Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Έρχεται νέο πακέτο πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Έρχεται νέο πακέτο πληρωμών από τον ΟΠΕΚΕΠΕ


Το επόμενο διάστημα και σε κάθε περίπτωση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2019 αναμένεται να «τρέξει» ακόμα ένα «πακέτο» πληρωμών, ο αρμόδιος οργανισμός του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι το πακέτο να τρέξει έως την ερχόμενη Παρασκευή 31 Μαΐου και πως οι πιστώσεις αυτές, δεν θα επηρεαστούν από τις πολιτικές εξελίξεις και την προκήρυξη εκλογών, καθώς ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε κλείσει το σχεδιασμό των πληρωμών για το 2018, τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, πρώτες στην λίστα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ για εξόφληση έχει τις συνδεδεμένες για τα προϊόντα που δεν έχει καταβάλλει όσον αφορά στο έτος 2018 και συγκεκριμένα εκείνη του ρυζιού, των ροδάκινων που οδηγούνται στην χυμοποίηση και των ειδικών δικαιωμάτων κτηνοτρόφων (ενισχύσεις στον τομέα της κτηνοτροφίας βάσει της παρ. 4, του άρθρου 52 του Καν. (ΕΕ) 1307/2013, ύψους 3,34 εκατ. ευρώ).

Αναφορικά με την συνδεδεμένη ρυζιού (7,7 εκατ. ευρώ), όπως έγραψε ο ΑγροΤύπος, από την περασμένη εβδομάδα, αυξημένο κατά 5 ευρώ στο στρέμμα θα είναι το ποσό που θα λάβουν οι παραγωγοί, σε σχέση με την ενδεικτική τιμή, την οποία και είχε δημοσιεύσει εδώ και αρκετό καιρό ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Σύμφωνα με απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης και ο υφυπουργός, Βασίλης Κόκκαλης και η οποία δημοσιεύτηκε στην διαύγεια στις 24/05, το ποσό για το έτος 2018 ορίζεται στα 30,7 ευρώ, ενώ η ενδεικτική τιμή ήταν στα 25,7 ευρώ το στρέμμα.

Όσον αφορά στα ροδάκινα που οδηγούνται στην χυμοποίηση (ο προϋπολογισμός είναι περίπου στα 3 εκατ. ευρώ), η τιμή της ενίσχυσης που θα λάβουν οι παραγωγοί και αντιστοιχεί στο έτος 2018, δεν έχει καθοριστεί ακόμα, κάτι που αναμένεται να γίνει, πιθανότατα εντός της εβδομάδος που διανούμε.

Στο νέο πακέτο θα περιλαμβάνονται πιστώσεις που αντιστοιχούν και σε ορισμένους «κομμένους» της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος, αλλά και κάποιες συμπληρωματικές πληρωμές συνδεδεμένων 2018, όπως επίσης και της ενιαίας ενίσχυσης 2018 (υπόλοιπα).

Τέλος, θα πληρωθούν ενισχύσεις για τα μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους που εκκρεμούν αναφορικά με τις αιτήσεις έτους 2018 (μαστίχα Χίου, γάλα με προορισμό την παραγωγή τυριού και αμπελώνες για παραγωγή οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ).

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο μεγάλο πακέτο πληρωμών συνδεδεμένων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν στις 28 Μαρτίου, ενώ ακολούθησε μια ακόμα πληρωμή συνδεδεμένων (ειδική ενίσχυση βάμβακος κ.λ.π.) στις 22 Απριλίου.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 5,296997 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version