Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Rijk Zwaan: Παρουσίασε ποικιλίες και νέους τύπους σαλάτας και όλες τις καινοτομίες της στον κλάδο

Rijk Zwaan: Παρουσίασε ποικιλίες και νέους τύπους σαλάτας και όλες τις καινοτομίες της στον κλάδο


Σε ένα από τους μεγαλύτερους και πιο οργανωμένους μέχρι σήμερα αποδεικτικούς αγρούς ειδών και τύπων σαλάτας, η Rijk Zwaan Ελλάς παρουσίασε πολλές από τις ποικιλίες της καθώς και όλες τις καινοτομίες που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια. Ο αποδεικτικός οργανώθηκε σε συνεργασία με το Κτήμα Βεζύρογλου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, και τον επισκέφθηκαν πολλοί καλλιεργητές και έμποροι, παραγωγοί έτοιμης σαλάτας και μεγάλα σουπερμάρκετς απ’ όλη την Ελλάδα.

Στον αποδεικτικό υπήρχαν 90 παλαιότερες και νέες ποικιλίες όλων των τύπων μαρουλιού, νέες ποικιλίες αντιδιού που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις σαλάτες για μεγαλύτερη ποικιλία καθώς και νέες πολύ ενδιαφέρουσες ποικιλίες σπανακιού και ρόκας που μπορούν να καλλιεργηθούν για παραγωγή baby leaf. Περιλαμβάνονταν επίσης αντιπροσωπευτικές ποικιλίες με ενσωματωμένες τις πρόσφατες σημαντικές καινοτομίες της εταιρείας όπως τα Knox, Salanova, Crystal κ.ά. Οι επισκέπτες κατά το διήμερο 11 και 12 Ιουνίου μπορούσαν να δουν τις ποικιλίες σε τέσσερις επαναλήψεις στον αποδεικτικό και να συζητήσουν με τα στελέχη της εταιρείας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και τις τελευταίες εξελίξεις.

Στο πρόγραμμα του διημέρου περιλαμβάνονταν και σχετικές ομιλίες από ειδικούς ξένους επιστήμονες της Rijk Zwaan ενώ ο γνωστός Σεφ κ. Κωνσταντίνος Νικολάου παρασκεύαζε στο χώρο της εκδήλωσης για τους επισκέπτες σνακ με βάση τα μαρούλια, γευστικές δημιουργίες εμπνευσμένες από την ιστοσελίδα Love my salad της εταιρείας. Σε χαιρετισμό του προς τους καλεσμένους, ο κ. Αντώνης Βεζύρογλου αναφέρθηκε στην ιστορία του κτήματος καθώς και στην οργάνωση και τον τρόπο λειτουργίας της επιχείρησης παραγωγής έτοιμων σαλατών “Απ’ τα Περιβόλια του Βεζύρογλου”.

Γεωπόνοι του agrotypos.gr συμμετείχαν ως προσκεκλημένοι της Rijk Zwaan στην εκδήλωση και κατέγραψαν όλες τις νέες τάσεις και τις εξελίξεις στον κλάδο, με βάση όσα είδαν στον αποδεικτικό και τις συζητήσεις που είχαν με τους γεωπόνους της εταιρείας. Αναλυτικό άρθρο με πλήρη αναφορά στις πιο ενδιαφέρουσες ποικιλίες, στους νέους τύπους και στις καινοτομίες θα δημοσιευθεί στο περιοδικό Γεωργία-Κτηνοτροφία, τεύχος Ιουνίου (κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 29/6).

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,777344 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version