Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ροδάκινα, Νεκταρίνια: Σε απόσυρση 30.000 τόνων προχωρά η ισπανική κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις τιμές παραγωγού

Ροδάκινα, Νεκταρίνια: Σε απόσυρση 30.000 τόνων προχωρά η ισπανική κυβέρνηση για να συγκρατήσει τις τιμές παραγωγού


Παρέμβαση στην αγορά πυρηνόκαρπων αποφασίστηκε από το υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Διατροφής της Ισπανίας (MAPA), μετά από την κρίσιμη συνάντηση που έγινε, στις 28/5/2019, με εκπροσώπους του κλάδου των οπωροκηπευτικών, την οποία σας παρουσίασε αποκλειστικά ο ΑγροΤύπος. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου στον ΑγροΤύπο, η ισπανική κυβέρνηση οδηγεί σε απόσυρση 30.000 τόνους, που θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων των οργανώσεων παραγωγών φρούτων και λαχανικών. Θα αφορούν ροδάκινα που θα οδηγηθούν σε χυμοποίηση και νεκταρίνια που θα πάνε για απόσυρση. Στόχος της απόφασης αυτής είναι η «ρύθμιση» της αγοράς λόγω της αναμενόμενης αυξημένης παραγωγής και η ισορροπία προσφοράς με ζήτηση σε μια «δύσκολη» χρονιά (2019), όπως την χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης.

Τα συνολικά ποσά της ενίσχυσης, τα οποία θα καταβληθούν στις οργανώσεις παραγωγών για τη χρηματοδότηση αυτών των μέτρων, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των επιχειρησιακών προγραμμάτων τους, αναμένεται να υπερβαίνουν τα 14,3 εκατ. ευρώ, μέρος των οποίων θα χορηγηθούν από τον εθνικό προϋπολογισμό.

Η «προληπτική απόσυρση» αφορά όλα τα είδη ροδάκινων (πλακέ, επιτραπέζια) και νεκταρινιών. Θα πραγματοποιηθεί από τις οργανώσεις παραγωγών και θα παραδοθεί (χυμός και φρούτα) σε φιλανθρωπικές οργανώσεις (που θα υπογράψουν συμβάσεις με την μεταποίηση). Ένα μέρος της παραδιδόμενης ποσότητας θα χρησιμοποιηθεί ως πληρωμή για τα έξοδα επεξεργασίας.

Οι οργανώσεις παραγωγών της Ισπανίας μπορούν να ξεκινήσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις, από τις 10 Ιουνίου, για τις ποσότητες ροδάκινων και νεκταρινιών που θα αποσυρθούν στις αρμόδιες αρχές του υπουργείου Γεωργίας.

«Η προληπτική θέσπιση του μέτρου βοηθά δίδοντας ανάσα στην αγορά και τη διόρθωση πιθανών διαταραχών κατά τη διάρκεια της εμπορικής περιόδου. Θεωρούμε ότι παρεμφερή μέτρα σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα, όπως είναι τα ευπαθή φρούτα, θα βοηθούσαν στην αποκατάσταση της ισορροπίας σε περίπτωση κρίσεως στην αγορά των θερινών οπωροκηπευτικών», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas.

Σταύρος Παϊσιάδης

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4841309 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version