Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

InnovinAgri: Βραβεύθηκαν εννέα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν σχέση με τον αγροτικό τομέα

InnovinAgri: Βραβεύθηκαν εννέα επιχειρηματικά σχέδια που έχουν σχέση με τον αγροτικό τομέα


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 22 Μαΐου 2019 ο «2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματικής ιδέας ΓΠΑ» που διοργάνωσε το Γραφείο Καινοτομίας, Επιχειρηματικότητας & Μεταφοράς Τεχνολογίας (InnovInAgri) του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με αφορμή την λήξη του Διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη εκδήλωση την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 στο Χρηματιστήριο Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με θερμό καλωσόρισμα από την κα Αναγνώστη, στέλεχος Συντονισμού και Διαχείρισης του έργου, ενώ στην συνέχεια μίλησαν οι κ.κ. Σπ. Κίντζιος, Πρύτανης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Σ. Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος στο Χρηματιστήριο Αθηνών και Στ. Ζωγραφάκης, Αντιπρύτανης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν εννέα ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, τόσο σε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου, όσο και σε ακαδημαϊκούς κι ευρύτερα ενδιαφερόμενους.

Το πρώτο βραβείο έλαβε η ομάδα της «Φάρμας Εντόμων»

Η εταιρεία φιλοδοξεί να λειτουργήσει ως μια πρότυπη μονάδα παραγωγής και διάθεσης ζώντων εντόμων κι αλεύρων, σε πρώτο στάδιο ως ζωοτροφή, ως παράγοντες βιολογικής καταπολέμησης εχθρών των καλλιεργειών και αξιοποίησης υποπροϊόντων (παραγωγή κομπόστ κ.λπ.). Η νικήτρια ομάδα αποτελείται από την Ευφροσύνη Καραγιάννη, τον Δημήτρη Κωτούζα, την Άννα Νικολέτα Σκούρτη και την Άννα Χρονοπούλου.

Την δεύτερη θέση έλαβε η ομάδα του «Έρωντα», μιας μπύρας εμπλουτισμένης με αρωματικά φυτά από την Κρήτη, όπως το δίκταμο και το μελισσόχορτο. Η ομάδα αποτελείται από τον Δημήτρη Αραμπατζή, την Αντωνία Ευθυμίου, την Ιωάννα Παπαντωνίου, την Νεφέλη Σωτηροπούλου και την Καλλιόπη Ταβλά.

Την τρίτη θέση έλαβε η ομάδα της «Oilway», η οποία έχει στόχο τη βιοτεχνολογική αξιοποίηση των αποβλήτων της τυροκομίας για παραγωγή υψηλής διατροφικής και προστιθέμενης αξίας ελαίου, με ταυτόχρονη απορρύπανση της πρώτης ύλης. Την ομάδα αποτελούν η Σταματία Βίτσου Αναστασίου, η Αικατερίνη Μαυριά, η Μαριέττα Μωραΐτου, η Ελένη Νικολοπούλου και η Μαρία-Άννα Σοφρά.

Οι υπόλοιπες ομάδες:

-Fresh and Bless με κραγιόν φυσικής σύστασης και χρωστική με ανθοκυάνες υποπροϊόντα οινοποίησης (στέμφυλα)

-AgriCum βιταμινούχες τσίχλες και τσίχλες με εκχυλίσματα από βότανα της ελληνικής φύσης

-EnzyRecycle ανακύκλωση και αξιοποίηση παραπροϊόντων για παραγωγή ενζύμων

-Anazarbus το πρώτο επιχειρηματικό πλάνο μονάδας παραγωγής φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα

-#D…agro συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση δεδομένων καλλιεργειών με την χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

-Agrovio Mobile App αναγνώρισης των ασθενειών και εντομολογικών εχθρών ελιάς κι αμπέλου.

Τους νικητές αξιολόγησε ειδική επιτροπή, στην οποία μετείχαν ο κ. Σ. Αρσένης, Συντονιστής του NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, η κα Λ. Παναγιωτοπούλου, Πρόεδρος της Επιτροπής Καινοτομίας, Εκπαίδευσης & Επιχειρηματικότητας του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η κα Β. Παπαδημητρίου, Γενική Διευθύντρια στο Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) και ο κ. Ε. Χλουβεράκης, Μέλος- π. Πρόεδρος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ).

Άπαντες στις ομιλίες τους, αναφέρθηκαν στην υψηλή ποιότητα των επιχειρηματικών σχεδίων.

Στις νικήτριες ομάδες απονεμηθήκαν χρηματικά έπαθλα με χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,455078 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version