Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αγροτική πολιτική (ΚΑΠ)

Βρέθηκαν 9128 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 913

Οι βιοκαλλιεργητές καταγγέλλουν στην Κομισιόν αστοχίες ΥπΑΑΤ στο πρόγραμμα Βιολογικών παλαιού και νέου ΠΑΑ

Οι βιοκαλλιεργητές καταγγέλλουν στην Κομισιόν αστοχίες ΥπΑΑΤ στο πρόγραμμα Βιολογικών παλαιού και νέου ΠΑΑ

Επιστολή στην Κομισιόν εστάλη από τους βιοκαλλιεργητές της Λακωνίας, στην οποία καταγγέλλουν τα προβλήματα που έχουν ανακύψει κατά την υλοποίηση των «Ελληνικών» Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2007-2013 και 2014-2020. Η επιστολή - καταγγελία στέλνεται προς τον Επίτροπο Γεωργίας κ. Φιλ Χόγκαν, την Γενική Γραμματεία και την Επιτροπή Αναφορών της Ε.Ε. και κοινοποιείται προς το Γραφείο του Έλληνα Πρωθυπουργού. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών ΠΕ Λακωνίας, Δημήτρης Καραμπάσης, ο οποίος υπογράφει την επιστολή, εκκρεμούν οι ενστάσεις για πληρωμές των ετών 2013-2014, ενστάσεις από 2012-2013 που έχουν εξεταστεί και δικαιωθεί δεν έχουν πληρωθεί ακόμη, ενώ οι υπόλοιπες παραμένουν παγωμένες. Επίσης για τα έτη 2015 και 2016 όλα τα προγράμματα που αφορούν τα Γεωργοπεριβαλλοντικά Πανελλαδικά είναι απλήρωτα. Συνολικά πάνω από το 50% των Γεωργοπεριβαλλοντικών του ΠΑΑ 2007-2013 είναι απλήρωτο.


Τι θα συζητηθεί στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 29 και 30 Μαΐου

Δευτέρα (29/5/2017) και Τρίτη (30/5/2017) θα συζητηθούν στην Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σειρά θεμάτων που αφορούν την αγροτική παραγωγή.


Μεγάλη η συμμετοχή σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση της Κομισιόν για το μέλλον της ΚΑΠ

Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή στην ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για τον «Εκσυγχρονισμό και την απλοποίηση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ)», που πραγματοποίησε η Κομισιόν. Μέσα σε διάστημα τριών μηνών υποβλήθηκαν περισσότερες από 300 χιλιάδες προτάσεις, αποδεικνύοντας ότι η ΚΑΠ είναι ένα θέμα που απασχολεί πραγματικά τους ευρωπαίους πολίτες. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι το 93% των συμμετεχόντων που διατύπωσαν τη γνώμη τους για το μέλλον της ΚΑΠ δεν ασχολείται με τη γεωργία. Τις επόμενες εβδομάδες η Κομισιόν θα αναλύσει τις προτάσεις που έλαβε και τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα ανακοινωθούν σε συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Ιουλίου 2017 στις Βρυξέλλες.


Ημερίδα στη Λάρισα το Σάββατο 22/4 με θέμα τις ευκαρίες και τις προοπτικές της ΚΑΠ

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας διοργανώνουν στη Λάρισα το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 & ώρα 10:30 π.μ. στη νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Καλλισθένους 27 &  Θεοφράστου) ημερίδα  με  θέμα: Αγροτική πολιτική της ΕΕ: Υφιστάμενες δυνατότητες και Προοπτικές για την Ελλάδα και τη Θεσσαλία.


Δεν συμπεριλαμβάνονται οι Έλληνες αγρότες στις αποζημιώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τις φυσικές καταστροφές

Μια ακόμη «χαμένη ευκαιρία» της χώρας μας, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες, που θα αποζημιωθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημίες, που υπέστησαν οι αγρότες της από φυσικές καταστροφές στα τέλη του 2015 και μέχρι τα μέσα του 2016, στηλιτεύει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Η κ. Αραμπατζή ζητά να ενημερωθεί για ποιον λόγο η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες, που θα λάβουν τις εν λόγω κοινοτικές αποζημιώσεις ύψους 71,5 εκατ. ευρώ συνολικά, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περίοδος αποτέλεσε μία από τις πλέον δύσκολες χρονιές για την χώρα μας από πλευράς ζημιών, που προέρχονται από δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονες χιονοπτώσεις, χαλάζι, πλημμύρες, ξηρασία).


Επίτροπος Κρέτσου στον ΑγροΤύπο: στενή συνεργασία με τον Επίτροπο Χόγκαν για τη στήριξη του Αγροτικού Τομέα

Επίτροπος Κρέτσου στον ΑγροΤύπο: στενή συνεργασία με τον Επίτροπο Χόγκαν για τη στήριξη του Αγροτικού Τομέα

Στην Ελλάδα βρίσκεται από την Τετάρτη 5/4 η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κορίνα Κρέτσου, η οποία συμμετείχε χθες σε συζήτηση που διεξήχθη στην Αθήνα με θέμα: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για επενδύσεις με Ευρωπαϊκούς πόρους – Το Μέλλον της Ευρώπης». Η κ. Κρέτσου θα παραμείνει στη χώρα μας έως την Παρασκευή 7 Απριλίου. Κεντρικοί ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης, πλην της Επιτρόπου ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Χαρίτσης και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. στην Ελλάδα, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ΑγροΤύπος συνομίλησε με την κ. Κρέτσου, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας κ. Φιλ Χόγκαν.


Απειλή του καθεστώτος προστασίας ΠΓΕ για ούζο, τσίπουρο, μαστίχα και τσικουδιά, βλέπουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, λόγω σχεδίου ευρωπαϊκού κανονισμού

Απειλή του καθεστώτος προστασίας ΠΓΕ για ούζο, τσίπουρο, μαστίχα και τσικουδιά, βλέπουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, λόγω σχεδίου ευρωπαϊκού κανονισμού

Στον κίνδυνο να τεθεί σε ισχύ Σχέδιο Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα θέτει υπό αμφισβήτηση το καθεστώς προστασίας τους ως Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ελληνικών αλκοολούχων ποτών, όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά και η μαστίχα, συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα τα κόμματα που συμμετείχαν σε συζήτηση στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί, ενημερώθηκαν για τις ελληνικές θέσεις ως προς το εν λόγω Σχέδιο. Πρόκειται για πρόταση της Κομισιόν που είχε γνωστοποιηθεί στα κράτη - μέλη τον Δεκέμβριο του 2016 ώστε να αντικατασταθεί ο Κανονισμός 110/2008 από έναν νέο, που όμως θα δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η κατοχυρωμένη προστασία των δημοφιλών ελληνικών ποτών. Δηλώσεις στον ΑγροΤύπο για το θέμα παραχώρησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σ. Αραχωβίτης και ο προϊστάμενος του τμήματος Αλκοόλης και Τροφίμων του Γενικού Χημείου του Κράτους κ. Σταύρος Σάμιος.


ΠΟΣΕΓ: Πως διασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των ΚΥΔ της Gaia Επιχειρείν και των ανεξαρτήτων ΚΥΔ

ΠΟΣΕΓ: Πως διασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των ΚΥΔ της Gaia Επιχειρείν και των ανεξαρτήτων ΚΥΔ

Στην προβληματική σχέση των εμπλεκομένων φορέων με την συμπλήρωση και υποβολή Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2017, αναφέρεται σε νέα επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (ΠΟΣΕΓ) προς τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Ιακωβάκης και ο Γ. Γραμματέας κ. Δημήτριος Καρακώστας, απευθύνονται συγκεκριμένα ερωτήματα και επισημαίνεται ότι η «Gaia Επιχειρείν» επιβάλλει τους όρους της χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ισχυροποιεί την θέση της, αποκτά δεσπόζουσα θέση στην αγορά και μηδενίζει τον ανταγωνισμό για τα επόμενα χρόνια.


Αλλαγές στις συνδεδεμένες, σε νέους και ενεργούς αγρότες, συζητούν οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ

Με τις αλλαγές που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, στο καθεστώς νέων γεωργών, καθώς και στη διάταξη για τους ενεργούς γεωργούς (που περιλαμβάνονται στην πρόταση «Omnibus») θα ασχοληθεί το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., το οποίο συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, στο Λουξεμβούργο. Οι υπουργοί θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόσφατη απάτη στο κρέας στη Βραζιλία και στη συνέχεια θα προβούν σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί υλοποίησης του προγράμματος για τις Περιοχές Οικολογικής Εστίασης. Στην παρέμβασή του ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στις θετικές ρυθμίσεις για τη χώρα μας που προβλέπει ο νέος ορισμός για τα βοσκοτόπια.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλοκάρει δύο συνδεδεμένες, την τελική απόφαση θα την πάρει το ΥπΑΑΤ τις επόμενες ημέρες

«Μπλόκο» σε δύο συνδεδεμένες, που έχει ανακοινώσει το ΥπΑΑΤ με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το περασμένο καλοκαίρι, κάνει με σχετικό έγγραφό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, αφορούν τις συνδεδεμένες σε μηδική (Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Σανοδοτικά Ψυχανθή) και κρόκο. Το ΥπΑΑΤ έχει περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα να απαντήσει για το αν θα συμμορφωθεί ή όχι με την απόφαση της Επιτροπής.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,1875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version