Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αγροτική πολιτική (ΚΑΠ)

Βρέθηκαν 9140 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 914

Αντιδρά ο Αποστόλου στα σενάρια μείωσης χρηματοδότησης προς τη γεωργία

Την έντονη αντίθεσή του στα σενάρια περί μείωσης της χρηματοδότησης προς τη γεωργία  εξέφρασε στο Συμβούλιο Υπουργών για το θέμα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου. Σε αναφορά του σχετικά με τα επικρατέστερα σενάρια για τη χρηματοδότηση της νέας ΚΑΠ, εξέφρασε τη διαφωνία του να μειωθεί η χρηματοδότηση για τη γεωργία ή/και να γίνει συγχρηματοδότηση των άμεσων ενισχύσεων.


Προστασία του ευρωπαϊκού ρυζιού ζητούν 8 χώρες από την Κομισιόν

Να εξετάσει τα αιτήματά τους, σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο τομέας του ρυζιού στην Ε.Ε., ζήτησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οι Υπουργοί Γεωργίας 8 χωρών (Βουλγαρίας, Γαλλίας, Ουγγαρίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ισπανίας και Ρουμανίας) μεταξύ των οποίων και ο κ. Αποστόλου, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών. Από την 1η Σεπτεμβρίου 2009, έχει σημειωθεί μεγάλη μείωση της καλλιεργούμενης επιφάνειας ρυζιού Indica στην ΕΕ (-40%) και αύξηση της επιφάνειας καλλιέργειας ρυζιού Japonica (+14%).


Αλλαγές στην Πολλαπλή Συμμόρφωση για λίπανση και έλεγχο ψεκαστικών, αν δεν εφαρμοστούν κινδυνεύει να μειωθεί η βασική ενίσχυση

Στον Κανονισμό Πολλαπλής Συμμόρφωσης που ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις καταβολής ενιαίας ενίσχυσης, πέρασε η διάταξη υποχρέωσης ελέγχου των ψεκαστικών μηχανημάτων και παράλληλα αναπροσαρμόστηκαν οι κανόνες λίπανσης, σύμφωνα με τροποποιητική Υπουργική Απόφαση που αναρτήθηκε στην Διαύγεια. Όσον αφορά τον έλεγχο των ψεκαστικών αναφέρει ότι οι παραγωγοί θα πρέπει να τηρούν τις υποχρεώσεις που ορίζονται στο Ν. 4036/2012 και τις εφαρμοστικές του διατάξεις σχετικά με την επιθεώρηση του εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.


Έναρξη της Εσθονικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ

Χθες και σήμερα (29-30 Ιουνίου), το Σώμα των Επιτρόπων βρίσκεται στο Ταλίν για την καθιερωμένη επίσκεψη στη χώρα της προσεχούς προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αναλαμβάνει η Εσθονία το δεύτερο εξάμηνο του 2017.


ΕΕ: Πέντε σενάρια για το μέλλον της χρηματοδότησης του αγροτικού τομέα, εξετάζεται μείωση κονδυλίων και χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους της ΚΑΠ

Ο συνδυασμός του Brexit και νέων προκλήσεων, όπως η ευρωπαϊκή άμυνα, θα δημιουργήσουν μια «τρύπα» έως 20 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως στον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προειδοποίησε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Προϋπολογισμού κ. Γκίντερ Έτινγκερ. «Μόνο η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου μας αφήνει ένα έλλειμμα εισπράξεων κατ' ελάχιστον 10 δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως», υπενθύμισε ο Γκίντερ Έτινγκερ.


ΟΠΕΚΕΠΕ: Ημερομηνίες και δικαιολογητικά για μεταβιβάσεις δικαιωμάτων

Για το έτος ενίσχυσης 2017, λαμβάνονται υπόψη ως εμπρόθεσμες οι αιτήσεις μεταβίβασης δικαιωμάτων που υποβάλλονται στα διαδικτυακή εφαρμογή ως την καταληκτική ημερομηνία 30/06/2017. Ακύρωση υποβληθείσας αίτησης μπορεί να υποβληθεί ως και την 10/07/2017. Αυτό κάνει γνωστό νέο ενημερωτικό φυλλάδιο για τη μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του ο ΟΠΕΚΕΠΕ.


Νέα προθεσμία μέχρι 27 Ιουλίου για τους δασικούς χάρτες, σε κίνδυνο αγροτικές εκτάσεις εκτός ΟΣΔΕ

Νέα προθεσμία για τους δασικούς χάρτες, σε τροπολογία που κατατέθηκε μεταξύ άλλων στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, σημειώνεται πως επεκτείνεται η ρύθμιση για άλλες 45 ημέρες και συγκεκριμένα έως τις 27 Ιουλίου 2017, για την υποβολή αντιρρήσεων. Η ρύθμιση αφορά όσους έχουν περιουσία σε περιοχές, που η προθεσμία για την υποβολή αντιρρήσεων έληξε στις 12 Ιουνίου.


Η λύση που συμφώνησαν το ΥπΑΑΤ με την ΕΕ για τα χαμένα δικαιώματα της Φόρμας 6

Την αντιμετώπιση του προβλήματος των λεγόμενων «χαμένων δικαιωμάτων» συμφώνησε  το ΥπΑΑΤ με τις υπηρεσίες της Ε.Ε., επιτυγχάνοντας με αυτόν τον τρόπο τη μόνη εφικτή λύση. Το ζήτημα που αφορά στα «χαμένα δικαιώματα» (Φόρμα 6) προέκυψε τον Δεκέμβριο του 2015, όταν χορηγήθηκαν τα προσωρινά δικαιώματα βασικής ενίσχυσης και η ενωσιακή νομοθεσία δεν έλαβε υπόψη τις ιδιαιτερότητες σε επίπεδο κρατών μελών.


Παραμένει διχασμένη η ΕΕ για την βιολογική γεωργία, χωρίς συμφωνία το Συμβούλιο Υπουργών

Τα ζητήματα που άπτονται της βιολογικής γεωργίας εξακολουθούν να διχάζουν το Συμβούλιο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ το οποίο συνεδρίασε στο Λουξεμβούργο. Oι υπουργοί στη συζήτηση που έκαναν δεσμεύτηκαν απλά να βρουν μια λύση για να ξεφύγουν οι διαπραγματεύσεις από το αδιέξοδο. Με το πέρας της συζήτησης, αποφασίστηκε η Προεδρία να υποβάλει νέο συμβιβαστικό κείμενο, το οποίο θα εξεταστεί από την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας και το αποτέλεσμα μιας πιθανής διαπραγμάτευσης με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υιοθετηθεί από τους υπουργούς στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας του Ιουλίου.


Τα βιολογικά κυριαρχούν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Τα βιολογικά κυριαρχούν στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ

Το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο, το διάστημα από 12 Ιουνίου και στο επίκεντρο θα βρίσκεται ο κανονισμός της Κομισιόν για τη βιολογική γεωργία και τα βιολογικά προϊόντα. Τον Μάρτιο του 2014, η Επιτροπή υπέβαλε πρόταση με σκοπό την ενίσχυση της ισχύουσας νομοθεσίας για τη βιολογική γεωργία.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 8,679688 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version