Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Στο ΦΕΚ η τροποποιημένη ΚΥΑ για τις ενισχύσεις στον αγροτουρισμό

Στο ΦΕΚ η τροποποιημένη ΚΥΑ για τις ενισχύσεις στον αγροτουρισμό


Αλλαγές στα κριτήρια χρηματοδότησης των αγροτουριστικών επιχειρήσεων φέρνει η νέα τροποποιημένη υπουργική απόφαση την οποία υπέγραψε η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κα. Κατερίνα Μπατζελή. Επίσης σύμφωνα με τις διατάξεις, η απόφαση αφορά δράσεις για την προώθηση του αγροτικού τουρισμού οι οποίες θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενων ή και εθνικών προγραμμάτων αρμοδιότητας του ΥΠΑΑΤ.

Ειδικότερα με την απόφαση που τροποποιεί την υπ’ αριθμ. 2974/8.4.2009 κοινή απόφαση των υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Τουριστικής Ανάπτυξης με τίτλο «Προσδιορισμός των λειτουργικών μορφών και κατηγοριών των τουριστικών καταλυμάτων και λοιπών τουριστικών εγκαταστάσεων που εντάσσονται σε προγράμματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων» (ΦΕΚ Β' 670), ορίζεται επακριβώς το νομοθετικό πλαίσιο για τον αγροτουρισμό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην σχετική Υπουργική Απόφαση:

Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β: «Λειτουργικές μορφές και κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων - στο Άρθρο 2 - παράγραφος Β «Ίδρυση κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων» - στο σημείο 2 «Ξενοδοχεία τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων 5, 4 και 3 αστέρων» συμπληρώνεται στο τέλος η έκφραση «Ελάχιστη δυναμικότητα : 20 κλίνες».

Β) Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β «Λειτουργικές μορφές και κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων» - στο Άρθρο 2 - παράγραφος Γ «Ίδρυση μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων» - το σημείο 1 «Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες» αντικαθίσταται στο σύνολό του ως ακολούθως:
1. Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες:
Οι Τουριστικές Επιπλωμένες κατοικίες είναι μεμονωμένες ή σε σειρά ή σε συγκρότημα μονόροφες ή δυόροφες μονοκατοικίες που έχουν αυτοτέλεια λειτουργίας, ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση η κάθε μία και ιδιωτικότητα.
Η ίδρυσή τους γίνεται σύμφωνα με τις σχετικές προδιαγραφές και διαδικασίες που προβλέπονται στην αριθ. 530992/87 (ΦΕΚ 557/Β'/87) απόφαση του ΕΟΤ, όπως ισχύει κάθε φορά.
Ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός κατοικιών 2.
Ελάχιστος συνολικός αριθμός κλινών 10. Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τα νησιά τα οποία έχουν πληθυσμό μέχρι 1500 κατοίκους.

Γ) Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β «Λειτουργικές μορφές και κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων» - το Άρθρο 3 «Επέκταση κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων» αναδιατυπώνεται ως ακολούθως: «Ενισχύεται η επέκταση κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων που λειτουργούν με ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης το σύνολο του τουριστικού καταλύματος (αρχικό κατάλυμα συν επέκταση) ανήκει στις λειτουργικές μορφές και κατηγορίες του άρθρου 2 της αριθμ. 2974/8.4.2009 ΚΥΑ και μόνον υπό τους όρους και περιορισμούς του άρθρου 4 αυτής.
Η συνολική δυναμικότητα του τουριστικού καταλύματος συμπεριλαμβανομένης της επέκτασης θα είναι σύμφωνη με τα αναφερόμενα στο Άρθρο 2 της αριθμ. 2974/8.4.2009 ΚΥΑ ανά λειτουργική μορφή και κατηγορία τουριστικού καταλύματος».

Δ) Στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β «Λειτουργικές μορφές και κατηγορίες τουριστικών καταλυμάτων» - στο Άρθρο 4 «Περιορισμοί στη χωροθέτηση και τις κατηγορίες κατάταξης των τουριστικών καταλυμάτων» - στο σημείο γ η τελευταία πρόταση αναδιατυπώνεται ως εξής : «Ο περιορισμός αυτός δεν ισχύει για τις νησιωτικές περιοχές της Χώρας πλην της Νήσου Κρήτης και της Νήσου Εύβοιας».

Ε) Η φράση «Κεφάλαιο Δ» διορθώνεται στο ορθό «Κεφάλαιο Γ».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ΚΥΑ για τον Αγροτουρισμό

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,183594 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version