Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Οι Ιάπωνες τηλεθεατές γνώρισαν τα ελληνικά τρόφιμα

Οι Ιάπωνες τηλεθεατές γνώρισαν τα ελληνικά τρόφιμα


Τους ελληνικούς διατροφικούς «θησαυρούς», όπως το ελαιόλαδο, την φέτα, καθώς και τα άλλα ελληνικά προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης, τα οποία είναι κατοχυρωμένα στην Ιαπωνία, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι Ιάπωνες τηλεθεατές σε ντοκιμαντέρ της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας, την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2019.

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων / Ελληνική Πρεσβεία στην Ιαπωνία, οργάνωσε και συντόνισε την επίσκεψη συνεργείου της ιαπωνικής δημόσιας τηλεόρασης NHK-Channel NHK-General Channel στην Ελλάδα, τον Μάρτιο του 2019, για την βιντεοσκόπηση του αφιερώματος στην Ελλάδα της θεματική εκπομπής  με την υψηλότερη τηλεθέαση στην Ιαπωνία, «ο κόσμος είναι γεμάτος με θαυμάσια πράγματα».

Η βιντεοσκόπιση περιελάμβανε περιήγηση στις παραδοσιακές αγορές της Ελλάδας και προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και των ελληνικών προϊόντων, εστιάζοντας στα προϊόντα γεωγραφικής ένδειξης που είναι κατοχυρωμένα στην Ιαπωνία.

Το βίντεο παρουσιάστηκε στην εκπομπή της Πέμπτης (6 Ιουνίου 2019) (τοπική ώρα 22:30), στο δημόσιο ιαπωνικό δίκτυο NHK. Παρουσιάστηκαν επίσης οι παραδοσιακές αγορές της Αθήνας και η προετοιμασία των παραδοσιακών ελληνικών πιάτων «σπανακόπιττα» και «γαρίδες σαγανάκι», με ελληνικά συστατικά: ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, φέτα, σπανάκι και φρέσκα λαχανικά.

Το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων (ΟΕΥ) της ελληνική πρεσβείας στο Τόκυο οργάνωσε την παρουσίαση και την προβολή του «προγράμματος μαγειρικής» (Cooking Show), συνέταξε τα κείμενα για τις ελληνικές συνταγές, πρότεινε τον χώρο διεξαγωγής του show, και επιμελήθηκε όλες τις οργανωτικές λεπτομέρειες.

Οι Ιάπωνες θεατές είχαν την ευκαιρία να μάθουν λεπτομέρειες για την προετοιμασία του ελληνικού φαγητού σε ένα τυπικό ελληνικό σπίτι, από μια τυπική Ελληνίδα νοικοκυρά. Επιπλέον, ανακάλυψαν ενδιαφέροντα στοιχεία για τον πολιτισμό της ελληνικής κουζίνας και τη σύνδεση των μοναδικών υγιεινών ελληνικών προϊόντων, όπως η φέτα, με την ελληνική μυθολογία.

Το τμήμα «street buying» του προγράμματος, ήταν αφιερωμένο στην κεντρική αγορά της Αθήνας, όπου το ιαπωνικό συνεργείο κατέγραψε παραδοσιακές και τυπικές «γωνιές» της ελληνικής πρωτεύουσας, όπου οι καταναλωτές προμηθεύονται τα παραδοσιακά προϊόντα.

Επίσης, το ιαπωνικό τηλεοπτικό κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει εκπληκτικές λήψεις από το νησί της Σαντορίνης.

Η Ιαπωνία αριθμεί 127 εκατομμύρια κατοίκους, από τους οποίους το 50% ζει σε τρεις μεγάλες πόλεις. Είναι η τρίτη παγκόσμια οικονομία και ο πληθυσμός είναι κυρίως μεγάλης ηλικίας (39% άνω των 65 ετών, ενώ μόνο το 15% είναι κάτω των 15 ετών).

Τα σπίτια είναι μικρά και έτσι είναι και οι κουζίνες, επομένως οι άνθρωποι ψωνίζουν για φαγητό πολλές φορές την εβδομάδα (το 56% των οικογενειών αγοράζει τρόφιμα 2-3 φορές την εβδομάδα και σχεδόν 22% σχεδόν κάθε μέρα). Αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αγορά ενόψει μάλιστα και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020.

Σταύρος Παϊσιάδης

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,9219971 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version