Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αγροτική πολιτική (ΚΑΠ)

Βρέθηκαν 9201 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 921

Την αποδοχή των πολιτών στην στρατηγική της για τη γεωργία βλέπει η Κομισιόν

To 62% των πολιτών της ΕΕ θεωρούν ότι η παραγωγή ασφαλών τροφίμων καλής ποιότητας πρέπει να είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της ΚΑΠ, σύμφωνα με έρευνα που εξέδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα  η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής πρέπει να είναι ο βασικότερος στόχος της ΚΑΠ, σύμφωνα με το 50% των ερωτηθέντων, ενώ το 55% θεωρεί πως η παραγωγή ασφαλών τροφίμων πρέπει να είναι το βασικότερο μέλημα των αγροτών.


Συζήτηση ηγετών της ΕΕ για το νέο προϋπολογισμό, επιμένουν οι ευρωβουλευτές να μην μειωθεί η χρηματοδότηση της γεωργίας

Σήμερα Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018, συνεδριάζουν ατύπως στις Βρυξέλλες οι ηγέτες της ΕΕ για να συζητήσουν τι θα γίνει μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου (Brexit). Οι «27» αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων (δεν μετέχει το Ηνωμένο Βασίλειο) θα κληθούν να πάρουν θέση πάνω σε καίρια ερωτήματα για το μέλλον των ιδίων πόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι συζητήσεις είναι κρίσιμες για τους Έλληνες αγρότες γιατί θα αφορούν και τον προϋπολογισμό της ΚΑΠ μετά το 2020.


Από 23 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Μαΐου οι αιτήσεις ΟΣΔΕ του 2018

Από 23 Φεβρουαρίου μέχρι 15 Μαΐου οι αιτήσεις ΟΣΔΕ του 2018

Όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από 23 Φεβρουαρίου 2018 ξεκινά η υποβολή της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) για το 2018, με την οποία χορηγούνται όλες οι άμεσες ενισχύσεις, οι ενισχύσεις των μέτρων των μικρών νησιών Αιγαίου Πελάγους, καθώς και εκείνες των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης που συνδέονται με εκτάσεις ή ζωικό κεφάλαιο.

15/5/2018


Σε υπολογισμό χρημάτων που πρέπει να επιστραφούν στις βιομηχανίες, από τις εισφορές του 1999 έως 2001, θα προβεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Τον υπολογισμό εκ νέου των εισφορών παραγωγής ζάχαρης για τα έτη 1999/2000 και 2000/2001 αποφάσισε, στις 19 Φεβρουαρίου 2018, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με στόχο τη συμμόρφωση με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Φεβρουαρίου του 2017, στην οποία αναφέρεται ότι οι εισφορές στην παραγωγή ζάχαρης μεταξύ 1999 και 2001 είχαν υπολογιστεί εσφαλμένα, με αποτέλεσμα οι βιομηχανίες να έπρεπε να καταβάλλουν πλεονάζοντα ποσά αχρεωστήτως.


Αποστόλου σε Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ: Όχι σε συγχρηματοδότηση άμεσων ενισχύσεων και σε εξωτερική σύγκλιση

Αποστόλου σε Συμβούλιο Υπουργών ΕΕ: Όχι σε συγχρηματοδότηση άμεσων ενισχύσεων και σε εξωτερική σύγκλιση

Υπό την Προεδρία του Rumen Porodzanov, υπουργού Γεωργίας της Βουλγαρίας, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 19 Φεβρουαρίου 2018, η συνεδρίαση των Υπουργών Γεωργίας τη ΕΕ. Στο Συμβούλιο έγινε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την έκθεση της Κομισιόν με τίτλο: «Το μέλλον της διατροφής και της γεωργίας». Κατά τη διάρκεια του άτυπου γεύματος, οι υπουργοί συζήτησαν το θέμα: «Κοινή Αγροτική Πολιτική: στρατηγικές επιλογές».


Συμβούλιο Γεωργίας της ΕΕ την Καθαρά Δευτέρα, άμεσες ενισχύσεις αγροτική ανάπτυξη και περιβάλλον, κεντρικά θέματα συζήτησης

Τη Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018, θα λάβει χώρα, στις Βρυξέλλες, το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, στο οποίο θα γίνει ανταλλαγή απόψεων πάνω στην έκθεση της Κομισιόν με θέμα: «Το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα». Πρόεδρος του Συμβουλίου θα είναι ο κ. Rumen Porodzanov, υπουργός Γεωργίας, Τροφίμων και Δασών της Βουλγαρίας. Κεντρικά θέματα συζήτησης θα είναι οι άμεσες ενισχύσεις, η προστασία του περιβάλλοντος και η ανάπτυξη της υπαίθρου.


ΚΑΠ μετά το 2020: Σενάρια σύγκλησης κονδυλίων κρατών μελών και μείωσης χρηματοδότησης στο τραπέζι διαβουλεύσεων

Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου ξεκινάει η συζήτηση για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, το οποίο θα επηρεάσει και την εφαρμογή της ΚΑΠ μετά το 2020. Σύγκληση κονδυλίων μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, μείωση της χρηματοδότησης της ΚΑΠ μετά το 2020 ή/ και αύξηση της συνεισφοράς των κρατών-μελών για τη χρηματοδότηση της ΚΑΠ είναι ορισμένα από τα σενάρια που συζητιούνται στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για τη νέα ΚΑΠ.


Σε αυστηρότερο πλαίσιο θα γίνεται ο ποιοτικός έλεγχος τροφίμων στην ΕΕ από τον Μάιο

Σύστημα ποιοτικού ελέγχου τροφίμων, κοινό σε όλα τα κράτη-μέλη, αναπτύσσει αυτή την περίοδο το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την υποστήριξη τουλάχιστον 16 κρατών-μελών. Το σύστημα θα επιτρέψει στις αρχές των κρατών-μελών να ξεκινήσουν συντονισμένη εκστρατεία ποιοτικού ελέγχου από τον Μάιο.


Η Copa Cogeca καλεί την ΕΕ να μην αυξήσει τις εισαγωγές βόειου κρέατος από τις χώρες Mercosur

Αντιδράσεις από την πλευρά της ένωσης αγροτοσυνδικαλιστικών οργανώσεων της Ευρώπης προκάλεσε η κίνηση της ΕΕ να προτείνει αυξήσεις στις εισαγωγές βοδινού κρέατος, κατά 99.000 τόνους, από τις χώρες της οικονομικής ένωσης Mercosur (Αργεντινή, Βραζιλία, Ουρουγουάη, Παραγουάη), στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την εμπορική συνεργασία ΕΕ-Mercosur.


Ερώτημα στη Βουλή για τα προβλήματα από την υποχρεωτική αναγραφή του Α.Τ.ΑΚ. στα ιδιωτικά συμφωνητικά αγρομίσθωσης

Για τα προβλήματα από την υποχρεωτική αναγραφή Αριθμού Ταυτότητας Ακινήτου (Α.Τ.ΑΚ.) στα ιδιωτικό συμφωνητικό αγρομίσθωσης, αναφέρεται σε ερώτημα που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Σερρών κ. Κώστας Καραμανλής. Στην ερώτηση τονίζονται τα εξής:

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 4,816406 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version