Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αγροτική πολιτική (ΚΑΠ)

Βρέθηκαν 9125 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 913

Ημερίδα στη Λάρισα το Σάββατο 22/4 με θέμα τις ευκαρίες και τις προοπτικές της ΚΑΠ

Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.), η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Γεωπονικός Σύλλογος Ν. Λάρισας διοργανώνουν στη Λάρισα το Σάββατο 22 Απριλίου 2017 & ώρα 10:30 π.μ. στη νέα αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Καλλισθένους 27 &  Θεοφράστου) ημερίδα  με  θέμα: Αγροτική πολιτική της ΕΕ: Υφιστάμενες δυνατότητες και Προοπτικές για την Ελλάδα και τη Θεσσαλία.


Δεν συμπεριλαμβάνονται οι Έλληνες αγρότες στις αποζημιώσεις του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης για τις φυσικές καταστροφές

Μια ακόμη «χαμένη ευκαιρία» της χώρας μας, καθώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες, που θα αποζημιωθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης για τις ζημίες, που υπέστησαν οι αγρότες της από φυσικές καταστροφές στα τέλη του 2015 και μέχρι τα μέσα του 2016, στηλιτεύει η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή με σχετική Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βαγγέλη Αποστόλου. Η κ. Αραμπατζή ζητά να ενημερωθεί για ποιον λόγο η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται στις χώρες, που θα λάβουν τις εν λόγω κοινοτικές αποζημιώσεις ύψους 71,5 εκατ. ευρώ συνολικά, παρά το γεγονός ότι η συγκεκριμένη περίοδος αποτέλεσε μία από τις πλέον δύσκολες χρονιές για την χώρα μας από πλευράς ζημιών, που προέρχονται από δυσμενή καιρικά φαινόμενα (έντονες χιονοπτώσεις, χαλάζι, πλημμύρες, ξηρασία).


Επίτροπος Κρέτσου στον ΑγροΤύπο: στενή συνεργασία με τον Επίτροπο Χόγκαν για τη στήριξη του Αγροτικού Τομέα

Επίτροπος Κρέτσου στον ΑγροΤύπο: στενή συνεργασία με τον Επίτροπο Χόγκαν για τη στήριξη του Αγροτικού Τομέα

Στην Ελλάδα βρίσκεται από την Τετάρτη 5/4 η Ευρωπαία Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής κ. Κορίνα Κρέτσου, η οποία συμμετείχε χθες σε συζήτηση που διεξήχθη στην Αθήνα με θέμα: «Ευκαιρίες και προκλήσεις για επενδύσεις με Ευρωπαϊκούς πόρους – Το Μέλλον της Ευρώπης». Η κ. Κρέτσου θα παραμείνει στη χώρα μας έως την Παρασκευή 7 Απριλίου. Κεντρικοί ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης, πλην της Επιτρόπου ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Χαρίτσης και ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. στην Ελλάδα, κ. Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο ΑγροΤύπος συνομίλησε με την κ. Κρέτσου, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία της με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γεωργίας κ. Φιλ Χόγκαν.


Απειλή του καθεστώτος προστασίας ΠΓΕ για ούζο, τσίπουρο, μαστίχα και τσικουδιά, βλέπουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, λόγω σχεδίου ευρωπαϊκού κανονισμού

Απειλή του καθεστώτος προστασίας ΠΓΕ για ούζο, τσίπουρο, μαστίχα και τσικουδιά, βλέπουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, λόγω σχεδίου ευρωπαϊκού κανονισμού

Στον κίνδυνο να τεθεί σε ισχύ Σχέδιο Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα θέτει υπό αμφισβήτηση το καθεστώς προστασίας τους ως Προϊόντων Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) ελληνικών αλκοολούχων ποτών, όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά και η μαστίχα, συμφώνησαν την προηγούμενη εβδομάδα τα κόμματα που συμμετείχαν σε συζήτηση στην Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής. Εκεί, ενημερώθηκαν για τις ελληνικές θέσεις ως προς το εν λόγω Σχέδιο. Πρόκειται για πρόταση της Κομισιόν που είχε γνωστοποιηθεί στα κράτη - μέλη τον Δεκέμβριο του 2016 ώστε να αντικατασταθεί ο Κανονισμός 110/2008 από έναν νέο, που όμως θα δίνει αυξημένες αρμοδιότητες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η κατοχυρωμένη προστασία των δημοφιλών ελληνικών ποτών. Δηλώσεις στον ΑγροΤύπο για το θέμα παραχώρησε ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σ. Αραχωβίτης και ο προϊστάμενος του τμήματος Αλκοόλης και Τροφίμων του Γενικού Χημείου του Κράτους κ. Σταύρος Σάμιος.


ΠΟΣΕΓ: Πως διασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των ΚΥΔ της Gaia Επιχειρείν και των ανεξαρτήτων ΚΥΔ

ΠΟΣΕΓ: Πως διασφαλίζεται ο υγιής ανταγωνισμός μεταξύ των ΚΥΔ της Gaia Επιχειρείν και των ανεξαρτήτων ΚΥΔ

Στην προβληματική σχέση των εμπλεκομένων φορέων με την συμπλήρωση και υποβολή Ενιαίων Αιτήσεων Ενίσχυσης στα πλαίσια του ΟΣΔΕ 2017, αναφέρεται σε νέα επιστολή που έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επαγγελματιών Γεωπόνων (ΠΟΣΕΓ) προς τη διοίκηση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την ηγεσία του ΥπΑΑΤ. Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος κ. Ευθύμιος Ιακωβάκης και ο Γ. Γραμματέας κ. Δημήτριος Καρακώστας, απευθύνονται συγκεκριμένα ερωτήματα και επισημαίνεται ότι η «Gaia Επιχειρείν» επιβάλλει τους όρους της χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ισχυροποιεί την θέση της, αποκτά δεσπόζουσα θέση στην αγορά και μηδενίζει τον ανταγωνισμό για τα επόμενα χρόνια.


Αλλαγές στις συνδεδεμένες, σε νέους και ενεργούς αγρότες, συζητούν οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ

Με τις αλλαγές που προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, στο καθεστώς νέων γεωργών, καθώς και στη διάταξη για τους ενεργούς γεωργούς (που περιλαμβάνονται στην πρόταση «Omnibus») θα ασχοληθεί το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε., το οποίο συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017, στο Λουξεμβούργο. Οι υπουργοί θα ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στην πρόσφατη απάτη στο κρέας στη Βραζιλία και στη συνέχεια θα προβούν σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί υλοποίησης του προγράμματος για τις Περιοχές Οικολογικής Εστίασης. Στην παρέμβασή του ο Έλληνας Υπουργός αναφέρθηκε στις θετικές ρυθμίσεις για τη χώρα μας που προβλέπει ο νέος ορισμός για τα βοσκοτόπια.


Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπλοκάρει δύο συνδεδεμένες, την τελική απόφαση θα την πάρει το ΥπΑΑΤ τις επόμενες ημέρες

«Μπλόκο» σε δύο συνδεδεμένες, που έχει ανακοινώσει το ΥπΑΑΤ με την αναθεώρηση της ΚΑΠ το περασμένο καλοκαίρι, κάνει με σχετικό έγγραφό της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου, αφορούν τις συνδεδεμένες σε μηδική (Πρωτεϊνούχα Κτηνοτροφικά Σανοδοτικά Ψυχανθή) και κρόκο. Το ΥπΑΑΤ έχει περιθώριο μέχρι την προσεχή Δευτέρα να απαντήσει για το αν θα συμμορφωθεί ή όχι με την απόφαση της Επιτροπής.


Η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιεί το άρθρο 50 για αποχώρηση από την ΕΕ, επιφυλακτικός ο Επίτροπος Γεωργίας για τις επιπτώσεις στην ΚΑΠ

Η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιεί το άρθρο 50 για αποχώρηση από την ΕΕ, επιφυλακτικός ο Επίτροπος Γεωργίας για τις επιπτώσεις στην ΚΑΠ

Η βρετανική κυβέρνηση ενεργοποιεί σήμερα το άρθρο 50 της Συνθήκη της ΕΕ, το οποίο αποτελεί την επίσημη κοινοποίηση της πρόθεσης ενός κράτους μέλους να αποχωρήσει από την Ένωση. Από σήμερα ΕΕ και Βρετανία θα έχουν δύο χρόνια για να διαπραγματευτούν μια συμφωνία αποχώρησης. Επίσης, οι δύο πλευρές θα πρέπει να προσδιορίζουν τις μελλοντικές εμπορικές τους σχέσεις. Ο Επίτροπος Γεωργίας κ. Χόγκαν εμφανίζεται επιφυλακτικός για τις επιπτώσεις που θα έχει η αποχώρηση της Βρετανίας στα κονδύλια της ΚΑΠ.


Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές με επενδύσεις 51 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Επενδυτικό πακέτο ύψους 51 εκατομμυρίων ευρώ προωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση για την ανάπτυξη υποδομών ευρυζωνικότητας (internet) σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας. Το πακέτο αυτό περιλαμβάνεται σε ένα ευρύτερο χρηματοδοτικό πακέτο, ύψους άνω των 1,3 δισ. ευρώ, κονδύλια που θα επενδυθούν έως το 2020 σε δέκα έργα ευρυζωνικότητας, μεταφορών και περιβάλλοντος στην Ελλάδα.


Στο ΠΑΑ παραπέμπει η Κομισιόν τους αμπελουργούς για οικονομική στήριξη νέων φυτεύσεων

Στο ΠΑΑ παραπέμπει η Κομισιόν τους αμπελουργούς για οικονομική στήριξη νέων φυτεύσεων

Να αναζητήσουν διαθέσιμα κονδύλια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) μέσω του ΥπΑΑΤ, προτρέπει η Κομισιόν τους αμπελουργούς για τη χρηματοδότηση νέων φυτέυσεων, αρνούμενη τη δυνατότητα οικονομικής στήριξης των νέων φυτέυσεων της χώρας από τα προγράμματα αναδιάρθρωσης αμπελώνων. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα αυτό είχε τεθεί από τη χώρα μας αρχικά από το ΥπΑΑΤ, ενώ μετά την πρώτη άρνηση της Κομισιόν τέθηκε αντίστοιχο ερώτημα προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο κ. Φιλ Χόγκαν από τον ευρωβουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Νίκο Ανδρουλάκη σε συνεργασία με την ΚΕΟΣΟΕ. Αναλυτικότερα, η απάντηση του κ. Χόγκαν αναφέρει:

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,828125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version