Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Εκπνέει σε λίγες ημέρες η προθεμία υποβολής δηλώσεων αποθεμάτων τσίπουρου και τσικουδιάς από τις επιχειρήσεις

Εκπνέει σε λίγες ημέρες η προθεμία υποβολής δηλώσεων αποθεμάτων τσίπουρου και τσικουδιάς από τις επιχειρήσεις


Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 έχουν περιθώριο όσες επιχειρήσεις έχουν αποθέματα τσίπουρου και τσικουδιάς να τα δηλώσουν στα κατά τόπους Τελωνεία και να επωφεληθούν έτσι από τη μεταβατική περίοδο ως προς τον τρόπο διάθεσης, που έχει δοθεί από τα συναρμόδια υπουργεία.

Το θεσμικό πλαίσιο για τα αποστάγματα περιλαμβάνεται στο Νόμο 2969/01, ο οποίος τροποποιήθηκε εν συνεχεία με το Άρθρο 69 του Νόμου 4583/2018, καθώς επίσης και τα Άρθρα 55 και 56 του Νόμου 4587/2018.

Μια από τις τροποποιήσεις έθετε περιορισμούς ως προς τον τρόπο διάθεσης των αποσταγμάτων από τρίτους (π.χ. κάβες) στην χονδρική αγορά, επέτρεπε όμως από την άλλη στους μικρούς παραγωγούς να τα διαθέτουν μόνοι τους, τόσο σε επιχειρήσεις εστίασης, όσο και σε λαϊκές αγορές.

Έπειτα από διαμαρτυρίες των εκπροσώπων των επιχειρήσεων αυτών ο οποίες κινδύνευαν να μείνουν με πολλά αποθέματα αδιάθετα, δόθηκε με σχετική εγκύκλιο, παράταση, ώστε να μπορέσουν να τα διαθέσουν νομίμως έως την λήξη τη τρέχουσας τουριστικής περιόδου (ήτοι έως τον Σεπτέμβριο του 2019).

Για να μπορούν όμως οι επιχειρήσεις αυτές να καρπωθούν την παράταση στο παλιό καθεστώς και να διαθέσουν τα αποστάγματα που διαθέτουν, όπως εξήγησε μιλώντας στον ΑγροΤύπο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων και Αμπελοκαλλιεργητών Ελλάδος, κ. Βασίλης Παπαγρηγορίου, πρέπει να έχουν ολοκληρώσει έως την ερχόμενη Παρασκευή την δήλωση των αποθεμάτων που διαθέτουν.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες μας τα συναρμόδια υπουργεία προωθούν σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους στον κλάδο κι άλλες αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο, ώστε οι νέες διατάξεις να έχουν πιο μόνιμο χαρακτήρα και να μην απαιτείται αλλαγή τους κάθε χρόνο.

Αλέξανδρος Μπίκας

mpikas@agrotypos.gr

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 2,298828 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version