Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Διευκολύνσεις στην σαλιγκαροτροφία φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ


Σημαντικές διευκολύνσεις σε όσους αποφασίσουν να ασχοληθούν με τη σαλιγκαροτροφία επιφέρει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ, που ψηφίστηκε στις 10/4/2014, με θέμα: Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα - ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας. Συγκεκριμένα οι αλλαγές αναφέρονται στο Άρθρο 11 με τίτλο «Διατάξεις έκδοσης εγκρίσεων και αδειών δόµησης».

Ειδικότερα όπως αναφέρεται «Με τις παρ. 6 και 7 τροποποιείται και συµπληρώνεται το άρθρο 2 του π.δ. της 24/31.5.1985 (Δ΄ 270) «Τροποποίηση των όρων και περιορισµών δόµησης των γηπέδων των κειµένων εκτός των ρυµοτοµικών σχεδίων των πόλεων και εκτός των ορίων των νοµίµως υφισταµένων προ του έτους 1923 οικισµών» και δια του τρόπου τούτου αντιµετωπίζονται ζητήµατα που δηµιουργήθηκαν κατά την ανάπτυξη µιας νέας επιχειρηµατικής µορφής αυτής της εκτροφής σαλιγκαριών και δη σε περιοχές όπου από ειδικές διατάξεις περί των χρήσεων γης δεν προέκυπτε µε σαφήνεια η δυνατότητα ανάπτυξής της».

Στο Άρθρο 2 του Π.Δ. της 24/31.5.1985 προστίθεται η παράγραφος
«Επιτρέπεται η εγκατάσταση σαλιγκαριών και η καλλιέργεια αυτών στις καθορισμένες αολι ειδικές διατάξεις ή Ζ.Ο.Ε. ή Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια περιοχές ως γεωργικές ή Αγροτικές Γαίες ή περιοχές αποκλεισιτκά γεωργικής απασχόλησης και σε όλες τις περιοχές στις οποίες επιτρέπεται η χρήση και η κατασκευή θερμοκηπίων».

Ακόμη η παράγραφος 2 του άρθρου 2 του Π.Δ. της 24/31.5.1985 (ΦΕΚ –270Δ΄) αντικαθίσταται ωςε εξής:
«2α Εγκαταστάσεις ξηραντηρίων καπνών Βιρτζίνια και Θερμοκήπια για την καλλιέργεια ανθέων και κηπευτικών προϊόντων, καθώς και εγκαταστάσεις για την εκτροφή σαλιγκαριών, σύμφωνα προς τις εγκεκριμένες μελέτες τύπους του Υπουργείου Γεωργίας ή της Αγροτικής Τράπεζας, κατασκευάζονται χωρίς άδεια και περιορισμό ως προς το ποσοστό κάλυψης του γηπέδου, το μέγιστο ύψος και τον αριθμό των κατασκευών».

Διαβάστε το νομοσχέδιο

 
 

Επιστροφή

1990-2019 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,4851074 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version