Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Αλλαγές ζητά η ΠΟΓΕΔΥ στην πρόσκληση για τους εκπαιδευτές στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ

Αλλαγές ζητά η ΠΟΓΕΔΥ στην πρόσκληση για τους εκπαιδευτές στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ


Όπως επισημαίνει η ΠΟΓΕΔΥ, δόθηκε στη δημοσιότητα από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ η με αρ.  πρωτ. 23076/20-5-2019 πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος με την οποία  καλούνται οι ενδιαφερόμενοι/νες να υποβάλουν πρόταση σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου, ως εκπαιδευτές ενηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ενόψει της  τελικής Υπουργικής Απόφασης (Υ.Α) που θα καθόριζε το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο για τις εκπαιδεύσεις, η Ομοσπονδία μας έκανε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες (π.χ έγγραφο με αρ. πρωτ. 1232/4-12-2018 και συνάντηση με τον κ. Υπ.Α.Α.Τ)  για να μην υπάρξουν αποκλεισμοί των συναδέλφων γεωτεχνικών δημοσίων υπαλλήλων, όπου κι αν υπηρετούν.

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:
«Ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας ήταν η εκδοθείσα Υ.Α 32/15688/25-01-2019 (ΦΕΚ 320/Β΄/8-02-2019) να υιοθετεί ένα πολύ μεγάλο μέρος των προτάσεων μας παραμένοντας βέβαια να αποδειχθεί αν στο σύνολό της θα μπορέσει να υπάρξει λειτουργική.

Παρόλα τα παραπάνω, από όταν ανακοινώθηκε η προαναφερθείσα πρόσκληση ενδιαφέροντος, έχουμε γίνει δέκτες πάρα πολλών παραπόνων από συναδέλφους τα οποία εστιάζονται κυρίως σε δύο σημεία:

Το πρώτο σημείο παραπόνων αφορά το σύντομο του χρονικού διαστήματος που υπάρχει στη διάθεση των υποψηφίων εκπαιδευτών για να υποβληθούν οι αιτήσεις στην προβλεπόμενη ηλεκτρονική εφαρμογή, σε συνδυασμό με την ακατάλληλη χρονική συγκυρία. Σ

υγκεκριμένα η πρόσκληση δόθηκε στην δημοσιότητα στις 21/5/2019 και τελευταία μέρα ηλεκτρονικής υποβολής αναφέρεται η 4/6/2019. Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όμως εμπλέκουν και άλλες υπηρεσίες όπως είναι τα ΚΕΠ, ασφαλιστικά ταμεία, τους Δήμους (π.χ για βεβαιώσεις μόνιμης κατοικίας) καθώς και υπηρεσίες διοίκησης και ανθρωπίνου δυναμικού του δημοσίου (για τις βεβαιώσεις προϋπηρεσίας).

Προφανώς οι συντάκτες της πρόσκλησης δεν έλαβαν υπόψη ότι οι Δήμοι και οι υπηρεσίες διοίκησης και ανθρώπινου δυναμικού των Περιφερειών ακριβώς αυτό το χρονικό διάστημα είναι απασχολημένοι σε μεγάλο βαθμό με τις εκλογές.

Επίσης, όπως ήταν φυσικό, δεν πρόβλεψαν την επερχόμενη προκήρυξη των εθνικών εκλογών, κάτι που κάνει ακόμα πιο δύσκολη και περίπλοκη την κατάσταση σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση από τις πάσης φύσεως διοικητικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα.

Τέλος πρέπει να ληφθεί υπόψη και κάτι ακόμη σοβαρότερο και αυτό αφορά την αναμενόμενη δημοσίευση σε ΦΕΚ της αναγνώρισης του πτυχίου του τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ ως integrated master. Ήδη έχουν δρομολογηθεί, με την διαδικασία του επείγοντος από το Υπουργείο Παιδείας, οι σχετικές διαδικασίες και θα είναι μεγάλη αδικία για λίγες ημέρες οι πτυχιούχοι συνάδελφοι του συγκεκριμένου τμήματος να χάσουν την αντίστοιχη μοριοδότηση.

Θεωρούμε λοιπόν ότι για όλους των ανωτέρω λόγους η παράταση της προθεσμίας για  τουλάχιστον τρεις εβδομάδες  είναι εκ των ων ουκ άνευ καθώς η μη προσκόμιση  των ανωτέρω δικαιολογητικών αποτελεί αιτία απόρριψης (για την βεβαίωση μόνιμης κατοικίας) και λήψης μειωμένων μορίων (για την προϋπηρεσία και το integrated master).

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ να καταφέρουν να ανταποκριθούν στον γραφειοκρατικό όγκο που θα απαιτήσει ο έλεγχος πλήθους δικαιολογητικών και η εν συνεχεία απαίτηση δημιουργίας πινάκων ανά νομό.

Τα δεύτερο σημείο παραπόνων αφορά την απαίτηση υποβολής, μόνο για τους γεωτεχνικούς, Βεβαίωσης Συνδρομής Νόμιμων Προϋποθέσεων Έναρξης Άσκησης Επαγγέλματος Γεωτεχνικού.

Υπενθυμίζουμε στους αρμοδίους του Υπουργείου ότι για την διδασκαλία σε ενήλικες απαιτείται η εγγραφή στο μητρώο που διατηρεί ο ΕΟΠΠΕΠ για τους εκπαιδευτές ενηλίκων και καμία άλλη προϋπόθεση. Το Υπουργείο αυθαιρετώντας ζητά όλοι οι συνάδελφοι Γεωτεχνικοί (Δ.Υ. και Ιδιώτες) να πληρώσουν και ένα έξτρα «χαράτσι» ύψους 30 € στο ΓΕΩΤ.Ε.Ε. για να λάβουν μια βεβαίωση, τριετούς μάλιστα διάρκειας.

Γίνεται έτσι από το Υπουργείο, το οποίο αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες χρηματοδότησης του ΓΕΩΤΕΕ, ένας εκβιασμός σε βάρος των συναδέλφων για τα προφανή. Θα πρέπει να θυμίσουμε στους ιθύνοντες του Υπουργείου ότι το ίδιο το Προεδρείο του ΓΕΩΤΕΕ, είχε ενημερώσει ότι η όποια  επικαιροποίηση των στοιχείων των γεωτεχνικών δεν απαιτεί την καταβολή των 30 € αν δεν εκτυπωθεί η βεβαίωση την οποία το Υπουργείο έρχεται τώρα να ζητήσει από τους εργαζομένους του.

Αν λοιπόν το Υπουργείο θεωρεί τόσο σημαντική την βεβαίωση αυτή ας την αναζητήσει αυτεπάγγελτα από το ΓΕΩΤΕΕ αποφεύγοντας έτσι το χαράτσωμα των συναδέλφων τους οποίους το ίδιο απασχολεί!! Για να βεβαιωθεί δηλαδή το Υπουργείο (ο ΕΛΓΟ) από το ΓΕΩΤΕΕ  πως οι γεωτεχνικοί λειτουργοί  του Δημοσίου, που έχουν προσληφθεί και εργάζονται ως Γεωτεχνικοί, έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις για να εργάζονται σε δικά του σεμινάρια εκπαιδευτών ενηλίκων ως εκπαιδευτές. Παράλογο;;;

Επιπλέον το ίδιο απαιτεί και από τους ανέργους Γεωτεχνικούς που υποτίθεται είναι σε καθεστώς προτίμησης  και προηγούνται έναντι των άλλων. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποιοι και πότε έχουν ζητήσει κατά καιρούς, υποκριτικά από ότι φαίνεται, οι συνάδελφοι αυτοί να μην καταβάλουν ούτε την ετήσια συνδρομή των 15 € υπέρ ΓΕΩΤΕΕ.

Ένα λοιπόν ακόμη έξτρα «χαράτσι» στους ανέργους για να εργαστούν εποχιακά. Απαιτούμε από το Υπουργείο και τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ να εξαιρέσει από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά την συγκεκριμένη βεβαίωση και να αρκεστεί στο πτυχίο και στα υπόλοιπα δικαιολογητικά».

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,8139648 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version