Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

Αγροτύπος Forum

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

 
ΑγροΠροϊόντα

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας του παραγωγού.


Προϊόντα κατά σύστημα παραγωγής:

Άλλες επιλογές:

 
Επιχειρήσεις

Quick Search Tip: Γράψτε τα αρχικά ή τμήμα της επωνυμίας της επιχείρησης.


Επιχειρήσεις κατά κατηγορία:

Άλλες επιλογές:

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Αγροτική πολιτική (ΚΑΠ)

Βρέθηκαν 9114 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 912

Διάλογο πραγματοποιεί το ΥπΑΑΤ μέχρι 15 Μαΐου για την ΚΑΠ μετά το 2020

Διάλογο πραγματοποιεί το ΥπΑΑΤ μέχρι 15 Μαΐου για την ΚΑΠ μετά το 2020

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει πρωτοβουλία διαλόγου για την νέα ΚΑΠ μετά το 2020, με τη μορφή συζήτησης, αποτύπωσης και υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων με κατά το δυνατόν ευρεία συναίνεση. Ο διάλογος θα γίνει στα πλαίσια της συζήτησης που έχει ξεκινήσει η Κομισιόν για την απλούστευση και τον εκσυγχρονισμό της ΚΑΠ. Στην διαδικασία διαλόγου, το ΥπΑΑΤ διευκρινίζει με ανακοίνωσή του, ότι «επιθυμεί να εκπροσωπηθούν πλατιά οι πολιτικοί, κοινωνικοί, επαγγελματικοί και επιστημονικοί φορείς οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν και προτάσεις, κινήματα και λοιπές συλλογικότητες μικρότερου βεληνεκούς». Η διάρκεια της διαδικασίας διαλόγου είναι προσδιορισμένη χρονικά έως τις 15 Μαΐου 2017.


Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση για πρόσθετη απόσυρση 1.150 τόνων οπωροκηπευτικών για την Ελλάδα λόγω ρωσικού εμπάργκο

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως η απόφαση για πρόσθετη απόσυρση 1.150 τόνων οπωροκηπευτικών για την Ελλάδα λόγω ρωσικού εμπάργκο

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του καθορισμού όσον αφορά την ανακατανομή των μη χρησιμοποιηθεισών ποσοτήτων απόσυρσης οπωροκηπευτικών λόγω ρωσικού εμπάργο που δίνει τη δυνατότητα στη χώρα μας να αποσύρει επιπλέον 1.150 τόνους καθώς, ορισμένες χώρες της Ε.Ε. αποφάσισαν να μην κάνουν χρήση των ποσοτήτων που τους είχαν κατανεμηθεί ή μέρους αυτών. Ως εκ τούτου η χώρα μας έχει τη δυνατότητα της απόσυρσης για τα εξής είδη στις ακόλουθες ποσότητες:


Αποστόλου για ενδιάμεση αναθεώρηση ΚΑΠ: ενιαίο μέτωπο μεσογειακών χωρών για την αλλαγή του ορισμού των βοσκοτόπων

Στο θέμα της αναθεώρησης της ΚΑΠ τοποθετήθηκε την Πέμπτη 16/3 ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου. Μεταξύ άλλων, μίλησε για το αίτημα αλλαγής του ορισμού των μονίμων βοσκοτόπων. Όπως ανέφερε ο υπουργός, η ελληνική πλευρά διαμόρφωσε κοινό μέτωπο με τις μεσογειακές χώρες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με τον ορισμό των βοσκοτόπων καταθέτοντας αίτημα τροποποίησης του εν λόγω ορισμού στην υφιστάμενη ΚΑΠ, κάτι που απ΄ότι φαίνεται θα γίνει αποδεκτό από την Ειδική Επιτροπή Γεωργίας της Ε.Ε. Όπως ανέφερε επίσης ο κ. Αποστόλου η χώρα μας πέτυχε από το 2017, την αύξηση των κονδυλίων των συνδεδεμένων ενισχύσεων από τα 141,6 εκατομμύρια ευρώ στα 186 εκατομμύρια ευρώ, με στόχο να στηριχθεί η κτηνοτροφία.


Ερώτηση Αραχωβίτη προς ΥπΑΑΤ για ΚΑΠ μετά το 2020

Τα κυβερνητικά σχέδια στο πλαίσιο της αναθεώρησης της τρέχουσας ΚΑΠ και σε ποιους βασικούς άξονες θα κινηθεί η χώρα μας για μετά το 2020, προκειμένου οι αγρότες της χώρας μας να τύχουν της μεγαλύτερης δυνατής προστασίας του εισοδήματός τους που πλήττεται σκληρά, ζητά να μάθει ο Βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Αραχωβίτης, με σχετική επίκαιρη ερώτηση.


Επιπλέον 1.150 τόνους οπωροκηπευτικών μπορεί να αποσύρει η χώρα μας λόγω ρώσικου εμπάργκο

Επιπλέον 1.150 τόνους οπωροκηπευτικών μπορεί να αποσύρει η χώρα μας λόγω ρώσικου εμπάργκο

Επιπλέον 1.150 τόνους οπωροκηπευτικών δίνει η ΕΕ στην χώρα μας τη δυνατότητα να αποσυρθούν στα πλαίσια των μέτρων στήριξης λόγω του ρώσικου εμπάργκο. Σημειώνουμε ότι η ισχύς απορρόφησής τους είναι μέχρι 30/6/2017 και είναι ποσότητες που δεν έχουν σχέση (είναι πρόσθετες) των προτάσεων της ΕΕ.


Παράταση έκτακτων μέτρων στα οπωροκηπευτικά προτείνει η Κομισιόν λόγω ρώσικου εμπάργκο, ποιες οι ποσότητες και τα ποσά στήριξης

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ΕΕ προτείνει να συνεχιστούν για ένα ακόμη έτος  τα προσωρινά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων φρούτων», δηλώνει ο κ. Γ. Πολυχρονάκης, ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT - HELLAS.


Οπωροκηπευτικά: Περισσότερα κίνητρα για δημιουργία Ομάδων Παραγωγών θα δίνει ο νέος Κανονισμός της ΕΕ

Κίνητρα για δημιουργία Ομάδων Παραγωγών, απλούστευση του ρυθμιστικού πλαισίου, μείωση του διοικητικού φόρτου και αύξηση της χρηματοδοτικής στήριξης σε περιόδους κρίσης, περιλαμβάνονται στους νέους κανόνες για τους παραγωγούς οπωροκηπευτικών που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο επικαιροποιημένος και απλοποιημένος κανονισμός του τομέα φρούτων και λαχανικών στοχεύει στο να κάνει ακόμα πιο ελκυστικές τις Ομάδες Παραγωγών σε παραγωγούς που δεν έχουν ενταχθεί σε αυτές.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά 3 δισ. ευρώ από την Ελλάδα για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις και πρόστιμα

Οι εξελίξεις με τη φέτα, τα πρόστιμα από την Ε.Ε. στην Ελλάδα και το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα κυριάρχησαν στις ομιλίες και στη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν στο περιθώριο του συνεδρίου του Economist ο Επίτροπος της Ε.Ε. για τη Γεωργία και την Αγροτική Ανάπτυξη, Φιλ Χόγκαν, και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου. Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στην «τρύπα» ύψους 3 δισ. ευρώ που οφείλει να επιστρέψει η Ελλάδα στην ΕΕ από πρόστιμα, παράνομες επιδοτήσεις.


Υποσχέσεις για την ελληνική κτηνοτροφία έδωσε ο Επίτροπος Γεωργίας Φ. Χόγκαν από τη Θεσσαλονίκη

Υποσχέσεις για την ελληνική κτηνοτροφία έδωσε ο Επίτροπος Γεωργίας Φ. Χόγκαν από τη Θεσσαλονίκη

Καινοτόμες παραγωγικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα επισκέφθηκαν στα Γρεβενά, την Πέμπτη, 9 Μαρτίου,  ο Επίτροπος Γεωργίας της Ε.Ε., κ. Phil Hogan και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Αποστόλου. Ο Επίτροπος Γεωργίας επεσήμανε ότι έχει υπάρξει πρόοδος στη διεθνή παρουσία για τα δύο σημαντικότερα ελληνικά κτηνοτροφικά προϊόντα, τη φέτα και το γιαούρτι, γνωστοποιώντας ότι έχουν εξασφαλιστεί ευρωπαΪκά κονδύλια για την προβολή της φέτας στην παγκόσμια αγορά. Σήμερα ο κ. Χόγκαν θα δώσει κοινή συνέντευξη τύπου με τον υπουργό κ. Ε. Αποστόλου, στη Θεσσαλονίκη.


Πράσινο φως από την ΕΕ περιμένει το ΥπΑΑΤ για την αποκατάσταση απωλειών μισθωμένων δικαιωμάτων

Κατάλληλη νομική διατύπωση στο άρθρο 26 του Κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης 1307/2013, που θα επιτρέψει την τροποποίηση του άρθρου 17 του κατ' εξουσιοδότηση Κανονισμού της ΕΕ 639/2014 περιμένει το ΥπΑΑΤ, ώστε να αποκατασταθούν οι πλέον των 3.500 παραγωγοί που έχασαν μισθωμένα δικαιώματα το 2013 και το 2014. Τα παραπάνω αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, προσθέτοντας ότι έχει υποβληθεί άμεσα αίτημα από το υπουργείο στις υπηρεσίες της ΕΕ, δεδομένου ότι ξεκίνησε συζήτηση αναθεώρησης του κανονισμού του 2013, στο πλαίσιο του Omnibus.

Επιστροφή

1990-2017 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 0,7636719 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version