Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αγροτική πολιτική (ΚΑΠ)

Βρέθηκαν 9097 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 910

Δασικοί χάρτες: Ετοιμάζονται λύσεις για τα προβλήματα με τις αγροτικές εκτάσεις

Δασικοί χάρτες: Ετοιμάζονται λύσεις για τα προβλήματα με τις αγροτικές εκτάσεις

Θα πρέπει να βρεθεί πολιτική λύση στο θέμα των εκτάσεων οι οποίες είναι στο ΟΣΔΕ, ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης της Παρασκευής, 17 Φεβρουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, για τα προβλήματα με τους δασικούς χάρτες. Μετά το πέρας της σύσκεψης o αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Τσιρώνης δήλωσε:


Συναντήσεις στις Βρυξέλλες είχε ο Κασίμης, βοσκοτόπια, προβλήματα στα δικαιώματα το 2014 και 2015 και νέοι γεωργοί 2009 στην ατζέντα των συζητήσεων

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Χαράλαμπος Κασίμης επισκέφτηκε τις Βρυξέλλες, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου, προκειμένου να συναντήσει ανώτερα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με στόχο να προωθήσει και να επιταχύνει την πρόοδο θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική Γεωργία και Αλιεία.


Αναθεώρηση της ΚΑΠ υπέρ των μικρών παραγωγών και προτάσεις για τις λαϊκές αγορές συζήτησε η ΠΟΣΠΛΑ στο ΥπΑΑΤ

Με ένα πλέγμα προτάσεων που αφορούν τα φλέγοντα ζητήματα της αγροτικής παραγωγής και του Έλληνα παραγωγού μετέβησαν στο ΥπΑΑΤ την Τετάρτη 15/2 οι σύλλογοι της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών, όπου και συζήτησαν με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου. Αναθεώρηση της ΚΑΠ υπέρ των μικρών παραγωγών, μείωση κόστους παραγωγής, ενδεικτικές τιμές στα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα, ουσιαστική λύση για το καθεστώς αλλοδαπών εργατών γης και καταβολή αποζημιώσεων ΕΛΓΑ εντός τετραμήνου ήταν ορισμένα από τα θέματα που συζητήθηκαν.


Προτάσεις για την απλοποίηση της ΚΑΠ θα καταθέσει η Ελλάδα

Σε ευρεία διαβούλευση αναφορικά με το μέλλον της ΚΑΠ θα συμμετάσχουν τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. σε μια προσπάθεια απλοποίησης και εκσυγχρονισμού της ΚΑΠ. Σε τέσσερις άξονες στηρίζει πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τις προτάσεις που θα καταθέσει η χώρα στο πλαίσιο της τριμήνης διαβούλευσης που ολοκληρώνεται στις 2 Μαίου για το μέλλον της ΚΑΠ μετά το 2020. Η δημόσια διαβούλευση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 2 Μαΐου και τα αποτελέσματα της θα δημοσιευθούν στο διαδίκτυο και θα παρουσιαστούν στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2017.


Χόγκαν: 19 δισ. ευρώ στην Ελλάδα για την αγροτική παραγωγή τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Διάλογο με τον Επίτροπο Γεωργίας της Ε.Ε. Φ. Χόγκαν είχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Κ. Αγοραστός για κόστος παραγωγής, νέους αγρότες και τα ευρωπαϊκά προγράμματα στον αγροτικό τομέα. Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των δύο ανδρών ο κ. Αγοραστός επεσήμανε την ανάγκη αλλαγών στην ΚΑΠ ώστε να βοηθηθούν αυτοί που πραγματικά παράγουν. Ο κ. Χόγκαν δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα διατεθούν στην Ελλάδα 19,6 δισ. ευρώ.

 


Δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της ΚΑΠ πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Δημόσια διαβούλευση για το μέλλον της ΚΑΠ πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα την πρώτη φάση εκσυγχρονισμού και απλούστευσης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ), δρομολογώντας μια δημόσια διαβούλευση διάρκειας τριών μηνών. Όπως υποστηρίζει οι απαντήσεις που θα ληφθούν θα στηρίξουν το έργο της Επιτροπής για τον καθορισμό των μελλοντικών προτεραιοτήτων της γεωργικής πολιτικής της ΕΕ.


Ξανά στον αγώνα με τους αγρότες

Ξανά στον αγώνα με τους αγρότες

Στις αγροτικές κινητοποιήσεις αναφέρεται σε άρθρο του ο κ. Νότης Μαριάς, Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος «Αντιμνημονιακοί Πολίτες», Καθηγητής Θεσμών της ΕΕ στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Όπως τονίζει: «Οι αγρότες μας είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη διάλυση της πρωτογενούς παραγωγής και του ελληνικού αγροτικού τομέα, που μεθοδεύεται από την τρόικα. Η έκρηξη οργής του αγροτικού κόσμου, που βλέπει την παραγωγή του -και αυτόν τον χρόνο- να σαπίζει αδιάθετη στα χωράφια και τη γη του να παραμένει υποθηκευμένη στους τραπεζίτες, προμηνύει ένα καυτό Φλεβάρη για την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.


ΟΠΕΚΕΠΕ: Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πιστοποίησης Φορέων Α, ποιες περιοχές αφορά

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοινώνει δημόσια και προσκαλεί σε υποβολή αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος φυσικά ή νομικά πρόσωπα (ιδιωτικού ή δημοσίου δικαίου), αγροτικούς συνεταιρισμούς ή ενώσεις αυτών ή ομάδες παραγωγών (εφεξής αναφερόμενοι ως «Φορείς») που έχουν την κατάλληλη εμπειρία και τεχνογνωσία, προκειμένου να πιστοποιηθούν, ως φορείς υποβοήθησης των αγροτών για την συμπλήρωση και υποβολή της Ενιαίας Αίτησης στο ΟΣΔΕ για τα έτη 2017-2020.

3/2/2017


Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας ΕΕ: Προτεραιότητες μαλτέζικης προεδρίας, προβλήματα στις αγορές και διεθνείς συμφωνίες, τα βασικά θέματα συζήτησης

Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας ΕΕ: Προτεραιότητες μαλτέζικης προεδρίας, προβλήματα στις αγορές και διεθνείς συμφωνίες, τα βασικά θέματα συζήτησης

Οι προτεραιότητες της μαλτέζικης προεδρίας, οι συνέπειες στην ευρωπαϊκή αγροτική παραγωγή από τις συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου και οι ενισχύσεις του πακέτου βοήθειας προς τους γαλακτοπαραγωγούς ήταν τα κεντρικά θέματα του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, στις 23 Ιανουαρίου 2017. Στο Συμβούλιο έγινε επίσης η έναρξη της διαπραγμάτευσης για συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της ΕΕ με τη Νέα Ζηλανδία, αν και η αντιπροσωπεία της Πολωνίας ζήτησε να εξαιρεθεί ο γαλακτοκομικός τομέας από την απελευθέρωση στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης συμφωνίας. Το πρόγραμμα της προεδρίας και τις προτεραιότητες της χώρας του στους τομείς της γεωργίας και της αλιείας, παρουσίασε ο Υπουργός Γεωργίας της Μάλτας, Roderick Galdes.


Σήμερα το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας υπό την προεδρία της Μάλτας

Υπό την προεδρία της Μάλτας θα διεξαχθεί στις Βρυξέλλες το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας του νέου έτους. Στο Συμβούλιο θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα εργασίας της Προεδρίας της Μάλτας (ανέλαβε από 1/1/2017) ενώ επί τάπητος θα τεθούν θέματα διεθνούς εμπορίου, με βάση μελέτη της Κομισιόν σχετικά με τον αντίκτυπο των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών για τα γεωργικά προϊόντα. Επίσης τα μέλη του Συμβουλίου θα ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με το πακέτο στήριξης του κλάδου του γάλακτος, την αξιολόγηση των συνεπειών του στους παραγωγούς γάλακτος και την παραγωγή γάλακτος σε μειονεκτικές περιοχές.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,53125 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version