Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Ιταλία: Η συνολική παραγωγή κρέατος πουλερικών μειώθηκε το 2018, αλλά οι τιμές στο ράφι αυξήθηκαν


Η παραγωγή κρέατος πουλερικών στην Ιταλία ανήλθε σε 1.283.000 τόνους το 2018, μειωμένη κατά 3,1% σε σύγκριση με το 2017.

Η μείωση της παραγωγής αφορούσε τόσο το κρέας κοτόπουλου (931.000 τόνους, ήτοι -3% από το 2017) όσο και το κρέας γαλοπούλας το οποίο, με 296.000 τόνους εμφάνισε μείωση 4,2%, αγγίζοντας τα ελάχιστα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων ετών.

Όσον αφορά στην κατανάλωση, τα στοιχεία, επισημαίνει το Ινστιτούτο Ismea σε έκθεσή του, δείχνουν μια συνολική συρρίκνωση, από τα 19,7 κιλά κατά κεφαλήν κατανάλωση το 2018 , από τα 20,3 το 2017.

Από την άλλη, σύμφωνα με στοιχεία της Nielsen, συνολικά η εγχώρια κατανάλωση έδειξε σταθερότητα με θετικές παραμέτρους (+ 0,6% συνολικές ποσότητες και + 3,6% δαπάνες). Αυτές, λέει η Nielsen οφείλονται αποκλειστικά στα μεταποιημένα κρέατα (προϊόντα ψωμιού ή υψηλής αξίας κρέατα) ), των οποίων η κατανάλωση το 2018 αυξήθηκε κατά 9,3% σε όγκο και κατά 10% σε αξία.

Η αύξηση αυτή αντιστάθμισε την ύφεση στην κατανάλωση φυσικού κρέατος πουλερικών (μειώθηκε 1,5% σε όγκο, αλλά αυξήθηκε 1,5% η δαπάνη λόγω των υψηλότερων τιμών πώλησης).

Η τάση της αγοράς πάντως επισημαίνει το Ismea για το έτος 2018 δείχνει αύξηση των τιμών στις αγορές παραγωγής, τόσο για το κοτόπουλο όσο και για τη γαλοπούλα, κατά 1,7% και 1,4% αντιστοίχως.

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,5620117 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version