Είσοδος μελών

Χρήστης:
Κωδικός:
Να με θυμάσαι 

Απόκτηση πρόσβασης
Yπενθύμιση στοιχείων πρόσβασης στο e-mail σας.
 

 
e-shop

Tags

ΑΓΡΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟ

ΑΜΠΕΛΙ & ΔΕΝΔΡΑ

ΑΡΟΤΡΑΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΤΡΟΦΕΣ

ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ & ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΑ

ΠΛΗΡΩΜΕΣ

ΦΟΡΕΙΣ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ

 
Περιοδικό

 
Για συνδρομητές

Αγροτύπος Forum

Bookmark and Share
Βρίσκεστε εδώ: Home / Αποτελέσματα αναζήτησης

Αποτελέσματα αναζήτησης / Διατροφή & Τρόφιμα

Βρέθηκαν 3494 εγγραφές. Μετάβαση στη σελίδα: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ... | 350

Ασφαλή από υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα ευρωπαϊκά τρόφιμα λέει η EFSA, από τα καθαρότερα είναι τα ελληνικά προϊόντα

Ασφαλή από υπολείμματα φυτοφαρμάκων τα ευρωπαϊκά τρόφιμα λέει η EFSA, από τα καθαρότερα είναι τα ελληνικά προϊόντα

Οι Ευρωπαίοι εξακολουθούν να καταναλώνουν τρόφιμα που δεν περιέχουν κατάλοιπα φυτοφαρμάκων ή που περιέχουν επίπεδα καταλοίπων εντός των νόμιμων ορίων, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία παρακολούθησης, αναφέρει στην ετήσια έκθεσή της η Ευρωπαική Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA). Και προσθέτει: «Περισσότερο από το 96% των δειγμάτων που αναλύθηκαν για την τελευταία ετήσια έκθεση σχετικά με τα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων στα τρόφιμα διαπιστώθηκε ότι βρίσκονται εντός των νόμιμων ορίων. Περίπου 51% ήταν απαλλαγμένα από τυχόν ποσοτικά προσδιορίσιμα κατάλοιπα». «Η Ελλάδα είναι από τις «καθαρότερες» χώρες της ΕΕ», δηλώνει στον ΑγροΤύπο ο κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης, Ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Incofruit - Hellas. «Το 2015 το ποσοστό υπέρβασης στην χώρα μας ήταν 2,5%, ενώ το 2016 έπεσε στο 1,7%. Επίσης πρέπει να επισημάνουμε ότι το 51% των δειγμάτων των τροφίμων στην ΕΕ είχαν μηδενικά υπολλείματα», προσθέτει.


Η Ρωσία θεσμοθετεί την παραγωγή και εμπορία βιολογικών προϊόντων

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπόγραψε νομοσχέδιο που ρυθμίζει την παραγωγή, αποθήκευση και εμπορία βιολογικών προϊόντων στην χώρα. Ο νέος νόμος, ο οποίος εγκρίθηκε προηγουμένως από το Ρώσικο Κοινοβουλίου, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020.


Η Ιαπωνία θα συμμετέχει στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου που θα γίνει στην Αθήνα

Η Ιαπωνία θα συμμετέχει στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου που θα γίνει στην Αθήνα

Ο Πρέσβης της Ιαπωνίας κ. Yasu (Yasuhiro) SHIMIZU επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή της MACT MEDIA GROUP κ. Γιώργο Καραχρήστο, όπου εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του να συμμετάσχει στο 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Γαστρονομίας και Οίνου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας με τίτλο, «Η Ευρώπη των Γεύσεων - Ελλάδα: Τουρισμός - Οίνος - Γαστρονομία», και της παράλληλης Έκθεσης Τουρισμού - Πολιτισμού - Γαστρονομίας και Οίνου.


Δημοσιεύθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τη διοικητική διάρθρωση και λειτουργία του ΕΦΕΤ

Υπεγράφη και δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τη διοικητική διάρθρωση και τη λειτουργία του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Σύμφωνα με το διάταγμα, ο ΕΦΕΤ θα παίζει ρόλο συντονιστή στους ελέγχους στα τρόφιμα και θα εισηγείται στο ΥπΑΑΤ τρόπους για τη βελτίωση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.


Διανομή τροφίμων από την Π.Ε. Κοζάνης σε απόρους

Η Π.Ε. Κοζάνης, στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος «Επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, για το ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους απόρους» (ΤΕΒΑ/FEAD), θα παραλάβει, στις 26/7/2018, ημέρα Πέμπτη, ροδάκινα, κολοκυθάκια, ντομάτες και οδοντόκρεμες τα οποία θα διατεθούν στους ωφελούμενους του προγράμματος αυθημερόν, μέσω των εταίρων της, και συγκεκριμένα της Κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Κοζάνης και των Δήμων Εορδαίας, Σερβίων - Bελβεντού, Βοίου.


Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ ανάμεσα στις εταιρείες με θετική κοινωνική και οικονομική επιρροή, σύμφωνα με την λίστα του περιοδικού FORTUNE

Το περιοδικό FORTUNE καταρτίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τη λίστα με τις εταιρείες που αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας. Πρόκειται για τη λίστα «CHANGE THE WORLD» που έχει ήδη καθιερώσει η αμερικανική έκδοση του περιοδικού και αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για το μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης που ακολουθούν, αναλαμβάνοντας έμπρακτα το δικό τους μερίδιο ευθύνης στην κοινωνία, τους εργαζόμενους και το περιβάλλον. Η ΜΕΛΙΣΣΑ ΚΙΚΙΖΑΣ μέσα από την ιστορία των 70 ετών αποδεικνύει έμπρακτα ότι δρα με γνώμονα την υπεύθυνη επιχειρηματικότητα, το ήθος και τη συνέπεια.


Κοινωνικές δράσεις της Μινέρβα στο πλευρό των παιδιών

Κοινωνικές δράσεις της Μινέρβα στο πλευρό των παιδιών

Μέσα από τις συνεχόμενες κοινωνικές δράσεις της, η βιομηχανία τροφίμων Μινέρβα ΑΕ βρίσκεται στο πλευρό των οργανισμών που στηρίζουν παιδιά και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, προάγοντας τις αξίες της αλληλεγγύης, της προσφοράς και του εθελοντισμού.


Ηχηρό ελληνικό παρών στην Fruit Attraction 2018, που θα πραγματοποιηθεί 23-25 Οκτωβρίου 2018, στην Ισπανία

Με αυξημένη συμμετοχή κατά 16% σε σχέση με πέρσι και με έντονη ελληνική παρουσία θα γιορτάσει την επέτειο των 10 χρόνων της η διεθνής έκθεση για τα φρούτα και τα λαχανικά, Fruit Attraction, που θα πραγματοποιηθεί από 23-25 Οκτωβρίου 2018, στη Μαδρίτη της Ισπανίας.


Αναδείχτηκαν τα ΠΟΠ προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 26 Ιουνίου

Αναδείχτηκαν τα ΠΟΠ προϊόντα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο στις 26 Ιουνίου

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκλήρωσε με επιτυχία την πρώτη δράση της στο εξωτερικό, για την ανάδειξη και προώθηση των Αγροδιατροφικών Προϊόντων Π.Ο.Π και Π.Γ.Ε που παράγονται σε όλη την Δυτική Ελλάδα. Η εκδήλωση ανάδειξης της ΠΟΠ γαστρονομίας της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου.


Δύο νέα προϊόντα γαλοπούλας φέρνει η συνεργασία της Πασσιάς με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Εφαλτήριο ανάπτυξης θα αποτελέσει για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, η στρατηγική συνεργασία της με τη γνωστή βορειοελλαδίτικη βιομηχανία αλλαντικών και κρέατος «Πασσιάς». Δύο νέοι κωδικοί προϊόντων της βιομηχανίας, θα φέρουν τη σφραγίδα ποιότητας της Σχολής. Πρόκειται για βραστή και καπνιστή γαλοπούλα «Πασσιάς», προϊόν συνεργασίας με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Επιστροφή

1990-2018 © www.agrotypos.gr. All rights reserved. XE: 3,640625 sec | Top
English version | Facebook | Twitter | Youtube | Olive clima | Credits | Xρήση Cookies / Πολιτική Απορρήτου | Τρόποι Πληρωμής | Bug report Αναφορά σφάλματος | Mobile version