Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Διατροφή & Τρόφιμα

Βρέθηκαν 3479 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 348

Επιβιώνουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών μέσα στην κρίση, αυξήθηκαν οι πωλήσεις τους από το 2008

Aνθεκτικός αποδείχθηκε ο κλάδος τροφίμων και ποτών στη διάρκεια της κρίσης, διατηρώντας τον κύκλο εργασιών του κοντά στα 15 δις ευρώ και αυξάνοντας έτσι τη συνεισφορά του στις συνολικές πωλήσεις του επιχειρηματικού τομέα στο 7% το 2017, από 5% το 2008, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας (ΕΤΕ). Βασικό στήριγμα για τον κλάδο τροφίμων και ποτών κατά την τελευταία δεκαετία ήταν οι εξαγωγές, οι οποίες με αύξηση 45% περιόρισαν την επίδραση της ελαφρά πτωτικής εγχώριας κατανάλωσης (-11%).


Με επίκεντρο την ασφάλεια τροφίμων το φετινό συνέδριο ERIAFF στη Φινλανδία, μεγάλο ενδιαφέρον για τα τρόφιμα της Κεντρικής Μακεδονίας

Στο ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου της ERIAFF -European Regions for Innovation in Agriculture, Food and Forestry που έλαβε χώρα στο Σέιναγιoκι της Φινλανδίας, στις 11-13 Ιουνίου 2018, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος ζητά την προστασία των ελληνικών εμπορικών σημάτων που έχουν τον όρο «Μακεδονία»

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) επαναλαμβάνει την πάγια θέση του αναφορικά με την προστασία των ελληνικών εμπορικών σημάτων μετά την συμφωνία με την ΠΓΔΜ, η οποία μάλιστα επαναλήφθηκε και σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, την περασμένη εβδομάδα: ο όρος «Μακεδονία» για τις εμπορικές επωνυμίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην Ελλάδα.


Πήρε ΦΕΚ η παραγωγή και διάθεση ποτών που παράγονται από ζύμωση φρούτων, καρπών και γεωργικών υλών (μηλίτης, απίτης κ.α.)

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται οι προδιαγραφές για την παραγωγή και διάθεση ποτών από ζύμωση. Όπως αναφέρει η απόφαση, τα ποτά από ζύμωση (εκτός από το κρασί και την μπίρα), εμπίπτουν στον κωδικό Σ.Ο. 22.06 και λαμβάνονται από την αλκοολική ζύμωση φρούτων, καρπών και γενικά γεωργικών πρώτων υλών ή και των χυμών αυτών.


Απ. Κατσιφάρας για Αγροτοδιατροφική Σύμπραξη Δυτικής Ελλάδας: Ένας χρόνος λειτουργίας ένας χρόνος δημιουργίας

Η προώθηση των τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕ) στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, με την συμμετοχή στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών, την Παρασκευή, 15 Ιουνίου 2018. Στην συζήτηση που είχε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τα στελέχη του υπουργείου Λεωνίδα Κωνσταντινίδη και Μάνο Μαρκιανό, αναλύθηκε το πλαίσιο δράσης της Αγροτοδιατροφικής Σύμπραξης, που αποτελεί, όπως σημείωσε ο κ. Κατσιφάρας, απόδειξη της συνεργασίας και της συνέργειας των ανθρώπων του αγροτοδιατροφικού τομέα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την επιτυχημένη πορεία του νέου θεσμού που λειτουργεί με απτά αποτελέσματα.


Η TÜV HELLAS πιστοποιεί το We Do Local και το Ελληνικό Πρωινό

Η TÜV HELLAS πιστοποιεί το We Do Local και το Ελληνικό Πρωινό

Ο Φορέας Επιθεωρήσεων & Πιστοποιήσεων TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποιεί το ιδιωτικό πρωτόκολλο We Do Local και το σήμα για το Ελληνικό Πρωινό.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας «το We do local αποτελεί πρωτοβουλία της εταιρείας Τοπική Παραγωγή και Φιλοξενία Α.Ε με σκοπό να προσφέρει ένα διαφοροποιημένο προϊόν που να διαδίδει τα τοπικά ήθη και έθιμα, να στηρίζει την τοπική κουζίνα και τους τοπικούς παραγωγούς. Ταυτόχρονα, στοχεύει στην ενίσχυση του τοπικού εργατικού δυναμικού με σεβασμό στο περιβάλλον και την αειφορία».


Μπλόκο της CETA από την Ιταλία, η νέα κυβέρνηση λέει ότι δεν προστατεύει τα ιταλικά ΠΟΠ και ΠΓΕ

Μπλόκο της CETA από την Ιταλία, η νέα κυβέρνηση λέει ότι δεν προστατεύει τα ιταλικά ΠΟΠ και ΠΓΕ

Στον αέρα φαίνεται να βρίσκεται η εφαρμογή της συμφωνίας ελευθέρου εμπορίου ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Καναδά (CETA). Η συμφωνία, που υπεγράφη τελικά στα τέλη του 2016, όταν κάμφθηκαν και οι τελευταίες ενστάσεις των Βέλγων, αλλά δεν έχει ακόμη επικυρωθεί από τα κράτη μέλη της Ένωσης. Η Ιταλία και η νέα κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να την επικυρώσουν.


Τρύπιοι έλεγχοι στην εστίαση για τη Φέτα, σε 112 περιπτώσεις η χωριάτικη ήταν με μούφα άσπρο τυρί

Τρύπιοι έλεγχοι στην εστίαση για τη Φέτα, σε 112 περιπτώσεις η χωριάτικη ήταν με μούφα άσπρο τυρί

«Από την αρμόδια υπηρεσία ελέγχων και παρατηρητηρίων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή και όσον αφορά στο 2017 διενεργήθηκαν 705 έλεγχοι σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και διαπιστώθηκαν 112 παραβάσεις, συνολικού ύψους 93.500 ευρώ». Αυτό διευκρινίζει σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Δημήτρη Αυλωνίτη, που φέρνει στη δημοσιότητα ο ΑγροΤύπος.

 


Αναδείχθηκαν και επιβραβεύθηκαν οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας

Αναδείχθηκαν και επιβραβεύθηκαν οι Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας

Oι επιχειρήσεις που ηγούνται της προσπάθειας για επιστροφή στο δρόμο της ανάπτυξης και προετοιμάζουν την επόμενη ημέρα στη χώρα, τιμήθηκαν στην Τελετή Απονομής των βραβείων-θεσμός για το ελληνικό επιχειρείν, «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», που διοργάνωσε για τέταρτη φορά η Direction Business Network, τη Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018


Αναδείχτηκαν τα τοπικά προϊόντα Μακεδονίας και Θράκης στην 4η Θρακο Mακεδονική Synergia

Αναδείχτηκαν τα τοπικά προϊόντα Μακεδονίας και Θράκης στην 4η Θρακο Mακεδονική Synergia

Θετικά αποτιμάται η 4η Θρακο-Mακεδονική Synergia Προώθησης Τοπικών Προϊόντων του διατροφικού τομέα, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης το Σάββατο 9 Ιουνίου στον περιβάλλοντα χώρο του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 1,625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version