ο κ. Αντώνης Παρασκευόπουλος ο οποίος πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπιση του δάκου, ο Δρ. Κων/νος Γιαννοπολίτης (φωτογραφία κάτω) o oποίος μίλησε αναλυτικά για τις εξελίξεις και σύγχρονες τάσεις στη ζιζανιοκτονία και το πρώτο μέρος έκλεισε με την παρουσίαση της Δρ. Βασιλικής Μαυροειδή (φωτογραφία πάνω), Συντονίστριας Πειραματισμού της Βayer Hellas», συνεχίζει η ανακοίνωση, για να καταλήξει ως εξής: Η Δρ. Μαυροειδή παρουσίασε τους τομείς που δραστηριοποιείται η Βayer παγκοσμίως ως εταιρία Βιοεπιστημών και τόνισε πως η καινοτομία είναι στο DNA της εταιρείας. Σε αυτή την κατεύθυνση η εταιρία επενδύει σημαντικά σε Ερευνα και Καινοτομία ώστε να φέρει στην αγορά προϊόντα και τεχνολογία αιχμής που συνδυαστικά προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις στον Έλληνα παραγωγό.

«Ειδικότερα όμως η καλλιέργεια της ελιάς είναι υψίστης σημασίας για τη Βayer. Τα γνωστά σε όλους προϊόντα όπως το Flint και Flint Max, Movento, Proteus και Decis εφαρμόζονται με εξαιρετική δράση ενάντια στους εχθρούς και έντομα στην ελιά και εξασφαλίζουν στον παραγωγό μία σοδειά υψηλής αποδοσης. Ωστόσο αναμένονται σύντομα εγκρίσεις σε νέα καινοτόμα προϊόντα για την ίδια καλλιέργεια’ συνέχισε η ίδια. Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση η Δρ. Μαυροειδή επισήμανε πως το λάδι και η ελιά αποτελούν εξαιρετικούς πρεσβευτές της χώρας μας στο εξωτερικό.

Στο δεύτερο μέρος της ημερίδας δόθηκε έμφαση στις καλλιεργητικές μεθόδους όπως κλάδεμα – λίπανση – άρδευση, θέματα που ανέλυσε με ιδιαίτερη επιτυχία Δρ Πέτρος Ρούσσος και η ενότητα ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κου Κων. Μέλλου για την αναγκαιότητα της οργάνωσης των ελαιοκαλλιεργητών οι οποίοι οφείλουν να λειτουργούν ως σύγχρονοι επιχειρηματίες.

Στο τέλος της ημερίδας έγιναν στοχευμένες τοποθετήσεις από τον κο Βασίλη Μπουρνάκα / γεωπόνο, την κα Αφροδίτη Μπαρμπετάκη /  γεωπόνο ΔΑΟΚ, τον Δρ. Γιώργο Ντούτσια / ΔΟΕΠΕΛ και τον κο Βασίλη Μπουρνέλο / πρόεδρο Α.Σ. Μεσολογγίου – Ναυπακτίας ενώ το βήμα δόθηκε και στους παρευρισκόμενους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν τους προβληματισμούς και τις ερωτήσεις τους για κρίσιμα θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην καλλιέργεια της ελιάς.

Η έντονη διάδραση μεταξύ ομιλητών και συμμετεχόντων έδειξε την ανάγκη που υπάρχει για επιστημονική ενημέρωση και εκπαίδευση από τους Έλληνες παραγωγούς οι οποίοι ενδιαφέρονται για την κατάρτιση σε νέες τάσεις προς όφελος της ελληνικής γεωργίας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,59375 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version