Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αγροτική πολιτική (ΚΑΠ)

Βρέθηκαν 9082 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 909

ΥπΑΑΤ: αυξημένη η απορρόφηση των κονδυλίων του ΠΑΑ 2014-2020 για την Ελλάδα

Για απορρόφησηπου ξεπερνά το 16% κάνει λόγο ανακοίνωση του ΥπΑΑΤ αναφερόμενο σε καταβολές ενισχύσεων που έχουν γίνει στα πλαίσια του νέου ΠΑΑ (2014-2020) το χρηματικό ύψος των οποίων ανήλθε σε 656.639.655,74 ευρώ  εντός του 2016. Σύμφωνα με το υπουργείο το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε απορρόφηση ύψους 16,05 % και «αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο ποσό που καταβάλλεται από την έναρξη της Προηγούμενης Προγραμματικής Περιόδου».


Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τον αγροτικό τομέα ζητά η Φώφη Γεννηματά

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για τον αγροτικό τομέα ζητά η Φώφη Γεννηματά

Επιστολή με την οποία ζητάει τη διεξαγωγή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες απέστειλε στον πρόεδρο της Βουλής, Ν. Βούτση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά. «Οι αγρότες ζητούν αλλαγή πορείας και μέτρα στήριξής της αγροτικής παραγωγής», αναφέρει και υποστηρίζει ότι «πρέπει να υπάρξουν άμεσες ενέργειες και μέτρα αναστροφής της καταστροφικής πορείας».


Προς ολοκλήρωση οι πληρωμές των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 στην Ε.Ε.

Όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η Κομισιόν, προς ολοκλήρωση βαίνουν οι πληρωμές των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης για την περίοδο 2007-2013 σε 23 κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναλυτικότερα, μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές σε 64 προγράμματα που αφορούν 23 χώρες , κάτι που μεταφράζεται σε 70% του συνολικού αριθμού των ΠΑΑ της περιόδου 2007-2013. Επίσης σημειώνεται ότι τα ποσοστά απορρόφησης των πληρωμών ξεπέρασαν κατά μέσον όρο το 99%.


ΕΕ: Σε υψηλά επίπεδα οι εξαγωγές του αγροδιατροφικού τομέα

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα διατηρήθηκαν τον Οκτώβριο οι εξαγωγές αγροδιατροφικών προϊόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στα 11,4 δισ. ευρώ, παραμένοντας σχεδόν στο ίδιο ύψος σε σχέση με πέρσι (Οκτώβριος 2015) παρά το γεγονός ότι δεν ακολούθησαν την φρενήρη πορεία και το ρεκόρ που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016. Σε ό,τι αφορά τους εξαγωγικούς προορισμούς, οι καλύτερες επιδόσεις σημειώθηκαν για εξαγωγές της Ε.Ε. στην ασιατική αγορά: (+78 εκατ. ευρώ στην Κίνα, +66 εκατ. ευρώ στη Νότιο Κορέα, +40 εκατ. ευρώ σε Βιετνάμ και σε Ιαπωνία). Οι υψηλότερες επιδόσεις σε αξία εξαγωγών σημειώθηκαν στις βρεφικές τροφές (+57 εκατ. ευρώ), στο ελαιόλαδο (+49 εκατ. ευρώ), στο χοιρινό (+45 εκατ. ευρώ) και στα ζώντα ζώα (+45 εκατ. ευρώ).


Στα χαρακώματα για το ΟΣΔΕ Συνεταιριστές και GAIA Eπιχειρείν

Τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε το...αντάρτικο των συνεταιριστών της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ που με δηλώσεις του Προέδρου της, κ. Γ. Ανέστη στο περιοδικό «Γεωργία - Κτηνοτροφία» και τον ΑγροΤύπο είχε αναγγείλει την εκκίνηση των διαδικασιών ώστε να υπάρξουν δραστικές αλλαγές στο ΟΣΔΕ. Εικοσιδύο συνεταιρισμοί με επιστολή τους (4/1) προς τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αθ. Καπρέλη, κάνουν λόγο για ανταγωνισμό που νοθεύεται, «δημιουργώντας αδικαιολόγητο πλουτισμό του Φορέα Συντονισμού, δηλαδή της εταιρείας «GAIA Eπιχειρείν», σε βάρος των πυλών και των αγροτών πελατών τους (...), αφού κύριος σκοπός του Φορέα Συντονισμού είναι πλέον η άντληση κεφαλαίων (...) και όχι η εξυπηρέτηση των αγροτών, όπως έχει υποχρέωση από τη σύμβαση ανάθεσης». Την ίδια στιγμή ο Φορέας σε χθεσινή του ανακοίνωση γνωστοποιούσε τη διακοπή της συνεργασίας με τον Α.Σ. «ΑΙΧΜΕΑΣ» και την ΕΑΣ Αγρινίου, βασικούς πυλώνες της Νέας ΠΑΣΕΓΕΣ.


Με ρυθμούς χελώνας οι Νέοι Αγρότες, στον αέρα τα Σχέδια Βελτίωσης, λέει η Φ. Αραμπατζή

Για κωλυσιεργία και καθυστέρηση στην αξιοποίηση των κονδυλίων του ΠΑΑ κατηγορεί την κυβέρνηση η αναπληρ. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, βουλευτής Σερρών, κυρία Φωτεινή Αραμπατζή. «Αυτό επιβεβαιώνει και η δεύτερη παράταση, που έδωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την οριστικοποίηση των αιτήσεων για το υπομέτρο 6.1 “Εγκατάσταση Νέων Γεωργών” του νέου Προγράμματος», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η βουλευτής. Το αναλυτικό περιεχόμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:


Οι προτεραιότητες της Μάλτας που αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017

Την σκυτάλη της προεδρίας της ΕΕ παίρνει από σήμερα η Μάλτα. Στα πλαίσια της 6μηνης προεδρίας της (1/1/2017-30/6/2017) θα επικεντρωθεί στα εξής φλέγοντα ζητήματα: μετανάστευση-προσφυγικό ζήτημα, Brexit, κοινή αγορά, ασφάλεια και ναυτιλία. Όσον αφορά τα αγροτικά ζητήματα, μιας και η σλοβακική προεδρία δεν τα κατάφερε, πέφτει το βάρος στον υπουργό γεωργίας της Μάλτας, Roderick Galdes, ώστε να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με το νέο κανονισμό της ΕΕ για τη βιολογική γεωργία. Μεγάλη βαρύτητα θα δώσει η Μαλτέζικη Προεδρία στην καλή διαβίωση των ζώων, αφού είναι το μοναδικό κράτος στην ΕΕ που έχει Γραμματεία Γεωργίας, Αλιείας και Δικαιωμάτων Ζώων.


Αγροτική Πολιτική 2017: Προκλήσεις, Επιτεύγματα και Προοπτικές

Αγροτική Πολιτική 2017: Προκλήσεις, Επιτεύγματα και Προοπτικές

Η παντελής έλλειψη αγροτικής πολιτικής στη χώρα για πολλές δεκαετίες, σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση των ευρωπαϊκών ενισχύσεων, τα πρόστιμα και τους καταλογισμούς, αλλά και την χωρίς σχέδιο εκτέλεση των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), δημιούργησε μια δυσοίωνη για τον αγροτικό κόσμο κατάσταση. Αυτό αναφέρει σε άρθρο της η βουλευτής Καρδίτσας και Κτηνίατρος κ. Π. Βράντζα, η οποία προσθέτει τα εξής:


Σημαντική αύξηση στην παραγωγή οσπρίων της ΕΕ, με ώθηση από το πρασίνισμα

Σημαντική αύξηση στην παραγωγή οσπρίων της ΕΕ, με ώθηση από το πρασίνισμα

Σε αύξηση της ευρωπαϊκής παραγωγής οσπρίων για το 2015 κατά 43,8% οδήγησε η εφαρμογή του μέτρου του πρασινίσματος, σύμφωνα με τα στοιχεία πρόσφατης έκθεσης της  Eurostat για το έτος 2016. Η νέα ΚΑΠ για το 2014-2020 περιλαμβάνει το «πρασίνισμα», που είναι ένα νέο εργαλείο με στόχο την ενίσχυση της αειφορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας από τους τρόπους για να είναι επιλέξιμοι οι αγρότες και να λάβουν την ενίσχυση του «πρασινίσματος» είναι η καλλιέργεια οσπρίων, εξαιτίας της ικανότητας των ψυχανθών να δεσμεύουν το άζωτο της ατμόσφαιρας. Η χρηματική ενίσχυση που προβλέπει η νέα ΚΑΠ αποτέλεσε το κίνητρο για να αυξηθούν οι εκτάσεις και η παραγωγή των οσπρίων.


Πως βλέπουν τη νέα χρονιά οι Ευρωπαίοι Αγρότες σε 10 χώρες

Τα προβλήματα ρευστότητας και οι πιέσεις στο αγροτικό εισόδημα παραμένουν, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ευρωπαϊκών Αγροτοσυνδικαλιστικών Οργανώσεων, Copa - Cogeca. Στην ίδια ανακοίνωση παρατίθενται στοιχεία από την πρόσφατη έρευνά της Copa - Cogeca για το πώς βλέπουν την κατάσταση οι Ευρωπαίοι Αγρότες δέκα χωρών, καθώς και από την ετήσια έκθεση της Eurostat για τον Αγροτικό Τομέα για το 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αρκετές χώρες (Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία) οι αγρότες περιγράφουν την κατάσταση με ιδιαίτερα μελανά χρώματα, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ανάκαμψη. Στο 2% η πτώση του αγροτικού εισοδήματος μέσα στο 2016 σύμφωνα με τη Eurostat.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,875 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version