Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Πάγωμα εισφορών και δανειακών υποχρεώσεων για πληγέντες αγρότες από Φάρσαλα ζητούν ΕΟΑΣΝΛ και Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής

Πάγωμα εισφορών και δανειακών υποχρεώσεων για πληγέντες αγρότες από Φάρσαλα ζητούν ΕΟΑΣΝΛ και Αγροτικοί Σύλλογοι της περιοχής


Για τεράστιες καταστροφές ακόμα και στο 100% σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στα Φάρσαλα κάνουν λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας και οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγίου Γεωργίου και Κατωχωρίου Φαρσάλων.

Παράλληλα ζητούν ν’ αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας, άμεση εκκίνηση των εκτιμήσεων και τέλος πάγωμα δανειακών υποχρεώσεων και εισφορών ΕΦΚΑ υπέρ πληγέντων αγροτών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας

Η σφοδρή χαλαζόπτωση στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες Αγ. Γεωργίου, Κατωχωρίου, Ανωχωρίου και Σταυρού προκάλεσε τεράστιες καταστροφές που φτάνουν ακόμη και στο 100% σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Οι αγρότες είδαν τους κόπους της χρονιάς να πάνε χαμένοι, να μένουν χωρίς παραγωγή και χωρίς εισόδημα ενώ έχουν κάνει πολλά από τα καλλιεργητικά έξοδα και φροντίδες στα πληγέντα από το χαλάζι χωράφια τους.

Για μια ακόμη φορά γινόμαστε μάρτυρες της τεράστιας καταστροφής και απροστάτευτοι στα καιρικά φαινόμενα ενώ με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων ο ΕΛΓΑ δεν ασφαλίζει και δεν αποζημιώνει στο 100% την ζημιά.

Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο είναι βέβαιο ότι οι πληγέντες αγρότες θα ακούσουν λόγια παρηγοριάς και συμπόνιας που για να έχουν αντίκρισμα πρέπει να γίνουν τα στοιχειωδών απαραίτητα που καμιά κυβέρνηση δεν έκανε ως τώρα.

1. Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους. Να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση όταν χρειάζεται αφού ο προϋπολογισμός δικά μας χρήματα είναι από άμεση και έμμεση φορολογία. Καμιά κυβέρνηση από το 2011 που ψηφίστηκε ο νέος κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ ενώ είχαν την υποχρέωση να καλύπτουν τον ΕΛΓΑ με 35 εκατ. Ευρώ τον χρόνο.

2. Μέτρα αντιχαλαζικής προστασίας αφού είναι γνωστό ότι ο Νομός Λάρισας είναι απροστάτευτος από το χαλάζι και είναι περιοχή που κάθε χρόνο μετράει πληγές από τις χαλαζοπτώσεις.

3. Άμεσα να ξεκινήσει η διαδικασία εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ και να είναι αντικειμενική που να αποτυπώνει το μέγεθος της ζημιάς. Επειδή οι αγρότες δεν έχουν άλλο εισόδημα να δοθούν γρήγορα οι αποζημιώσεις ώστε να μπορούν να καλύψουν τα βασικά οικογενειακά έξοδα. Να μην υπάρχει η γνωστή καθυστέρηση που φτάνει μέχρι και 16 ολόκληρους μήνες για την εξόφληση των αποζημιώσεων.

4. Πάγωμα των δανειακών υποχρεώσεων τους, των ασφαλιστικών εισφορών ώσπου να δοθούν τα χρήματα των αποζημιώσεων.

ΕΟΑΣΝΛ

Αγροτικοί Σύλλογοι Αγ. Γεωργίου και Κατωχωρίου Φαρσάλων

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,411133 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version