Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Κατσιαντώνης σε Αραχωβίτη: «Σπάει κόκκαλα» η αδιαφορία σας για τους αγρότες της Αγιάς

Κατσιαντώνης σε Αραχωβίτη: «Σπάει κόκκαλα» η αδιαφορία σας για τους αγρότες της Αγιάς


Την ταχύτατη αύξηση του αριθμού των εκτιμητών του ΕΛΓΑ, για την καταγραφή των ζημιών που υπέστησαν οι καλλιέργειες των αγροτών της Αγιάς από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις, ζητά με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κατσιαντώνης.

Επισημαίνει δε στο Σταύρο Αραχωβίτη τα αιτήματα της αντιπροσωπείας της ΕΟΑΣΝΛ και των αγροτικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής της Αγιάς, όπως δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα «Ελευθερία» , μετά τη συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα Μιχάλη Λιόντο.

Ο Γιώργος Κατσιαντώνης, υπενθυμίζει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης τις αδικίες και τα  προβλήματα που δημιουργεί ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, για τον οποίο ο ίδιος ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας έχει κάνει πάμπολλες παρεμβάσεις για την τροποποίησή του.

Τονίζει ότι η αδιαφορία της Πολιτείας «σπάει κόκκαλα», και δημιουργεί πληγές στα εισοδήματα των αγροτών, που περιμένουν ακόμη την αποπληρωμή των αποζημιώσεων του 30%, για την καταστροφή των καλλιεργειών του περασμένου έτους.

Η αναφορά του Βουλευτή Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κατσιαντώνη, έχει ως εξής:

ΘΕΜΑ: «ΕΟΑΣΝΛ και Αγροτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αγιάς: Απαιτείται η άμεση αποστολή ικανοποιητικού αριθμού εκτιμητών του ΕΛΓΑ προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες (κεράσια, μήλα κτλ) από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις – σοβαρό το πλήγμα από την έντονη καρπόπτωση φέτος σε καλλιέργειες μήλων, αχλαδιών, αμυγδάλων και άλλων δενδρωδών καλλιεργειών που οφείλεται στον παγετό – πιο αναγκαία από ποτέ η αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, εξαιτίας του οποίου δεν μπορεί να καλυφθεί η αποζημίωση της μεγάλης απώλειας παραγωγής, δίνοντας έτσι ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα στο εισόδημα των παραγωγών που θα είναι πολύ μειωμένο – εξακολουθεί να εκκρεμεί η αποπληρωμή των αποζημιώσεων του 30%, που είναι το υπόλοιπο των αποζημιώσεων για τις ζημιές στην παραγωγή του 2018».

Παρακαλούμε για την επαλήθευση ή τη διάψευσή σας, το σχετικό σχολιασμό και τις ενέργειές σας περί του εν θέματι αναφερομένου δημοσιεύματος από 21-5-2019 της Εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ, το οποίο επισυνάπτεται στην παρούσα, προκειμένου για την πληροφόρησή σας.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version