Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Τι πληρώνεται σήμερα Παρασκευή και τι την επόμενη εβδομάδα από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ

Τι πληρώνεται σήμερα Παρασκευή και τι την επόμενη εβδομάδα από ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ


Όπως γράψαμε από το πρωί, από το απογευμα της Παρασκευής οι δικαιούχοι βιολογικής γεωργίας θα μπορούν να δουν στις ατομικές τους καρτέλες τα χρήματα (το 30% της εξόφλησης 2018) που θα λάβουν και θα μπορούν να τα «σηκώσουν» εν συνεχεία από τα ΑΤM μάλλον από Δευτέρα ή Τρίτη το αργότερο.

Για τη βιολογική κτηνοτροφία, λένε οι πληροφορίες μας με τα σημερινά δεδομένα, κι αυτά τα χρήματα (εξόφληση 25%) ενδεχομένως θα φανούν από σήμερα στις ατομικές καρτέλες των δικαιούχων, με την πληρωμή να πηγαίνει για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, ενώ ακολουθούν οι πιστώσεις μετέπειτα για τις σπάνιες φυλές. Σ' αυτό το σημείο πρέπει να πούμε ότι οι εκλογές δεν θα επηρεάσουν τις πληρωμές και τα χρήματα θα καταβληθούν κανονικά.

Παράλληλα, σήμερα καταβάλλονται τα de minimis σε μανταρίνια κλημεντίνες και επιτραπέζια σταφύλια. Πιο συγκεκριμένα τώρα οι κρατικές ενισχύσεις de minimis στα μανταρίνια είναι ύψους 3,15 εκατ. ευρώ και αφορούν στην ποικιλία «Κλημεντίνη», όπως άλλωστε προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπέγραψαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης και είχαμε αναφέρει σχετικά.

Δικαιούχοι είναι οι παραγωγοί της Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Άρτας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας που επλήγησαν από έντονες βροχοπτώσεις κατά το έτος 2018. Το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται σε 70 ευρώ ανά στρέμμα.

Αντίστοιχα για τα επιτραπέζια σταφύλια η ενίσχυση ανέρχεται στα 78 ευρώ ανά στρέμμα για τις ποικιλίες αμπέλου «Σουλτανίνα» και «Φράουλες» και στα 50 ευρώ ανά στρέμμα για όλες τις υπόλοιπες επιτραπέζιες ποικιλίες και αφορά παραγωγούς της Κορινθίας που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του 2018 και διέθεταν ποικιλίες σε ωρίμανση κατά την ίδια χρονική περίοδο. Το συνολικό ποσό των de minimis για τα επιτραπέζια σταφύλια έχει οριστεί στα 2,2 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στην σημερινή πληρωμή δεν θα περιληφθούν τα de minimis σε υδατοκαλλιέργειες, με την σχετική διαδικασία όμως να προχωρά κανονικά και να προγραμματίζεται για το επόμενο διάστημα.

Τέλος, το υπόλοιπο αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, για ζημιές του 2018, πάει για την Τρίτη (το πιθανότερο κι αν όλα πάνε καλά), ή αλλιώς πιο μετά.

Μετά το δημοσίευμα του ΑγροΤύπου ο ΟΠΕΚΕΠΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση με την οποία επιβεβαιώνονται όσα γράψαμε και στην οποία επισημάνονται τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην με αριθ. 2848/145689/28-12-2017 Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 4310/Β'/ 2016) για τον καθορισμό πλαισίου εφαρμογής του Μέτρου 11 «Βιολογικές καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) 2014-2020, όπως τροποποιημένη ισχύει, ενημερώνονται οι ενταγμένοι παραγωγοί στις δράσεις Φυτικής και Ζωικής Κατεύθυνσης11.1.1., 11.1.2, 11.2.1 και 11.2.2 ότι, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, η πίστωση της δαπάνης εκκαθάρισης έτους 2018 στους τραπεζικούς λογαριασμούς θα πραγματοποιείται σταδιακά από Δευτέρα 8/07/2019  μέχρι και Τετάρτη 10/07/2019.

Δείτε την ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις πληρωμές των de minimis

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 8,648438 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version